POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Sibirien?

Kategori: Allmänt

Man skulle kunna tro att jag flyttat till Sibirien, eller Finland.

Utanför mitt fönster råder totalt kaos. Jag är glad att Mamma och Pappa körde på förmiddagen och kommit hem till Enköping helskinnade. Vi har haft en fantastisk helg i mitt Vinterland.

I fredags startade det med middag inne i stan och en massa prat. Jag fick julkappar från Farmor och lite presenter från Thailand, det var onekligen väldigt trevligt.

Igår sprang vi på stan hela dagen. Mamma och Pappa shoppade som om de aldrig sett butiker förr och jag fick en julkapp. En ny resväska som står redo att packas för att åka till New York och fantastiska Malin och släkten. Måtte det bli jul och nyår snart!


Dessutom har den en väldigt fin färg.

Igår var det så bröllops- och dopdagsmiddag eftersom mina föräldrar för 23 år sedan stal uppmärksamheten från mig på mitt eget dop genom att gifta sig. Nåja, de glömmer i alla fall aldrig bort min dopdag.

Efter middagen satt vi i sofforna vid hotellrestauranten och de tog sig lite att dricka.




Idag har jag gett mig i kast med psykologiboken igen och tagit mig ut i vädret för att dokumentera. Men nu har jag stora planer på att spendera resten av dagen/kvällen i sängen, med Sex and the city-maraton samt julmust.

Jag har även med Pappas hjälp äntligen fått upp min taklampa, samt en gammal ärvd julstjärna från Moster Elsa, född på 1906, köpt på Konsum för 27,75 kronor ett årtidonde för länge sedan. Men det lyser väldigt fint i min lilla lägenhet.

Imorgon är det dags att ta ordentliga tag i pluggandet igen och förhoppningsvis under veckan få färdigt grupparbetet.


LOVE / H

Hej Väderguden!

Kategori: Allmänt

Jag heter Hanna och bor i Skövde. Jag har inte bott speciellt sammanhängande  i Sverige under de senaste fyra och ett halvt åren. Under denna tid har jag många gånger längtat efter snö och kyla, detta skulle jag nu vilja ta tillbaka. Det har snöat i Skövde i en vecka nu, och det räcker faktiskt. Den snöstorm du satt igång idag med 30 centimeter nysnö är verkligen i värsta laget.

Jag är bara tacksam att jag idag inte äger en villa eller hund. Jag gick bara ut för att fotografera och det var helt klart dagens träningspass.


Det är lite för mycket snö för min smak, framförallt när det bara är november!


Mig veterligen räcker de här elskåpen mig till höften ungefär.


Tur att jag inhandlade ett par termobyxor igår.

Du kanske kan stänga av snökanonen nu?

Tack på förhand!


LOVE / H

.

Kategori: Allmänt

All energi rann plötsligt av mig. Jag har varit superpigg hela dagen och nu gick musten bara ur mig. Det kanske beror på att det fortfarande snöar. Jag har nästan tappat räkningen på hur länge det faktiskt pågått. Jag minns inte om det startade i söndags eller måndags, jag vet bara att det är minst en halvmeter snö och fem minusgrader. Jag som trodde jag flyttade till södra Sverige, ack vad fel man kan ha..

Jag borde öppna psykologiboken, men jag tror att jag låter bli. Jag tror att jag kokar te istället och tar en filmkväll blandat med CSI. Och känner jag mig nere finns ju alltid chockladkakan från igår kvar...

Imorgon är jag ledig, då blir det plugg, tvätt och städning innan päronen anländer på kvällen...


LOVE / H

Blizzard

Kategori: Allmänt

Den Skövdiska snöstormen har oavbrutet hållit i sig genom hela dag tre. Av alla orter här på min sida landet så är tydligen Skövde värst. Idag har till och med vissa grundskolor varit stängda på grund av snön men högskolan, icke!

Så här ser mitt grannhus ut:


Vad ska man säga? Det blåser väldigt mycket och övervåningen har tydligen fått snö så det räcker för hela vintern..

Jag har trots detta varit i skolan idag för grupparbete, därefter fick jag streta mig till Ica som egentligen är fem minuter bort, men med snövallarna blev det betydligt längre. Inhandlade nya glödlampor så jag kan plugga igen och har därefter gjort färdigt kapitel 4. Det ska erkännas att jag blev tvungen att ta hjälp av lillasyster. Jag är inte så bra på naturvetenskap som sagt..

Har även tränat med wii, ätit och nu är en kladdkaka precis klar inför gleekvällen hos Nina.



Lisa gör oss sällskap och Nina har rensat garderoberna idag. Jag ska verkligen ta med mig väskor och kassar att släpa hem fynd i...


LOVE / H

Platt fall!

Kategori: Allmänt

Här var jag i värsta pluggstimmet och vad sker? Jag har ner min plugglampa som således går sönder och jag äger självklart inga glödlampor! Jag har heller ingen taklampa förrän på lördag/söndag när Pappa ska få leka elektriker och förlänga sladdar och annat jag inte kan. Crap! Jag får väl ta en dusch istället helt enkelt, värmeljuset jag tänt räcker knappast till för att belysa min enorma psykologibok!


LOVE / H

Psykologivisionen går framåt

Kategori: Allmänt

Snön fortsätter att vräka ner över Skövde. Det har nu varit snöstorm i cirka två dygn, oavbrutet och inte en enda cykelväg är plogad och vad jag hört från mina pendlande kollegor är inte heller speciellt många gator snöfria. Det fullkomligt viner runt husknutarna på toppen där jag bor.

Jag kurar in mig med psykologiboken, te och spotify. Ett kapitel är avverkat idag och ett till ska det bli endast med avbrott för mat och CSI Miami. Maten står för övrigt i ugnen..

Det kom två indier och knackade på hos mig idag, det var tydligen dem som bodde här innan mig. Deras föräldrar har skickat ett paket till min adress och vill att jag ska spara avin när den kommer. Jag försökte förklara att den inte kommer hamna i min brevlåda eftersom deras namn inte längre står där, men de var fullkomligt övertygade om att så är fallet...De får väl återkomma varje dag tills de inser att de borde gå till Posten istället vilket jag också försökte förklara....

Strax mat och ett avsnitt Community...


LOVE / H

Psykologivision

Kategori: Allmänt

Snön fullkomligt vräker ner över Skövde och har gjort så i ett dygn nu. Bilderna blir med andra ord inte så bra...




Utsikt från mitt fönster. Jag ska garanterat inte ta mig utanför dörren ikväll.

Har startat på min vision om psykologiboken, har sammanfattat kapitel ett med hjälp av viktiga ord och begrepp. Från engelska till svenska i en enda långs begreppslista. Vad fint, då har jag bara 15 kapitel kvar. Superskönt!

Igår tränade jag med wii active för första gången. Jag valde tuffaste intensitet eftersom jag inte tränat på över en vecka. Jag har ont i benen idag, men enligt wiis 30-day challenge så ska jag idag spela tennis. Jag ska träna bort min träningsvärk med andra ord.

Dags för den nu, sedan eventuellt matlagning, ett kapitel psykologi till och därefter TV-kväll innan jag gjort mig välförtjänt av en god natts sömn...


LOVE / H

Blödig..

Kategori: Allmänt

Jag har blivit så galet blödig typ de senaste åren, jag känner inte igen mig själv. Jag minns den fantastiska tiden då jag aldrig gråtit till ett tv-program eller en film. Idag slökollade jag på första Harry Potterfilmen, dubbad till svenska och så börjar jag gråta på slutet när Ron offrar sig i schak, när de får extrapoäng och annat tjafs. Ren idioti om jag får säga det själv. Sedan hade jag vinterstudion igång medan jag pluggade. När de visade bilder från VM i Lahtis -99 och Elofsson och Fredriksson vann så bölar jag, inte för att jag minns det men ändå. Jag börjar bli lite trött på mig själv....

Har idag för övrigt pluggat, grattis till mig, varit på Maxi och storhandlat, tränat med Wii active, kommer eventeullt ha en hemsk träningsvärk imorgon, lagat hemmagjord pizza samt slösurfat. Borde städa, borde ta tag i psykologiboken. Min vision för veckan är att skriva sammanfattningar till psykologikapitlena. Ikväll känner jag mest för att softa framför tv:n och dricka te.

Bilder från i fredags:


Karin


Karin och Nina i Skövdes snöstormsnatt...


Men jag satsade ändå på öppna skor och inga strumpor. Fötterna blev någ i alla fall rena, kalla var de garanterat..


LOVE / H

Oförtjänt...

Kategori: Allmänt

Så full var jag ju inte igår så att jag förtjänar att må obra idag. Det är åldern, eller hur?

Det var i alla fall en väldigt trevlig afton med vinst i oogachacka, utklassning på sweden quiz och extremt lättlurade svenskar på krogen som allesammans gick på att jag var dansk. Att de dessutom köpte att Nina var dansk är ju ett slags under får jag lova att säga...

Idag har jag spenderat dagen i sängen samt gått till ICA för inköp av chips, julmust och jordgubbskräm. Ska snart iväg och träffa Nina för lite mat. Om jag får gissa så blir det eventuellt kebab...

Det ryktas dessutom om att vi ska på kåren ikväll, men vi får väl se....


LOVE / H

Partey..

Kategori: Allmänt

Jag är snart redo för utgång. Först ska bara Lisa komma hit och vi ska gemensamt bege oss mot Ninas lägenhet. Jag hittade en bild från Sannas blogg från kvällen igår, därför bestämde jag mig helt sonika för att stjäla den..


Anne-Lie, jag och en halv Ida. Jag känner spontant "vem är spöket"? Jag är så sjukt blek!

Nu är Lisa här, nu börjar festen!

LOVE / H

Danske pige

Kategori: Allmänt

Det blev helt klart en tjejkväll över förväntan igår, kameran lämnade jag dock hemma...

Vi hängde hos Anki med lite dryckesspel som vi minst sagt körde en lightversion av. Jag är för vuxen för att orka bli full en torsdag när fredagen ska bestå av plugg. Det som gjorde mig absolut gladast var att Anki var dansk. Hon är visserligen uppväxt och född i Sverige, men båda hennes föräldrar är danska. Jag har saknat danska sen jag lämnade Skiathos och igår fick jag äntligen någon som förstod vad jag sa samt svarade mig på rätt språk. Man kan nog säga att det var en ömsesidig känsla, för ingen av Ankis kompisar förstår henne när hon pratar danska..jag har för övrigt stora planer på att börja hänga där mer...

Som sagt, idag väntar plugg. Vi har dessutom en snöstorm igen, eller storm och storm, det snöar kort och gott!


LOVE / H

Hyper

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft en fullkomligt skruvad dag i skolan. Har varit på mitt absolut bästa, övertrötta, hyper- och spexhumör och mina gruppkollegor och diverse klasskompisar har hakat på. Det har blivit mängder med skratt...

Ikväll blir det tydligen någon slags spontan tjejkväll hos min klasskompis tillika korridorgranne Anki. Enligt ryktet ska det drickas alkohol, vilket jag hellre spar till imorgon. Men imorgon är vi lediga så varför inte?

Imorgon kväll ska vi laga mat hos Nina, dricka mängder utav alkohol för att sedan vandra de 50 meterna till kåren. Det kommer förhoppningsvis bli en natt vi sent ska glömma!


LOVE / H

Across The Universe

Kategori: Allmänt

Igår efter ett avsnitt glee såg jag och Nina en fantastisk film. Den hette across the universe, och handlade om en engelsk kille som reser till USA på 60-talet. Han hittar sin pappa och en del nya vänner, bosätter sig i New York. Därefter är det Vietnamkrigsprotester, flower power, kärlek och en hel del musik. Filmen är nämligen i princip en musikal, och består enbart utav Beatleslåtar.



Jag kan inte minnas att jag någonsin uppskattat eller ens försökt lyssna på Beatles, men jag har nog fått upp mina öron tack vare across the universe, och har redan fått soundtracket av Nina..


LOVE / H

Gleeafton

Kategori: Allmänt

Sedan måndagen har livet sakta men säkert rört sig uppåt igen. Igår var väl inte heller någon direkt toppdag, men allt gick i alla fall inte rakt emot mig...

Idag startade dagen med ett sjukt uppmuntrande sms. Har suttit med grupparbete i psykologi hela dagen och humöret steg ytterligare då Anna hade med sig fika till alla. Det fjärde F:et är viktigt kan vi konstatera...
Att arbetet dessutom går framåt är ju alltid ett plus...

Ikväll ska jag på ett möte hos SHS för att stötta Nina och därefter blir det glee. Glee gör livet bättre. Tänk om livet bara var mer som en enda lång musikal.



Idag kommer mina föräldrar hem, skönt tycker jag för jag saknar dem. Inte för att jag träffar dem speciellt ofta i vilket fall som helst, men telefonkontakt är underbart.

För övrigt har jag storslagna planer på att somna extremt tidigt ikväll...Good luck!


LOVE / H

Nya tag..

Kategori: Allmänt

Enligt Nina har vi en deal att den här dagen ska bli ihågkommen som "dagen då vi gick till McDonalds istället". Rent önsketänkande från min sida. Det här är dagen då allt som kunde gå fel gick fel...

De goda nyheterna?

The only way is up...




LOVE / H

Siesta...

Kategori: Allmänt

Hade en väldigt trevlig dag på Idrottshuset med gymnastik. Det var sjukt längesen och även om det inte är direkt hög svårighetsgrad var det väldigt roligt. Fick dessutom inbjudan till att döma i Bålsta nästa helg, men jag tror faktiskt inte att jag pallar sitta och åka fram och tillbaka nästa helg IGEN. Så jag skippar nog det.


Har insett att jag inte druckit en droppe alkohol på över en månad. Inte sedan oktoberfesten, känns märkligt och som en väldigt skön kontrast till mitt forna guideliv. Men känns som att jag skulle behöva en utekväll..


Nu borde jag verkligen ta tag i pluggböckerna, men jag är så sjukt trött så jag kommer bara att somna i alla fall. Ska med tåget imorgon klockan 06.45 mot Skövde, underbar tid, så det blir en tidig kväll ikväll. Jag behöver ändock siesta tror jag...


LOVE / H

Sömnproblem..

Kategori: Allmänt

Jag försökte sova. Och så fastnade jag i en bok, lyckades till slut slappna av och fick sms från Min Blomma i New York. Hon påminde mig om att det snart är jul och då kunde jag plötsligt inte somna alls för jag blev så exalterad. Innan dess ska jag bara ha lämnat in en tenta, förstått all psykologi och handlat julklappar för CSN....

Jag bestämde mig för att spontant blogga lite, med då loggade Cirkus in på Skype så det blev en spontansamtal istället. Nu tror jag att jag behöver läsa mer av Marian Keyes innan jag kan försöka sova..


För övrigt ska jag upp sju imorgon för att döma gymnastiktävling för första gången på tre år. Det känns onekligen väldigt spännande och jag är inte alls övertygad om att jag kommer ihåg hur man gör...Min licens gick ut typ för två år sedan..


LOVE / H

Mot Enköping

Kategori: Allmänt

Nu tillbaka mot skolan för föreläsning. Jag har en känsla av att den kommer vara lika givande som alltid...

Därefter ska jag till tågstationen och hoppa på intercity mot Enköping. Så, vi ses väl där? Fast jag ska ju åka med SJ så det är väl rent önsketänkande att jag kommer fram i tid....



LOVE / H

Fryshus?

Kategori: Allmänt

Tristess

Kategori: Allmänt

Jag är totalt övertrött efter att ha sovit för lite inatt samt varit igång hela dagen. Jag har nu kommit hem från vår gleekväll. Det var ett helt fantastiskt avsnitt, ett av de bästa hittills och jag vill genast ha onsdag igen!

Nu borde jag packa, diska och städa min lägenhet med tanke på att jag är lurad att komma till Enköping i helgen för att döma Gympakatten. Fast det gör mig ingenting, Enköping är numera ganska trevligt...Men jag vägrar komma hem till Skövde på söndag kväll med en smutsig lägenhet.

Jag är bara så uttråkad, det är ju roligare att hygga på facebookchatten. Fick även ett samtal av Tingeling från Sharm, väldigt trevligt och jag insisterar på en skypedate inom en snar framtid...


Imorgon hämtar storebror mig på stationen i Onebyuing och bjuder förhoppningsvis på mat. Ska bara se till att SJ håller sin tidtabell, HAHAHAHA!


Storebror!




LOVE / H

glee!

Kategori: Allmänt

Tre timmars internettorka är över. Jag sitter i en datasal i skolan med Lisa och Nina som sällskap. Snart ska vi till Kurorten för glee, kladdkaka och glass. Glassen är på god väg att smälta kan jag för övrigt meddela..

Det är okej med kladdkaka och glass, för idag har jag sprungit, styrketränat och gått en promenad!



LOVE / H


Dagen

Kategori: Allmänt

Jag börjar eventuellt att så smått acceptera och nästan tycka om snön. Det blev ju i alla fall ljusare, och eftersom jag saknar taklampa underlättar det helt klart eftermiddagsplugg.

Har läst ett kapitel i den fantastiskt tjocka och omotiverande psykologiboken, bara 60 sidor. Jag blir lite upprörd över hur mycket naturkunskap jag måste pränta in i skallen. Det är gener, dna, hjärnans uppbyggnad, alla sinnens uppbyggnad och nerver hit och det. Ärligt talat ter sig Koranen mer logisk i mitt huvud än naturvetenskap...

Tog en löptur på eftermiddagen för att rensa huvudet. Min 40-minutersrunda tog knappa 35 minuter, flåsade en del när jag kom hem, men pumpade ändock lite styrketräning.

Nedanför mitt fönster satt sedan den här mannen i cirka en timme:


Jag antar att det är någon form av meditation.

Jag beundrar människor som kan sitta så avslappnade, i sig själva så länge. Efter två minuter skulle jag frysa, öppna ögonen, klia mig i huvudet och undrat om det inte fanns något vettigare att göra. Jag hade gärna legat ner i snön en kväll och tittat på stjärnor och filosoferat om livet, men endast med sällskap.


Om en och en halv timme stänger de ner studentnätet för kvällen. Jag vet inte hur det ska gå med tanke på att jag inte ska vara hos Nina för glee förrän klockan 21. Jag kan ju alltid sätta mig med organisation & ledarskapsboken, vilket jag faktiskt läst igenom en gång. Men jag vet faktiskt inte om jag hittat något jag vill ändra på i vår skiss...

Siesta då kanske


LOVE / H

By night

Kategori: Allmänt

Jag borde ta tag i mig själv och försöka sova. Istället för att somna eller faktiskt göra produktiva saker dricker jag te och läser resedagbok. När jag känner för att filosofera om livet ser jag tillbaka på vad jag gjort och hur jag slutligen hamnat just här...

Resedagboken är perfekt, för det är så många händelser jag inte längre har i huvudet som jag behöver påminnas om. De flesta ligger dock och värmer i hjärtat.

Vad jag dock kan konstatera från mina första resor är alla fantastiska kommentarer, all uppmuntran, vänskap och kärlek som jag alltid hade i ryggen. Det har jag väl i och för sig fortfarande, men nu är den bara 2 timmar och 40 minuters tågresa till Enköping bort. Jag blir varm i kroppen när jag läser om allt.

Jag undrar ibland vad som hänt och jag inte hamnat i Spanien, om jag inte vandrat elljusspåret från Hummelsta till Mälby en gång 2003, om jag inte sökt Kuwait-jobbet eller inte vågat åka. Tänk om jag startat min backpacking två dagar tidigare än jag gjorde. Vem skulle jag träffat istället?

Tänk om det inte blivit ett vulkanutbrott i våras, skulle jag då sitta i Skövde? Förmodligen inte, eller kanske...


Jag kan spåna i det oändliga, och med tanke på de kurser jag läser kan jag ju också fundera på om det är ödet eller om jag själv valt mina situationer och påverkar mitt liv. Jag väljer att tro på det senare, men kanske med en hint eller knuff av slumpen ibland...


Note to self: Skriv ut alla resedagboksresor och sätt i en stor, fin pärm eller bind en bok av dem!


LOVE / H

Kylslag

Kategori: Allmänt

Jag dör snart av kyla. Här på toppen av huset viner stormen i husknutarna. Jag har tända ljus, gardinerna ligger i fönstret för att försöka släppa fram den lilla värme elementen kan åstadkomma. På gardinstängerna hänger även filtar för att försöka hålla vinden borta från mina fönster..

Jag läser att det är blötsnö i södra Sverige. I så fall bor jag i norr för här har det varit minusgrader hela dagen, snön är inte blöt, den ligger vackert kvar på marken trots mina protester...

Snöstorm kräver myskväll. Hade det inte varit snöstorm hade jag gått till en affär för att stilla mitt chokladsug, nu får det dock räcka med te och skorpor...


Man behöver också lyxte = inte påste..


Högskolete, födelsedagspresent från Nina. Nej, jag har inte köpt några plåtburkar. Önskas eventuellt i inflyttningspresent från vänlig vän..


Te är också obligatoriskt i stor termosmugg så det håller sig varmt i mer än tio minuter. Armvärmare handstickade från Farmor...


Och de obligatoriska hundstrumporna, även de från Farmor. För att undvika missförstånd kan jag här meddela att det inte handlar om slaktade hundar för strumpors skull. Bara klippta hundar. Strumporna går även att åka skridskor med inomhus, de är galet hala och okontrollerbara på alla sorters golv.

Med denna mundering samt mjukisbyxor och en enorm fleecetröja spenderas kvällen i sängen, under täcket. CSI Miami avklarat. Nu blir det film, därefter har jag stor planer på att filosofera hela natten..msn, någon?


LOVE / H

Idag

Kategori: Allmänt

Imorse vaknade jag för tidigt för mitt eget bästa. Som vanligt ville jag hellre stanna under täcket, men insåg snart att jag inte hade möjlighet till det.

Tittade ut genom fönstret och det var totalt vitt. Igår kunde jag hoppa i lövhögar, om jag bara hade velat. Idag har det snöat hela dagen och det visar inga som helst tecken på att slå om till varmare och skönare väder.

Jag som i två år längtat efter en svensk vinter tar genast tillbaka alla dagar jag klagat på värme och svett!


Nu på eftermiddagen har vi närmare en decimeter snö...


Den sitter till och med fast på fönstret.... Snön kanske kan skydda så det inte drar längre?


Ikväll planerar jag att inte under några som helst omständigheter ta mig utanför dörren. Jag tror stenhårt på TV-spel, serier och film. Av någon anledning har jag ju dock försökt sagt att jag och Lisa ska ta en promenad, men jag hoppas nu kunna övertala henne att vi ska gå i ide istället...


LOVE / H

Igår

Kategori: Allmänt

Igår hade jag alldeles för mycket att göra. Var i skolan från halv nio till tre. När jag kom hem tog jag en snabb löptur medan solen gick ner och därefter blev det styrketräning. Lagade snabbare än snabbast mat och begav mig sedan till Lisa för pluggkväll. Det var inte så roligt plugg tyvärr, men däremot riktigt nödvändigt...

Var hemma åtta igen efter en power walk till Maxi då min frukost var slut. Då slog jag mig ner framför TVn för att skåda det fantastiska "Ung & Bortskämd"


Bild från SVT

Curlingbarn när de är som mest bortskämda. Jag tycker programmet var rent skrämmande. Föräldrar som tror att det är bra att barnen får göra som de vill. Malakas, på ren grekiska!

Det här är helt klart min nya måndagsunderhållning...



LOVE / H

The Last Bounce

Kategori: Allmänt

Nina har varit här och skvallrat, jag har i och för sig också skvallrat. Vi är förmodligen bättre på det än vilken skvallerblaska som helst i Sverige...

Därefter har jag tittat på The Last Bouncedokumentären på SVT play. I love SVT play, för att inte tala om Bounce. På showen hade jag ståplats, då såg jag mest överkroppar. Men idag såg jag allt!


Bounce!


Snart ska jag ge mig ut i den västgötska kylan och möta upp Lisa på tågstationen när hon kommer tillbaka från Stenungsund. Jag förväntar mig en promenad och eventuellt mer skvaller..

Snart är det äntligen onsdag igen och då blir det glee. Men först två dagar i skolan med lite grupparbete och annat tjafs. Eventuellt ska jag väl också bättra på mina redan för stora muskler med lite träning...


LOVE / H

Greksallad

Kategori: Allmänt

Har pluggat färdigt för dagen, snabbstädat, diskat och kastat i mig en grekisk sallad. Fast hade jag fått välja hade jag ätit en grekisk sallad i Grekland..




Nu är Nina snart på ingång för fika och allmänt häng. Jag tror dock jag satsar på en madarin istället för kanelbulle, men vi får se...


LOVE / H

Psychology...

Kategori: Allmänt

Jag MÅSTE börja plugga. Igår lyckades jag läsa ett helt kapitel på hela dagen. Onekligen imponerande efter mitt undvikande av kurslitteratur hela fredagen.

Imorse vaknade jag redan klockan nio, trots att jag somnade alltför sent. Så jag sov en halvtimme till, blev sur för att klockan inte var mer. Då tog jag fram ögonbindeln, så vaknade jag istället halv tolv när Tina ringde. Jag börjar nästan bli expert på att inte plugga...

Men jag MÅSTE! NU!


Uppenbarligen har jag ju mycket att ta mig igenom...



LOVE / H

Löptur

Kategori: Allmänt

Det där med att sluta träna sprack visst. Jag får helt enkelt göra det bästa av min enorma muskelkapacitet och extraknäcka någonstans där jag behövs. Posten? Posten är ju i och för sig en av de stora anledningarna till att jag är ute och springer. Om jag ska orka jobba där i sommar måste jag ha kondition och muskler...

Tänk om man bara kunde få springa på en strand istället för kall asfalt och i iskall luft som dras ner i lungorna...

Typ såhär:


Bild från Veckorevyn


Kan kanske Skövde Kommun anlägga en lång fin sandstrand i en tunnel där jag kan springa barfota? Istället för skidtunnlar som finns här och där i landet tycker jag vi borde satsa på löptunnlar. Jag åker i och för sig gärna skidor, men de är svåra att frakta med sig till en tunnel på cykeln...


LOVE / H

Dagens tips

Kategori: Allmänt

Päronsaft kan också bota mensvärk, om man inte är sugen på vin. Men man måste blanda det med ipren för att det ska fungera!


Dricker man dessutom saften ur ett vinglas får man en fantastisk fredagskänsla...


LOVE / H

Pirates

Kategori: Allmänt

Jag har bestämt mig för att jag inte ska spendera kvällen i sällskap med CSI, igen. Jag ska istället tillbringa den med världens sexigaste pirat..



Ljummy!



LOVE / H

B.E.S.T

Kategori: Allmänt

Idag fick jag ett mail. Jag har av någon fantastisk klasskompis, läs Karin, blivit nominerad till att sitta i styrelsen till beteendevetarnas studentförening BEST. Känns verkligen underbart, jag som vid ett tillfälle för inte så länge sedan bestämde mig för att sluta engagera mig i allt. Men nu är jag så uttråkad att jag nog kommer säga att jag är intresserad trots allt. Jag har bara ett krav: Jag vill verkligen inte gå omkring i studentoverall! Det är fult!



TAZ, BESTs maskot. BEST står för övrigt för BEteendevetarna i Skövdes Trivselförening..


Advice någon?


LOVE / H

Spotify

Kategori: Allmänt

Jag börjar upptäcka storheterna med Spotify. Och istället för att plugga kan man alltid göra fler spellistor.



Jag är hungrig, men har ingen mat hemma. Om det inte var för mitt köttsår skulle jag genast kasta på mig ett par skor och hurtigt kila iväg till MAXI. Men det gör alltför ont. Är det okej att gå med flip flops i november?


Mina fisk-flip-flops som jag smugglade från Skiathos!


LOVE / H

Kulturkrock

Kategori: Allmänt

När jag ändå är igång i kreativa tag kan jag ju fortsätta skriva.

Jag har gjort skrämmande upptäckter under mina nu mer än två månader i Sverige. Det längsta sedan sommaren 2008. Känns märkligt. Det känns som ett helt annat liv att jag faktiskt varit reseledare. Det var trots allt inte så länge sedan sen jag stod på en drickaback på El Greco och höll inspirationsmöte för 60 danskar, på danska och de faktiskt förstod vad jag sa. Men det känns faktiskt som en hel evighet sedan...



Min kropp törstar efter sol, jag är blekare än på sjukt länge. Det lilla hår som finns på armarna är inte längre solblekt utan har gått tillbaka till en mörkare nyans. Varje morgon när jag ser mig i spegeln är den första tanken som ploppar in i huvudet "spöke".



Jag tycker fortfarande att det känns helmärkligt att man sätter på sig vinterjacka, mössa och vantar när man ska ut trots att det är sol och blå himmel.

Det värsta är dock kvällarna. Det blir mörkt omkring halv fyra-fyratiden och jag tror genast att klockan är omkring åtta istället. Inte en enda människa finns att skåda utomhus, butikerna är stängda och folk sitter hemma i varsin lägenhet framför varsin tv-apparat. Det är lite deprimerande.

Jag saknar varma svala kvällar när solen gått ner, man tar en drink och bara pratar skit, en spontan utekväll i hålet eller på clubstrip eller för all del Troppan. 


En vanlig natt på väg till Hålet..

Facebook hjälper mig inte heller på traven för att återanpassa mig. Alla bilder från kollegor, från olika hörn av världen gör mig smått avundsjuk. Å andra sidan får jag ut lika mycket pengar som en reseledare på CSN fast jag är ledig fyra dagar i veckan istället för en. Det känns gött, ibland...


Hur lång tid tar det att acklimatisera sig tillbaka till svenskt klimat? 


LOVE / H

Köttsår..

Kategori: Allmänt

Jag har än så länge denna dag gjort allt för att undvika skolböcker...

Startade med att starta två tvättmaskiner klockan sju för att sedan somna om två timmar till.

Har därefter försökt äta frukost, tvättat mer, undersökt mitt köttsår på tån, kollat på Friends, försökt att boka tågbiljetter till nästa helg. Hem kommer jag billigt, men tillbaka står det att det finns biljetter, och sedan att det inte finns det. Så jag bokade en väg så får vi hoppas på det bästa när jag ska tillbaka till Skövde..

Jag har surfat runt på bloggar, sjungit glee, spelat mahjong och lyckats borsta tänderna. Jag har diskat och överväger nu starkt att starta tv-spelet. Jag är så sjukt opeppad att läsa om neuroner och nerver, på engelska. Kanske tar ett annat kapitel istället, men jag tvivlar starkt på det!

Köttsåret förresten.  I onsdags var det ju som vanligt glee-kväll hos Nina. Lisa följde med och under kvällen var jag ganska klumpig. Jag hade under dagen redan slagit sönder porslin i min lägenhet, jag tappade allt. Hormoner ur balans? Hur som helst så lyckades jag sparka in högerfoten i ett bordsben och smärtan satt i alldeles för länge. Mycket längre än normalt. Upptäckte således igår när jag satte på mig strumpor att jag faktiskt sparkat hål på ovansidan av tån och har ett litet, men ack så existerande köttsår på en av de tre tår jag slog i. Jag har alldeles för mycket muskler. Hur hårt sparkar man in i ett bord för att det ska bli ett öppet sår liksom?

Måste genast sluta träna...

Tänkte visa er en bild, men tå/fotbilder blir ganska nasty så jag låter bli....
Istället får ni här en random bild på en neuron som jag vid det här laget borde kunna allt om, men inte kan...






LOVE / H

Man in a box

Kategori: Allmänt

Jag måste sluta missbruka C.S.I om kvällarna. Speciellt de avsnitt där folk blir nedgrävda...



Och idag slog jag dessutom till med ett avsnitt av Criminal Minds..ren idioti om jag får säga det själv!


Tror att jag behöver lite Marian Keyes innan jag lyckas somna...



Imorgon, ledig dag samt tvätt klockan sju. Jag planerar dock bara att starta maskin för att sedan somna om...


LOVE / H

D-vitaminunderskott?

Kategori: Allmänt

Är tillbaka i Skövde igen efter en lång Enköpingsvistelse. Den längsta på över ett år tror jag, men det var väldigt skönt.

Körde ner i lördags tillsammans med lillasyster som fick äran att skruva IKEA-möbel med mig. Sedan tog vi en soft kväll med mat och julmust samt lite spel. Hon körde tillbaka norrut i söndags och jag försökte plugga. Det gick inte så bra...

Igår lyckades jag lite bättre. Startade morgonen med promenad och tvätt, därefter Nyhetsmorgon där en av mina guideskolevänner tillika Kreta-kollega skrapade trisslott. Hon plus pojkvännen i kulisserna, även det guideskolekollega, vann 200 000.


Nyhetsmorgongubben och Malin...

Därefter lyckades jag faktiskt plugga, tog sedan en sväng på stan med Nina för diverse skvaller och uppdateringar.

Igår kväll cyklade Sanna med mig till Mediamarkt. Tina hade uppmärksammat mig på att det släppts ett rött Wii, och varken hon eller jag kunde få det ur huvudet. Jag råkade handla upp min sista apollolön, men vi ser det som en investering och jag är nu stolt tv-spelsägare..


Ett rött Wii.

Jag gillart..

På lördag ska jag Karin, Sanna och Anne-Lie ha tv-spelskväll.

Jag har även stora planer på att använda Wii active som träningsprogram hela vintern..


Idag känner jag mig för övrigt extremt grå och trött. Har varit i skolan sju timmar, konstanta föreläsningar om hjärnans uppbyggnad, nerver och annat tjafs som är naturvetenskapligt vilket jag inte förstår.....

Dessutom blir det mörkt klockan tre, det ösregnar och jag vill ha sol och värme. Jag är hungrig, men har inte så mycket mat hemma....

Jag har eventuella planer på att orka ta mig till ICA för att köpa någon som redan är färdigt att äta...

Ska i alla fall på promenad klockan nio ikväll med Lisa, i regnet. Extremt uppmuntrande...



LOVE / H