POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Val 2014.

Kategori: Allmänt

Så blev det radioskugga i ytterligare en vecka här. Jag är hemskt ledsen, men jag har varit sjuk hela veckan. Liksom resten av min arbetsplats. Maken till sjukvecka kan jag faktiskt inte minnas.. Äntligen lördag!

Imorgon är det val. Jag ser fram emot det. Jag ser fram emot att göra min röst hörd. Hur man ska tänka inför valet? Självklart ska jag bidra med en valguide. Håll tillgodo.

Jo, antligen tänker man på sig själv. Och så röstar man så att man själv kanske får 300 kronor mer i plånboken varje månad. Och så intalar man sig själv att man blir lyckligare av de där extra så hundralapparna varje månad. Vi pratar alltså om två familjepizzor i månaden här. Man röstar så, lever i sin bubbla och intalar sig själv att folk faktiskt får skylla sig själva att de har ett sämre jobb, är sjukskrivna, arbetsbegränsade, arbetslösa, födda på fel ställe eller i fel land. Och så njuter man av sina familjepizzor och tittar på Solsidan varje söndag, åker till Rhodos en gång om året och skidresa till Sälen varje vinter.

Eller så röstar man för de som inte har hela livet förspänt. Man röstar för att de som är pensionärer, och har jobbat i hela sitt liv, arbetslösa eller sjuka inte ska betala en högre andel skatt än de som arbetar. Ska de starka hjälpa de svaga eller ska de svaga forsätta vara svaga för att de starka tycker att de svaga får skylla sig själva?



Man kan faktiskt rösta för medmänniskorna. Man kan faktiskt utan större ansträngning tänka att varje person som korsar detta lands gränser, som flyr från krig, förföljelser och tortyr är just människor. Precis som vem som helst. Som du. Som jag. Som alla du känner. Jag känner en familj på nära håll som kom som flyktingar från Bosnien. En familj som har fått utstå så mycket skit och lidande, men som idag har ett bättre liv. Tack vare att det fanns människor för 20 år sedan som var villiga att hjälpa dem. Så att de slapp leva resten av sina liv i flyktingläger som Jimmie tydligen tycker är en bra idé. Som slapp bo i ruiner. Som inte bara överlevde, utan lever. Deras familj är en familj. Alla som flyr från ett krig vill överleva. Och leva. De har inte valt att komma hit. Vem skulle komma på tanken att frivilligt lämna allt man äger och har, hela sin historia och tillhörighet, för att flytta till ett svinkallt land med vinter 4-5 månader om året där solen knappt går upp? Det är inte semester de har kommit för. De kommer för att de vill överleva, och ge sina barn förutsättningar för att faktiskt få leva tills de blir gamla.



Jag kommer att klara mig. Även om jag får 5000 kronor mindre i månaden att leva för så kommer jag klara mig. Jag kommer till och med att ha det ganska bra ändå. Jag vill inte ha två familjepizzor mer i månaden.

Så jag tänker rösta för de som inte har det lika bra. För att alla ska kunna få det bra.

Hur röstar du?


LOVE / H

Marocko

Kategori: Allmänt

Ja, här blev det plötsligt lite dåligt med uppdateringar igen. Vad hände? Mitt jobb hände.

Gymnastik hände.
En fest i Enköping hände.

Kan meddela att 100-årsfesten i Enköping förra helgen inte var något annat än fullkomligt legendarisk. Jag hade så vansinnigt roligt. Jag vet faktiskt inte när jag hade så roligt senast. Men ja, en galet bra tillställning.

I veckan bokade jag och Sara en resa till Marocko. Bara 55 dagar kvar tills min bleka nuna får lite välbehövliga sommartemperaturer och strandliv. Ska plöja böcker och njuta. Låter som en vinnande plan va?



I helgen har Storebror och Isbykvinnan berikat Skövde med sin närvaro. Vi har ätit, ätit, ätit, druckit, strosat och till och med motionerat på berget. Hanns även med en fikapaus innan de styrde sin nya fina bil norrut idag.

Hoppas innerligt att jag samlat på mig energi nog inför den kommande veckan. Och hoppas på att även en thailandsresa blir bokad inom ett par dagar. Det är dumt att klaga.


LOVE / H