POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Mölltorp, omgång tre.

Kategori: Allmänt

Sommarlovet rullar på i sakta mak än så länge och jag hoppas verkligen att det fortsätter så.

I brist på annat styr jag, Edith och Cissilaya kosan mot Mölltorp ännu en gång för två nätter på landet i det lilla samhället. Inget speciellt på schemat förutom att upptäcka mer av trakten såsom Karlsborg och Djäknesundet. Jag har ungefär noll förväntningar, men jag har hört att det ska vara trevligt. Och med det sällskapet så blir det säkert så.

Och vi ska heller inte överäta. Vi ska bara vara. 

Jag gillar livet som student ibland måste jag säga..


LOVE / H


Sommarlov.

Kategori: Allmänt

Idag hade vi läsårets sista föreläsning. Vi har nu officiellt tagit sommarlov vilket känns helt och hållet fantastiskt.

Dagen till ära bjöd vi in klassen till picknick i Boulognerskogen. Vi blev hela åtta personer av totalt 50 inbjudna, samt en hund. Känns som en lagom uppslutning.

Jag vill minnas att vid förra året den här tiden så var det varmare ute än vad det varit den här kvällen. Vi har suttit och huttrat på våra filtar, men uthärdat som de nordbor vi är.  

Det spelar ju i och för sig ingen roll. Vi har sommarlov!



Nästa år vid den här tiden är vi istället arbetslösa så den här sommaren får vi se till att njuta vansinnigt mycket!


LOVE / H

Schlätta på riktigt - Olstorp.

Kategori: Allmänt

Igår var det så dags för Olstorp. Det var antropologi på hög nivå och jag tror inte att chocken ännu lagt sig helt och hållet över gårdagkvällens upplevelser.

Vi startade kvällen hemma hos Edith med pastasallad, bröd och vin. Björn Rosenström i högtalarna för att öva lite texter trots att vi redan kunde de flesta.

Kajsa körde bilen till Olstorp och det enda jag reflekterade över var att vi åkte i ett ingenmansland. Vi passerade Hedhamra som mig veterligen inte var mer än en mack. Sedan åkte vi förbi skylten där det står Hönsa 15, vi passerade Väring och Tidan och plötsligt tyckte alla att vi var framme. Det enda jag kunde se var dock åkrar.


Olstorps parkering.

Vi gick ur bilen och passerades av amerikanska raggarbilar på vår väg mot ingången. En annan reflektion var att det stod många Volvobilar på parkeringen. Väl vid ingången så stod vi på en lista som inte fanns och blev insläppta av tre vakter. Vi behövde inte ens passera gå.


Olstorp!

Olstorp är ett ställe som är något utöver det vanliga. Hela upplevelsen var surrealistisk. Jag har inte sett något liknande tidigare i mitt liv. Jag brukar tänka att Enköping kan betraktas som landet. Jag har nu tänkt om. Enköping är världens metropol i jämförelse med vad jag upplevt på Olstorp.

Om man vill hänga av sig en eventuell jacka eller väska kan man göra det. Man kan också samtidigt passa på att spela på tombolan.


Garderob.

På Olstorp så är det disco i Veboa.



Där spelar Hazze Z.


Vid närmare eftertanke borde jag kanske ha köpt en Hazze Z-tröja.

På Olstorp finns en buggarbana.



På Olstorp finns också ett tillhåll som heter "Kärleksstigen".


Ingången till Kärleksstigen.

På Kärleksstigen så kan man säga att just kärleken är lite 'all over the place' för att citera Prins Daniel.


Här är exempelvis jag och Edith i en högst kärleksfull kram på Kärleksstigen.

Efter att vi minglat bland chokladhjul, Veboa, Kärleksstigen och druckit Baileys- och Kahluashots i den så kallade "spritbaren" så var det dags för kvällens huvudakt vilket var Björn Rosenström.


Björn Rosenström & Det Jävla Bandet.

Man kan säga att Björn inte behövde anstränga sig nämnvärt för att göra ett framträdande. Han behövde inte ens sjunga för det gjorde publiken åt honom. Vi hittade två små svenska flaggor på golvet och eftersom vi genom en telefon kunde ta reda på att Loreen vunnit så blev dessa våra följeslagare under natten.

När Björn spelat klart så gick vi till Hazze Z igen i Veboa för disco. Man kan säga att Hazze Z hade en favoritlåt. Det var en låt av "Drängarna" som heter "Raggaren". Om man vill lyssna på den så kan man göra det här. Denna låt spelade Hazze Z minst tre gånger under kvällen under vår tid i Veboa. Hazze Z spelade även upp den klämmiga gamla dängan "Country Roads". Man kan också säga att Hazze Z spelade "Euphoria" ett par tre gånger. Fem i två när han konkluderade att de snart skulle stänga så berättade han att Loreen vunnit och att sista låten därför skulle bli just Euphoria. Men först så spelade Hazze Z nationalsången och om Olstorp inte hade skrålat innan så gjorde Olstorp det nu. Jag och Edith stod med våra flaggor i högsta hugg och hade jag varit på vilken annan plats som helst i Sverige hade jag packat undan flaggan för att undvika att misstas för Jimmie Åkesson, men Olstorp kändes som ett forum där man kan vifta obehindrat med svenska flaggor.

Om man blev hungrig på Olstorp och behövde vickning kunde man köpa det i baren.



En "Olstorpare" är alltså en helt vanlig hamburgare med bacon och ost. 
Notera även att strips eller Pommes Strips på Olstorp heter Stripes. 

När vi åkte hem på natten kände vi oss inspirerade av Olstorpkulturen och lyssnade på både "Raggaren" och "Pamela" i bilen.

Kajsa släppte av mig vid stationen och i tunneln mötte jag Sara, Evelina och Robert som varit på examensmiddag. Evelina från Älgarås har hängt en hel del på Olstorp i sina dagar och tyckte inte att någon av mina upplevelser eller reflektioner var det minsta underliga utan helt normala. Sara var av en lite annan åsikt.

Kort och gott var Olstorp ett ställe med mycket raggare (jag såg till och med en man som var klädd i hängselbyxor), bakåtvända kepsar, snus, bugg och kärlek på Kärleksstigen. Och stämningen hos Hazze Z var det inga som helst fel på. 

Jag konkluderar slutligen att vi måste åka till Olstorp igen. Det var sanslöst roligt! 


LOVE / H

PS. Titulerar mig numera som Skaraborgare. 

Sommarlov-ish.

Kategori: Allmänt

Jag har ett helt gäng med strålande dagar bakom mig. I torsdags tog vi ett beslut om vår uppsats är klar så förutom att vi har en obligatorisk föreläsning på måndag så har vi tagit sommarlov.

Efter vårt seminarium i torsdags tog jag, Lisa och Edith cyklarna till Skultorp och Skultorpssjön där ett stort anatal ungdomar tyckte att värmen gjorde det helt och hållet legitimt att bada. Det tyckte även Lisa och tog sig ett dopp. Jag och Edith var av en annan uppfattning och åt istället mellanmål på stranden.


Tror att Lisa är någonstans i vattnet här.

Igår startade jag morgonen med tvätt klockan sju och när den var färdig så tog jag och Edith den fina röda Mazdan till Simsjön och stekte på stranden där. 

Igår kväll var jag och Sara till Glädje för lite mat. Man kan säga att jag var skyldig henne bensinpengar sen februari när jag lånade hennes bil upp till berget för min vasaloppsträning. Istället för pengar så gick vi ut och åt after work väldigt retroaktivt. Det har kommit så mycket emellan sedan februari. Efter maten satt vi på en bänk på torget och spanade på människor innan vi hamnade på min balkong för te.

Där satt vi kvar tills klockan passerade ett och godstågen rullat förbi i en aldrig sinande ström.

Saras sambo kommer hem från Afghanistan på onsdag. Jag kände att det var lite sorligt eftersom vi haft så många härliga tekvällar det senaste halvåret för Sara har ju liksom jag varit ensam för det mesta.

Förstår ju dock att bara för att sambon kommer hem så betyder ju inte det att Sara försvinner och tekvällar kan man genomföra ändå. Jag kan för övrigt också tänka mig att genomföra ett antal roséonsdagar på Glädje där glasen bara kostar 20 kronor varje onsdag hela sommaren.

Idag blir det en lugn dag, en Let's dancerepris, en inlinestur och därefter mat och dricka hos Edith innan en kvintett tar bilen till Olstorp för att skåda Björn Rosenström live. Känner mig taggad!



Jag ser det som ett atropologisk experiment för att se hur västgötsk jag egentligen är...


En sak till. När dagarna är som de som just passerat så finns det ingenstans jag hellre är i Sverige. En sommardag i Svea Rike med en tillhörande varm sommarkväll kan aldrig slås av en sommarafton i Grekland, Spanien eller något annat land på jorden.



LOVE / H

Mölltorp, år två.

Kategori: Allmänt

Igår åkte vi till Mölltorp, liksom vi gjorde förra året i maj. I år hanterade vi dock det hela lite bättre och föråt oss inte på något sätt.

Vi åt lite mer lagom med mat och snacks i år och idag har vi kunnat äta både lunch och middag vilket var en omöjlighet förra året. 

I vilket fall som helst har vi haft väldigt trevligt med mellanmål på altanen igår, grillning och middag i burspråket när solen gick ner, promenader Mölltorp runt och långa diskussioner kring livet i största allmänhet.


En väg i Mölltorp.


Arenan i Mölltorp.

Det var inte ett nöje att idag ta sig tillbaka till Skövde för att fortsätta skriva på vår kvalitativa rapport. Dock anar vi ljuset i tunneln och borde vara klara imorgon.

Nu har jag och Cissilaya promenerat på berget i två timmar.

Man kan säga att vi just nu passar på att njuta av livet här i Skövde.


LOVE / H

Jesus flög till himmelen, jag hade det bra.

Kategori: Allmänt

Dagarna försvinner i ett töcken av timmar och plötsligt har onsdag blivit måndag.

Långhelgen spenderades i vilket fall i Enköping med släkt och vänner. Middag på Västerleden i onsdags och i torsdags lunch med Skagen vilket även blev KBT bland fåglarna nere i hamnen. Mormor cyklade förbi och det blev en eftermiddagstur på spången runt Gröngarn. Träffade lite kor som var allmänt obehagliga som kor är mest hela tiden. Jag kan också lida av ett trauma efter att familjen Hedström en gång för länge sedan blev jagade av kor när pappan i familjen tyckte att man genar genom en kohage när man vill plocka svamp.


Mormor och kossorna.

I fredags fick undertecknad uträtta ärenden åt modern i familjen. Sedan hängde jag hos kusin och hade kvalitetstid med kusinbarn samt en sexveckors som var på besök. Hen luktade bebis. På kvällen var det föreställning på Wallinska gården i staden där lillasyster deltog vilket var trevligt så länge det inte regnade vilket skedde lite till och från. Därefter Let's Dance hos Storebror och Isbykvinnan.

Lördagen kom, jag hämtade lillkusin på andra sidan stan och körde till Västerås för att spana på SM i truppgymnastik. Det ryckte i hela kroppen på mig och det blev en rafflande tävling med fantastiska övningar. Ett litet minus kan man säga var den stackars Brommagymnasten som drabbades av en dubbel axelluxation. Men det var i alla fall ingen nack- eller ryggskada. Efter gymnastiken blev det fotboll där jag agerade barnvakt istället för att titta på matchen. Kusinbarnet hade ju längtat efter mig hela dagen, det förstod man ju.


Tänker mig att min blivande man ska vara så här vältränad. Inga problem?

Kvällens aktivitet blev grillning på strömgatan med många skratt vilket ledde till att kvällen blev natt och söndagen blev en ytterst seg dag när jag mest satt i solen på altanen och läste. Inte helt fel det heller. Jag orkar inte vara likblek längre så det var på tiden att ett par fräknar infann sin på näsan.

Imorgon är det dags för vårens Mölltorptripp. Hello mättnadskänslor!


LOVE / H

Min multidialekt.

Kategori: Allmänt

Eftersom jag är en språknörd av hög rang så kommer här ett antal reflektioner angående mitt eget språkbruk de senaste åren.

När jag bodde i Spanien så blandades svenska hejvilt med spanska, katalanska och engelska. Jag hade ett språk med barnen, men framför allt så hade jag och Hanna vårt eget multispråk, men trots det så uppstod missförstånd ytterst sällan. Vår multiblandning har lett till mängder av skratt, uttryck och en jargong som vi själva ansåg vara beundransvärd och fantastiskt rolig. När jag kom hem lagom till Midsommar och anordnade en stor fest var det ingen som förstod varför jag skrattade åt mina egna skämt när ingen annan såg det roliga i det hela. Det kan ha varit språkets förtjänst att ingen förstod mig. Om jag där och då saknade Hanna? JAAA.

Sedan flyttade jag till Kuwait. I Kuwait pratade jag endast engelska. Med arabiska inslag. Jag kan inte påstå att jag på något sätt lärde mig arabiska men jag kunde en hel drös med användbara uttryck för att få ungar att sluta bete sig som idioter mot varandra. Den dialekten försvann ganska snabbt efter hemkomst till Svea Rike.

När jag backpackade försvann svenskan ur mitt liv. Jag tänkte, läste och pratade endast engelska. Jag skrev en del på svenska, men när jag sedan kom hem kunde jag inte förtälja händelser och historier på svenska, för de hade ju hänt på engelska. Men missanpassningen gick så småningom över.

Sedan kom guidelivet in i mitt liv. Helt plötsligt förväntades jag behärska och arbeta på tre språk; svenska, norska och danska. Det gick ganska knackigt till en början och missförstånden stod som spön i backen innan man kom in i ett skandinaviskt flow. Man lärde sig att använda de ord som fungerade på alla tre språk vilket resulterade i att vi till slut inte pratade varken svenska, norska eller danska. Vi pratade allt samtidigt, dessutom kom vi guider från olika delar av de tre länderna och således hade vi helt olika dialekter. Jag vet när kollegors vänner kom ner och försökte hänga med i guidesamtal så förstod de ingenting. För samtidigt som vi blandade de tre skandinaviska språken var vi sällan främmande för att här och var stoppa in både grekiska/spanska och engelska ord, lite beroende på vilken destination vi jobbade på. Min bror brukade säga att "Hanna, man kan inte blanda göteborgska, östgötska, skånska, småländska, norska och danska. Men på något sätt lyckas du ändå". 

Den dialekten var nog svårast att göra sig av med när man kom hem eftersom den hade pågått och funnits i mitt liv under ett och ett halvt år. 

Sedan hamnade jag i Skövde. Jag lyssnade på västgötska och insåg att jag under inga som helst omständigheter vill prata så. Jag tog tillbaka min gamla hederliga enköpingska uppländska. Lite Stockholm goes bonnigt kan man säga.

Igår när jag transkriberade en intervju där jag och Lisa intervjuar så hör jag mig själv betona ord på ett ytterst onaturligt sätt för mig själv. Det låter inte fel på något sätt, men det låter fel när det kommer ur min mun. 

Men jag är väl medveten om att jag snappar upp dialekter alltför snabbt och att jag anpassar mig efter vart jag befinner mig. Jag pratar inte på samma sätt när jag är i Enköping som jag gör i Skövde. Det är visserligen inga stora skillnader, men jag hör nyanser som skiljer sig åt.

Jag kan bara konkludera att vi människor anpassar oss efter omgivningen. Har det här månne med evolutionen att göra?

Det är i alla fall onekligen högst fascinerande.


LOVE / H


Det var en gång en lördag.

Kategori: Allmänt

Förhoppningsvis har vi nu samlat oss tillräckligt mycket för att kunna reflektera över helgens händelser.

Vad som var en helt vanlig "två-veckor-före-Olstorp-fest" blev bubbel, vin, Bogrens, hot shots, nattamat, dans och ändlösa diskussioner.

Vi slog klackarna i taket rejält i lördags och det var längesen en så rolig kväll genomfördes här på schlätta. Vi kanske inte behöver gå in på så mycket detaljer men utekvällen inkluderade förfest med Björn Rosenström, 90-talsdängor, fuego i vardagsrummet, snapsvisor, en bilfärd med bland annat Eloise i högtalarna då någon eventuellt slog av en nagel. Vidare så ramlades det i trappor och på dansgolv, dansades och skrålades som aldrig förr, träffade en bloggkändis bror och frågade om han var lika rolig som sin syster, diskuterade postiljonpappor, åt pommes på baugetten och blev kallad kapitalist eftersom jag drack Coca Cola.

Med andra ord en helt vanlig utekväll..

När vi möttes i skolan igår så kan man säga att vi skrattade ganska mycket. Eller inte ganska mycket, vi kunde stundvis inte ens föra en konversation för att skrattet kom i vägen.

Idag känner jag mig dock som en människa igen och ska lyckas träna ikväll. Fuego, fast inte i ett vardagsrum den här gången. Sedan väntar eventuellt tedrickande med Sara och packning eftersom det bär av till Enköping imorgon för en långhelg.

Nu: Transkribering av intervju. Mamma, får jag låna din gamla trampmaskin?


LOVE / H

Hemnetobjekt.

Kategori: Allmänt

Jag spenderade gårdagskvällen hos Evelina med mat och allmänt häng. Vi hade väldans trevligt trots att vi välte det mesta, tappade saker och jag slog i lampan typ fem gånger. Det måste vara något med lägenheten. Dessutom glömde Evelina sin tvätt i tvättstugan tre gånger.

Vi hade i vilket fall trevligt, vi spanade på både friidrott och lite hockey som varvades med livliga diskussioner och skratt. Vi hamnade på hemnet en sväng och spanade på både Skövde och Enköping. Det här radhuset förundrar oss. 



Det kostar 1,8 miljoner. 1,8 miljoner för något man helst inte vill flytta in i. Titta på bilderna. 

Hallen: Tavlor precis överallt, en rivig matta och allmänt gammaldags. Så står där plötsligt två lådor täckta av Union Jack-motiv. Fint.

Vardagsrum: Gamla möbler, gamla tavlor, gammalt det mesta och så plötsligt en platt-tv och två klämmiga plaststolar. Det här med kontraster.

Kök: Notera aporna som hänger i fönstret och skylten på kylskåpet som säger att det är förbjudet att beröra matvarorna.

Duschrum: Det var här jag och Evelina fastnade allra mest. För det första kan man titta på sig själv i spegeln när man sitter på toa och det är ju sannerligen alltid trevligt. Vad som verkar vara en spåkula huserar på golvbrunnen och vem har inte velat ha en piedestal i badrummet under hela sin livstid?

Passage: Här är vi stora fan av väggbonaden med fiskmåsen på då vi båda lider av fågelfobi.

Allrum: Tavlor, tavlor och åter tavlor. Men missa heller inte den lilla stegen som är placerad till vänster i bild.


Vi konkluderar att radhuset har potential och stora möjligheter att bli något fint. Personligen hade vi kunnat tänka oss att sänka priset med ungefär en miljon för att sedan investera resten i renovering.


LOVE / H



Helg.

Kategori: Allmänt

En lång skolvecka är snart till ända och helgen närmar sig med stormsteg.

Planerna för helgen är främst att på lördag närvara vid en fest hemma hos Sofia. Vi ska öva in Björn Rostenströmtexter eftersom vi ska till Olstorp om två veckor och jag ska bli en äkta Västgöte av hög rang.

Idag väntar dock studier hos Fru Horrace med studiegruppen. Vi ska försöka knåpa ner två sidor var för att få färdigt kursens individuella uppgift. Det är högst oklart hur det kommer att gå, men det ska vi nog lösa.

För övrigt hade jag gärna önskat mig sol i helgen men det verkar vara just önsketänkande från min sida.

Men om det nu ska regna så kanske jag kan ta tag i det här med städning. Jag tycker att jag städar mest hela tiden, men det blir ju stökigt och smutsigt så nedrans fort. Något irriterande!


LOVE / H

Come back.

Kategori: Allmänt

Har äntligen, äntligen, äntligen kommit igång med träningen igen efter det där Vasaloppet, som ju orsakade en del mindre skador i min kropp. 

Har på en vecka nu varit på spinning två gånger samt ett fuegopass. Fugeon har för övrigt orsakat en obehaglig träningsvärk väldigt högt upp på baksidorna av låren. Det här med att sitta ner är ett mindre projekt.

Men foten gör inte ont än så länge och ljumsken håller sig i schack vad det verkar. Nu ska jag bara se till så att jag inte får någon form av träningsdille och tror att jag är i samma fysiska form som jag var i i februari för så är dessvärre icke fallet. Jag måste tygla min energi och skynda långsamt.

I och med lite träning kanske den konstanta tröttheten som huserar i min kropp kan ta och försvinna. Jag orkar inte vara trött längre.

Endorfiner, jag behöver er. Välkomna tillbaka!


LOVE / H

iPhoneberoendet.

Kategori: Allmänt

Jag har nu ägt min iPhone i tre månader. Precis som jag förutspådde har jag blivit helt och hållet uppslukad och beroende av den.

Det är tyvärr alltför ofta som jag inser att jag inte kan titta på ett tv-program utan att samtidigt spela spel, twittra eller facebooka. 

När jag sitter på föreläsningar i skolan är det exakt samma sak.

Igår när jag åkte tåg från Enköping till Skövde insåg jag strax efter att vi passerat Töreboda att jag faktiskt inte tittat på det förbisusande landskapet under hela färden. Då hade jag åkt tåg i två och en halv timme. Jag hade istället läst kupé och därefter lyssnat på en dokumentär om Franco samtidigt som jag spelat spel, för jag kunde inte bara lyssna på dokumentären utan var tvungen att ständigt hålla fingarna sysselsatta på skärmen.



Det här beteendet skrämmer mig. Jag måste skärpa till mig, sluta multitaska och lära mig att bara koncentrera mig på en sak i taget. Jag vägrar att bli en person som inte lyssnar på vad folk säger för att jag har fullt upp med min telefon. Jag ska aldrig igen bli beroende av ett spel som Rumble och spela konstant en hel helg. 



Jag tänker segra över iPhonebegäret och har nu bestämt mig för att inte styras av vad som händer i cyberspace. Och jag ska verkligen försöka intala mig själv att jag inte behöver veta vad som pågår och vad det twittras om konstant. Man kan väl uppdatera sig om det lite då och då istället, om man nu måste ha fullständig kontroll och uppdatering. 

Det här är faktiskt inte okej på något plan!

Med hopp om ett förändrat iPhonebeteende.


LOVE / H

Saker som irriterar mig.

Kategori: Allmänt

Just nu stör jag mig på diverse saker, nämligen följande:

* Att jag och Sarah inte fick biljetter till Lady Gaga i Globen, men att vissa idioter har mage att beställa biljetter och med detsamma lägga ut dem till försäljning på blocket för dubbla priset. SERIÖST?!

* Att jag inte har någon motivation till att laga mat eller för all del städa min lägenhet.

* Att det imorgon ska bli kallt igen. Ge mig sommarvärme!

* Att Molly inte har åkt ut ur Let's dance än.

Och en alltid stående punkt över något som gör mig irriterad:

* SÄRSKRIVNINGAR!




LOVE / H


Karlstad levererar.

Kategori: Allmänt

Värmland och jag har det senaste dygnet haft en upplevelse utöver det vanliga tillsammans. Värmland och jag fungerar så väl tillsammans att jag nästan måste flytta dit.

I vilket fall, jag tog tåget till Karlstad igår. Man kan säga att jag gjorde en liten tabbe när jag bokade tågbiljetter. Och med liten tabbe menar jag självfallet stor tabbe.

Jag bokade tydligen hemresan till Skövde från Karlstad samma dag som jag anlände, en halvtimme efter att tåget kommit dit. Ibland är jag stolt över mig själv. Det här var icke ett sådant tillfälle.

Jag fick således igår innan avresan kila ner till SJ:s kontor på stationen här i stan och erkänna för den trevlige mannen hur dum jag är. Han hjälpte mig utan problem, återlöste min felköpta biljett och bokade en ny utan problem. Detta trots att jag inte hade en ombokningsbar biljett. Ibland vill jag ge SJ en eloge. Det här var ett sådant tillfälle.

Väl på plats i Karlstad mötte Sarah upp mig. Vi gick till torget, satte oss på en uteservering och intog lunch samt dagens första glas vin. En långlunch i solen med andra ord utan stress i sikte någonstans. 

Sedan gick vi till ett urplockat Systembolag och ett Hemköp där vi handlade mat till kvällens grillning.

När vi skulle gå hem kom Sarah på att hon inte hade några nycklar. Hennes sambo befann sig då på gymmet. Men vi satte oss helt sonika på en parkbänk i solen och öppnade öl samt cider. Så kan man göra, framför allt i Värmland. Väl hemma på Kvarnbergsgatan drack vi rosébubbel från min gamla hemstad Vilanova i la Geltrú som smakade gudomligt. 


Cava.

När resterande sällskap i form av sambon och Janna dykt upp begav vi oss till Niclas. Promenaden tog ganska lång tid och eftersom Sarah hade runkeeper igång ville hon gärna gå omvägar. Tur att vi hade färddricka.


Janna, Sambon och Sarah.

Självfallet sken sola i Kallsta när vi passerade Mariebergsviken. Sola sken faktiskt mest hela tiden under dygnet jag spenderade i Karlstad.

På plats hos Niclas så grillade vi och avnjöt årets första måltid utomhus. Det var kallt så in i bängen och myggen började härja en del vid tiotiden när vi åt. Att gå in efter avslutat intag av mat kändes som den bästa idén på hela dagen.

Niclas och Sarah hann med att ringa vår gamla kollega Naken-Lasse en sväng också. Varför han kallas Naken-Lasse känns som en förklaring som månne blir överflödig. Vi låter därför bli. Naken-Lasse är i vilket fall en dansk. Vi nöjer oss så va?

Sedan begav vi oss mot de centrala delarna av staden och lämnade Orrholmen (numera även kallad Porrholmen) bakom oss. Vi gick till Tempel där jag och Sarah tidigare på dagen avnjutit lunch. Det var fullt av 18-åringar och vi beslöt efter en knapp timme att det var dags att åka hemåt.

Hemma väntade rostad Skogaholmslimpa och mängder utav vatten. Somna gjorde man utan problem och vaknade av att sola sken än en dag i denna underbara stad.

Eftersom jag dessutom fått en ny tågbiljett så kunde jag ta mig till Skövde idag utan problem efter en frukost i sola på balkongen.

Att komma hem till en ostädad lägenhet var dock mindre roligt.

Allt verkar vara mycket mer bekymmersfritt i Värmland. På återseende snart hoppas jag!


LOVE / H