POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

.........

Kategori: Allmänt

Det här är kvällens känsla:

#¤%&/)(¤%/&%¤#¤%=?`?=)&/&&¤#%#¤#%¤#¤%&/(




/ H

Struts

Kategori: Allmänt

Idag tog jag och Lisa en promenad/cykeltur.
Vi kom på världens bästa metafor: Struts!
Jag kan tyvärr inte gå in på detaljer, men struts känns väldigt mitt i prick faktiskt.




En struts!


LOVE / H

Snitt

Kategori: Allmänt

Nej, det här är inte ett resultat av självskadebeteende. Jag har bränt mig på en tallrik.


Men jag måste erkänna att det är ett sjukt fint snitt..


LOVE / H

Semla!

Kategori: Allmänt

Dagen har varit väldigt lugn, ett snabbt gruppmöte i skolan och därefter en tur i byn med Karin och Anne-Lie. Det blev en semla på Rådhuset, vilket smakade gudomligt och sedan en sväng till systemet.



Jag och Anne-Lie har även varit på promenad med hennes hund som mot sin vilja inte får hälsa på mig...

Jag tror rentav att det blir en spontan utekväll i Skövde i afton. Som vi alla lärt oss vid det här laget är torsdagarna i det Skövdiska nattlivet bättre än fredagar och lördagar. Jag gillar det.

Snart droppar Anne-Lie, Lisa och Sanna med Östhammarsvän in...klackarna i taket!


LOVE / H


Gäsp..

Kategori: Allmänt

Idag är helt galet trött, utan någon som helst anledning.

Jag ska snart på korridormöte för ombyggnationen av våra lägenheter. Personligen skulle jag hellre lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet för att sova i 24 timmar. Uppenbarligen icke ett alternativ.

På fredag är det BEST-fest och planeringen är i full gång. Spex, musik, sittningsregler, snacks och allt annat ska ordnas. Men med vårt fantastiska humör fungerar det mesta. Det ska bli skönt med helg.

Imorgon blir det en kort sväng till skolan för gruppmöte. Jag och Karin var så effektiva på datorövningarna idag att vi inte behöver gå dit imorgon. Det känns helt sjukt skönt ärligt talat.

Jag vill ut och springa, men snön föll visst över Skövde. Igen.

Nu - äckligt korridorkök!


LOVE / H

Vad jag är trött på!

Kategori: Allmänt

En lista, YES säger jag. Jag tänkte dela med mig av min frustration på diverse områden:

Och för att citera Leif: "Ta allt jag säger med en nypa salt!" (Men inse att jag har rätt.)

* Folk som "rasar"
- Under senaste veckan har det rasats över diverse saker i media. Vi kan väl börja med innebandyförbundet och Niklas Jihde som rasar mot Wikegårds monolog under Idrottsgalan. Innebandy-people: Det är ett SKÄMT! Om vi inte kan skämta om något så harmlöst som idrott, vad ska vi då kunna skämta om? Och för övrigt borde väl bowlingförbundet vara mer upprörda än innebandyförbundet?!

- Idag har det rasats mot Miranda Kerr som lagt ut en bild på sin blogg där hon ammar sin son. Miranda Kerr är modell och hon visar betydligt mer hud under modevisningarna för Victoria's secret. Men jag antar att när hennes kropp inte framställs sexuellt så är det något man bör rasa över. Och efter detta rasar folk världen runt, om kvinnor som ammar på offentliga platser. Personligen vill jag säga till dessa rasande människor att då kan de själva sluta att äta på restaurang eller andra offentliga platser. Och så kan vi låta kalvar och kor stå i ladan när det är dags för mat när vi ändå är igång.

*Svartsjuka
- Det gör mig bara så matt, och jag förstår verkligen inte poängen. Med risk för att låna ett par ord från Maria Agrell, en fantastiskt klok kvinna som bor i Bcn (finnes på agrell.com), så hävdar jag att om man låter varandra "flyga fritt" så kommer man tillbaka till varandra om det är rätt. Att inte unna någon att bli uppvaktad gör ingen glad för like it or not, alla älskar uppmärksamhet. Och finns det belägg för svartsjuka, fine, då dömer jag inte. Däremot uppmuntrar jag att man tar tag i problemet istället för att bete sig som en femåring mot sin omgivning!

* Särskrivningar
- Folks oförmåga att uttrycka sig skriftligt börjar bli skrämmande. Var och varannan statusuppdatering på facebook innehåller mer än en särskrivning. Det värsta med det här är att folk oftast är väldigt medvetna om sina problem, och kommentarer som "jag särskriver typ alltid" gör mig inte klokare. Om du är medveten om det, är det då så svårt att bara sätta ihop orden? En tumregel: Svenska så kallade sammansatta ord är just sammansatta, inte samman satta.
Läs det högt, som ett ord och som två ord. Hur låter det? En senaps sås är alltså en sås som tillhör en senap, medan en senapssås är en sås gjord på senap. Hänger ni med? Är man osäker, sätt ett bindestreck mellan orden så har man genast en back-up.

*Okunskap
- Fördomar, förutfattade meningar etcetera handlar väl oftast om okunskap. Om man ser till all kunskap som finns i världen så vet jag väldigt lite, men man kan alltid lära sig mer och kunskap är aldrig tungt att bära. Mina fördomar och förutfattade meningar, och de är många, får sig törnar varje dag. Jag vet att det suger att behöva erkänna att man har fel och att förändra sina mentala scheman är svårt. MEN, om man bara har en vilja att lära sig om något man inte känner till så kanske man faktiskt uppnår förståelse. Eller i alla fall acceptans, vilket är ett steg på vägen.
Jag förstår till exempel inte hur människor kan tro på gudar hit och dit och som inte tror att man själv har en förmåga att styra sitt liv, men jag finner det väldigt intressant och fascinerande och framför allt. Jag accepterar det.


Jag tror att jag nöjer mig med agg för idag. Vad härligt att få tycka lite, det är tjusningen med en egen blogg. Jag bestämmer själv vad jag skriver!


En likblek tjej i posthatt samt en bro till Brooklyn.



LOVE / H

Vårkänslor!

Kategori: Allmänt

Det känns som vår utomhus. Det är nollgradigt, solsken och cykelvägarna är fulla av grus. Jag tog mig således en löptur efter skolan idag. Det känns så extremt jobbigt att vi denna vecka har en Magnus som lärare i kursen, istället för Leif. Leif är faktiskt mycket roligare och säger så fantastiska saker. Det enda Magnus gjorde var att i två timmar prata om stapeldiagram, stolpdiagram, cirkeldiagram och en massa konstiga ord jag redan glömt bort.

Festplanerna för fredag fortskrider. Tackfest för den gamla BEST-styrelsen och den nya, inklusive mig, är självklart ansvariga. Väldigt spännande, känns gött att det bara är runt hörnet.

Kvällens planer är promenad med Lisa samt diverse CSI-avsnitt på TV. Ska förhoppningsvis hinna prata med Min Blomma på andra sidan Atlanten också. Igår vart vi mästarnas mästare på lömska planer vilket gav resultat fortare än kvickt och bör utvecklas vidare.

Nej, men ska vi ta sommar snart eller?


Ett turkosblått hav, en brundbränd kropp och ledighet. Ska det verkligen vara så svårt att ordna?


LOVE / H

John!

Kategori: Allmänt

Jag har en ny favoritkille och han heter John. John förgyller min vardag, varje dag. Man skulle faktiskt kunna säga att jag älskar John!

Vem John är?

Han är modell för Abercrombie & Fitch och mitt nya skrivborsunderlägg!




Uppenbarligen ligger han ju där i vattenbrynet och bara väntar på mig..


LOVE / H

Let's pretend it's spring

Kategori: Allmänt

Idag tog jag fram cykeln, för första gången sedan snön kom. Det var en fantastisk känsla att susa fram istället för att vandra i snigelfart på snö och is. Tänk om det bara kunde bli april genast med värme, ljus och tunnare kläder.

Damn I would love it. Men det är trots allt bara januari, fortfarande. Jag tror aldrig en vinter har känts så lång som den gör just nu. Det kan ha något att göra med att jag oftast inte spenderat så mycket tid i Sverige de sista åren, eller vänta kan ha? Det är klart att det är det som gör det.

Tur att John tar mig igenom kylan med sin blotta närvaro!


LOVE / H

"Nu ska vi bli lite mera for real liksom"

Kategori: Allmänt

Idag har fyra timmar spenderats med Leif. Vi har fått massor av nya fina citat, halva kalssen har suttit och antecknat hans underbara kommentarer.

Ett par exempel:

Om positivister:
"Vi ser på ett träd som ett träd, eller vad ska man säga?"

"Det är bara jag som gör den här sammanställningen, men jag tycker den är väldigt bra faktiskt."

"Hermeneutiska avhandlingar är väldigt tjocka, det är för att det är så mycket text då förstås."

"En teori är en liten handbok om verkligheten."

"Nu finns det ju ingen anleding att uppfinna hjulet på nytt igen..."

"Compte var trött på allt bullshit."


Hur kan man inte älska Leif liksom?

För övrigt sa han "liksom" 67 gånger på de första 45 minuterna av föreläsningen. Därefter tappade vi räkningen.

Imorgon kommer Anna hit, som jag längtar. American Pie, tacos och gucca. Det kommer me andra ord bli en extremt festlig dag!




Här är Anna och jag på GC, det är fest och vi är inte alls fulla. Punkt.


LOVE / H

Produktivitet!

Kategori: Allmänt

Idag har jag verkligen åstadkommit massor, eller inte. Det beror på hur man ser det.

Än så länge har jag ätit frukost, organiserat min bokhylla som var överbelamrad med papper, broschyrer och böcker. Därefter tog jag ner min julstjärna, ljusstake och de tomtar jag eventuellt hade kvar i fönstren. Jag har även betalt en kurslitteraturbok samt internet för hela terminen. Upptäckte dessutom att csn satt in 12000 på mitt konto, tack så mycket!

Resten av dagen så blir det en promenad till Maxi med Lisa och sedan ska vi färga mitt hår. Senast det skedde var i september, hej utväxt! För övrigt har jag plockat fram gummistövlarna jag köpte i NY, det är det enda vettiga sättet att ta sig fram på i tövädret.

Dessutom har jag stora planer på att läsa två kapitel i nya kurslitteraturen. Jag måste vara förberedd imorgon när den underbara Leif ska bidra med nya fantatiska citat då vi ska spendera fyra hela timmar med honom.

På fredag tror och hoppas jag att det blir American Pie-maraton med underbara Anna som precis flyttat till Göteborg. Henne har jag inte träffat sen hon lämnade Gran Canaria precis före askmolnet lämnade resten av oss strandade..


LOVE / H

Leif

Kategori: Allmänt

Idag började vår nya kurs, Socialpsykologiska undersökningsmetoder. Det kan man ju tycka vad man vill om, men än så länge har det varit extremt roande.

Dagen startade med att vi 100 elever tyckte läraren var väldigt sen. Sedan insåg någon smart person att vår lärare Leif gått in genom den andra dörren och i sin tur undrade vart alla elever tagit vägen.

Leif, han är född -83 och doktorand i psykologi, bara det är ju imponerande. Hans första kurs han har ansvar för och han verkar ju onekligen vara en väldigt tillbakalutad kille. Vi har således fått många härliga citat idag:

Någon tekniker sticker in huvudet i salen: "Har ni använt projektorn?"
Leif svarar: "På vilket sätt? Jag har bara slagit på och av den."

På tal om jorden:
"Om man förr ansåg att jorden var rund så blev man ju bränd på bål. Så det var ju rätt otacksamt att tycka det."

Om undersökningar mellan "klasser":
"...till exempel moderater, och andra folkslag..."

Om begreppet forskningplan:
"En forskningsplan är en plan som en forskare har."

När dörren lät:
"Spökar det här eller? Jag tycker inte om spöken"

"Det här med trial and error är något man använder mycket i vardagen, det är ungefär som jag och tjejer. Det finns ju liksom ingen manual. på första daten har man ju ingen aning om vad man ska göra."

Om homeopatiska läkemedel:
"Han hade tänkt sig överdosera och dö, men så hände ingenting. Tyvärr..."

Om resultatet på en undersökning han deltagit i där man fick dricka alkohol för att sedan utföra testet:
"Resultatet, ja det är en bra fråga. Jag minns inte riktigt, jag var ju liksom full"


Och Leifs mamma tror på Tomten, på riktigt.

Jag tror att den här kursen kan bli ungefär hur rolig som helst!


LOVE / H

Chez Amis

Kategori: Allmänt

Så, igår så lyckades jag till slut släpa mig ner på stan och till tågstationen och därefter hela vägen till Göteborg, och det i tid trots att jag reste med SJ.

Mötte upp Roro och Nina, vi tog vagnen hem till Shida för skitsnack innan vi åkte till kvällens hak Chez Amis. Eftersom Nina snart flyttar till Oz så kan vi väl kalla det avskedsmiddag. Sjukt god mat och trevligt sällskap var huvudingridienserna kvällen till ära. Jag höll mig nykter efter tosdagens vinande och drack endast vatten. Halv tolv när Roro och jag nästan skulle lämna restaurangen, som förvandlats till krog, för att ta tåget hem till Skövde respektive Falköping ser jag plötsligt ett välbekant ansikte vandra förbi.

Så på Chez Amis en random lördag i Götebrog springer jag in i Tändarn, gammal gymnasieklasskompis som bor kvar i Enköping. Ibland är världen verkligen för liten. Hur som helst, ett par kramar och uppdateringar senare begav sig jag och Roro i alla fall mot tåget. Det ösregnade för övrigt i Götet hela kvällen igår...

Hemma strax efter två och jag fullkomligt rann ner i sängen.

Idag har jag endast spanat på söta pojkar på TV i form av alpint landslag samt Abercrombie & Fitch-modeller på deras hemsida. Ljummy...

Tog en halkig promenad till ICA Maxi i mina fina svarta gummistövlar. Eftersom det varit fem grader i två dagar och en meter snö tänkte jag att det var bästa utrustningen att tillgå...

Imorgon har jag ledigt och på tisdag startar kurserna igen..

För övrigt kommer jag att sakna Nina väldigt mycket när hon flyttar. Hon har varit min fasta punkt i Skövde hela hösten med en stående date på onsdagar. Känns märkligt..


Fina fina Nina




LOVE / H  

Urladdad

Kategori: Allmänt

Tentan avklarad, komplettering i Socialpsykologi godkänd och fyra dagars ledighet.

Det känns väldigt konstigt att inte ha någonting att läsa, i kurslitteraturväg.

Igår klockan ett gick jag ner till Sanna och började dricka vin, sedan blev det promenad med Anne-Lie och hunden. För övrigt mitt förslag vilket måste betyda att jag var berusad. Sedan åt vi pizza och drack mer vin, jag lyckades producera en dikt och Anki har tydligen en perfek dansk lammkötts-man till mig.

Klockan nio tackade jag för mig, gick hem och sov i tolv timmar.

Idag har jag inte åstadkommit någonting förutom att tvätta. Jag har inte ens satt i linser, istället ser jag suddigt med gamla glasögon.

Min plan för kvällen är På Spåret, och möjligtvis en film. Plötsligt kan jag liksom slappna av, jag älskar det.

Imorgon bär det av till Götet för att ta farväl om Nina som snart ska flytta till Oz och alla översvämningar.


LOVE / H

Repeat..

Kategori: Allmänt

Jag skrev ett inlägg igår kväll som verkar ha försvunnit ut i cyberspace. Inte på bloggen och inte i utkast står det att finna. Vilket dilemma.

Nåväl, dagen har jag spenderat med Naturkunskapsdrottningen Karin. Vi har pratat hjärna, neuroner, vilopotential, Piaget, Erikson, Bandura, Pavlov, Watson, Vygotsky och alla andra herrar. Dessutom har vi arbetat oss igenom DSM-IV-TR och gluttat på ICD-10 samt Schizofreni, Borderline, OCD, ADHD, Asbergers, depression samt psykoanalys, KBT och DBT.

Tro det eller ej, men efter sex timmar satt det mesta. Därefter har jag tränat (Hallelujah) och pratat med Min Blomma, Storebror, Tiger och Lillasyster samt bokat pluggdate med Sanna imorgon.

Jag börjar nästan känna mig redo för tenta. Det ska bli skönt att slippa höra Eriksons utvecklingsfaser i huvudet varje gång jag ska sova. Jag känner mig hjärntvättad!


Snart ett minne blott, hoppas jag!


Och snart är det torsdagkväll. Då ska vinet fram, klackarna på och tentafest genomföras!


LOVE / H

Never ending tentaångest..

Kategori: Allmänt

På torsdag kommer jag att vara fullständigt utmattad.

Det var trevligt på Rådhuset igår, det borde vi göra varje söndag. Minus tentaprat.

Idag startade jag dagen hos Lisa. Vi har rabblat Piagets kognitiva utvecklingsteori, Eriksons sociala utvecklingsteori, anknytningsteori, Borderline, depression, Schizofreni och annat som jag snart bli galen på. Jag är så trött på psykgubbar och deras faser hit och dit...

Träffade Emma och Sara i skolan på eftermiddagen, mer tentaprat och ramsor för att komma ihåg allt.

Har noll energi kvar, ska dock försöka ta tag i mig själv och baka lite bröd om nu mjölet räcker till. Därefter är det repetera, repetera, repetera. Imorgon ska jag träffa Karin som är min naturvetenskapsgudinna, vi ska lära oss hjärnans uppbyggnad, nervceller hit och dit och deras laddning.

Om jag längtar bort? Förmodligen, asmycket!


LOVE / H

Dagens upplägg!

Kategori: Allmänt

Föreläsningssammanfattningar klara, ordlista klar och exempeltenta klar.

Idag tänker jag hålla föreläsningar för mig själv. Jag känner mig själv, om jag bara läser nu så kommer jag att skumma igenom det för jag tror att jag redan kan det. Jag ska lura mig själv genom att läsa högt för mig själv och hoppas att det fastnar!

Klockan fem blir det plugg på Rådhuset med Lisa, Ana och Edith. Vi kallar det neutral omgivning..


LOVE / H

Plugg, plugg, plugg

Kategori: Allmänt

Alltså, jag börjar fundera på om det inte är jet lag som spökar längre utan bara helt vanlig tentaångest. Igår natt vaknade jag halv tre, inatt halv fem. Men lyckades i alla fall mer eller mindre somna om, idag ända tills grannen började spela diskomusik halv tio. Jag blev sjukt sur...

Klockan elva satte plugget igång, och jag är inte klar än. Åtta timmar psykologi senare. Tog en snabbispromenad med Lisa till skolan och hämtade ut grupparbete, vilket vi tack och lov fick G på.

Ikväll så blir det mer plugg, med avbrott för På Spåret, såvida Lisa inte vill komma och titta på Let's dance. Annars föredrar jag Fredrik Lindström och Kristian Luuk. Jag vill också vara som Fredrik, han kan typ allt och är dessutom rolig på kuppen..



Åh, vad psykologi är roligt. Freud, Erikson, Piaget, Vygotsky, Skinner, Bandura och alla andra gubbar...


LOVE / H

it hit me..

Kategori: Allmänt

Det här med jet lag alltså.

För att citera Hairspray.
"It hit me, just like a ton of bricks"

Nu handlar den låten visserligen om kärlek, det är dessvärre inte min kropps musik idag.
Jag torterade mig själv igår kväll genom att hålla mig vaken till halv elva. Sedan vaknade jag klockan två, piggare än någonsin. Resten av natten spenderades således med att försöka somna om. När klockan ringde sju imorse ville jag bara kasta den i väggen. Istället pallrade jag mig ofrivilligt upp till tvättstugan. Samma sak klockan nio när jag skulle byta maskiner.

Har dock nästan varit produktiv genom tvätt, diskning, samt rensning av garderoben för mer plats.

En vecka till tenta och jag har fortfarande inte öppnat boken sedan före USA, istället sitter jag och letar flygbiljetter till New York. Kan man köpa själdisciplin på blocket? 

Mitt mål idag är att korrigera hemtentan som jag gjorde klart innan jul och eventuellt skicka in den, samt lämna in den i pappersform imorgon. Därefter är det psykologi ända in i kaklet i en vecka!






LOVE / H

S-bucks

Kategori: Allmänt

Eventuellt är det här min nya bästa vän:



Jag fullkomligt älskar den och jag har en känsla av att den kommer hjälpa mig igenom åtta dagars tentaplugg!


LOVE / H

NYC

Kategori: Allmänt

Är åter på plats i Skövde efter välbehövlig semester. När jag väl kom på plats så blev det kvalitetstid, noll museum, massor av shoppande och fantastiska internskämt. Jag måste flytta till New York tror jag...

Well, lite bilder i alla fall..


Insnöade polisbilar på Broadway.


Utanför Carries trappa..


Carries gata, men med slask, snö och bilar..


Utsikt över Manhattan från downtown. Både Empire state building och Chrysler skymtas i bakgrunden..


"Pappsen"


Piruett-pose i Central Park


Empire State Building..


Nyårsfirande..


En grå dag i Chinatown..


Nu försöker jag bota min jet lag. Och ja, jag har gummistövlar på mig i Central Park. Det snöade 75cm på ett knappt dygn och därefter blev det 5 plusgrader hela veckan. Hej slask är allt jag har att säga. Men "The Blizzard of 2010" - Jag var där...


LOVE / H