POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Götet!

Kategori: Allmänt

Så har en heldag spenderats i det som brukar kallas Sveriges framsida. Själv är jag tveksam, men nåväl.

Första stopp var Hotell Odin där jag tog en snabbuppdatering med min exman tillika guideskolevän och exkollega Magnus. Han är numera förste receptionist och vill jag någon gång ha jobb i Götet så vet jag vart jag ska gå..


Ett stort frågetecken på minerna.

Mitt största fårgetecken är dock hudfärgen. Jag inbillade mig att eftersom jag inte bott i Sverige på typ fyra år så borde min solbränna sitta kvar mycket längre än alla andras. HAHAHAHA! Hur naiv får man vara undrar jag nu efter en månad i Sverige..?

Därefter så tog vi en tur längs avenyn. Anna var in på typ 18 H&M-butiker medan vi uppdaterade oss om vad som hänt sedan jag lämnade Skiathos för en månad sedan.

Eftersom Anna bestämde blev det lunch på McDonalds. Jag var inte lyrisk, men medgörlig.


Josefin, Annas syster, samt Anna.

Bara ett litet ögonblick senare träffade jag Christoffer från Enköping som stod i hörnet och kastade i sig lunch. Honom har jag inte träffat på säker 2-3 år så det var väldigt trevligt.

vi strosade vidare på stan tillsammans med Nina efter maten. På lagerhaus träffade vi en tjej i kassan som sa "Hej, jag var på Skiathos i somras". Det kändes plötsligt som att Göteborg var väldigt litet just idag.


Anna hann även med att posera vid Lipstick...

Turistbild. (Jag tror att vädret på Skiathos inte varit så bra på sistone. Anna var nästan lika blek som jag..)

På eftermiddagen blev benen lite sega och vi gick till centralen och fikade lite granna. Chai latte och ingen kaka innan jag hoppade på tåget tillbaka till Skövde...

Väl hemma åt jag snabbt, läste engelskabok i två timmar och därefter blev det promenad med Lisa.


Imorgon ska jag vara i skolan halv åtta. Det känns sådär. Men jag slutar i alla fall klockan tolv och det är alltid trevligt..


LOVE / H

Måndag!

Kategori: Allmänt

Efter min hemska lördag så tog jag tag i mig själv igår vad gäller pluggandet. Kom en bra bit i en fet engelsk bok som numera är min bibel. Med det går bara så sakta...

Imorse gick jag upp halv åtta, trots att skolan inte började förrän klockan ett. 45 minuters promenad samt 20 minuters styrketräning. Kändes hurtigt. Då jag kvällen till ära skulle göra paj så kilade jag in på maxi imorse för inköp av smör. Jag älskar när man bara köper en eller två saker och det blir avstämning.

Dagen kunde inte startat bättre. Frukost och massa plugg hela förmiddagen. Därefter en snabb lunch innan jag kilade till skolan. Hela gruppen var på galet bra humör och vi har skrattat hela eftermiddagen. Vi är inne i ett flow! Jag gillart.

Har nu på kvällskvisten pluggat mer, lagat paj och ska snart på promenad med Lisa.

Imorgon ska jag till Götet och träffa Anna, Nina och kika förbi hotell Odin en snabbis. Vi har ingen skola imorgon så en dags ledighet får man faktiskt unna sig.

Och på torsdag bär det av mot Enköping..


Life's good!

LOVE / H

Husaren

Kategori: Allmänt

Så, gårdagens kväll och natt blev visst en ganska blöt historia. Jag som tyckte att vi hade koll på läget.

Vi starade kvällen med tacos. Jag stod för maten och Nina stod för sällskapet..



Maten var väldigt god och sällskapet trevligt. Efter maten så tog vi fram Grynets bok och spelade hennes spel..


Jag fick rota fram tärning och pjäser från ett "När & Fjärran"-spel, därav flygplanen..

Nina vann en utmaning om att bygga det högsta tornet..


GRATTIS!

Efter lite mer vin och öl så gick vi hem till Ninas lillebror tillika granne som hade besök av barndomsvänner från Stenungsund. De hade dagen till ära klätt upp sig och jag var förvånad över att 90-talet redan kommit till Västkusten...

 
En Alex, en Tobias och en Rasmus..

Sedan svängde vi våra lurviga på Husaren inne i stan lönehelgen till ära. Eller bidragshelg som vi studenter kallar den. Inträdet var dyrt för Jessica Andersson var där och spelade. Men när vi kom var hon klar och vi såg inte en skymt av henne. Hur som helst dansade vi röven av dansgolvet i värmen. Jag tror det var värmebölja över Skövde igårkväll. När vi kom hem till Nina halv elva på kvällen var det 15,8 grader ute. Till och med jag som är grek tyckte det var varmt.

Nåväl. På natten gick vi åter hem till Ramsus för efterfest..

Men alla liksom somnade så jag och Nina gick också hem.



Eftersom jag är en proaktiv gammal reseledare så drack jag resorb innan jag somnade. Ändå vaknade jag halv åtta imorse med fruktansvärd huvudvärk. Jag tog ipren och panodil och sov fyra timmar till. Det hjälpte föga. Ingen av mina Skövdevänner är kvar i staden över helgen och kunde komma med cola så min frukost fick bli blandsaft och chips.

Framåt tre-snåret pallrade jag mig upp efter att jag sovit ytterligare en timme. Jag hasade mig till ICA nära för att inhandla Sibyllakorv, pommes och päron-mer. Jag är tacksam över att jag inte känner någon här. Jag var inte så smickrande..

Efter att jag orkat laga mat har det blivit filmtittande och mer chips. Jag känner mig snart som en människa igen.

Synd att jag har svinmycket att plugga. Det får bli morgondagens problem. Jag har hur som helst bestämt mig för att skippa kvällens korridorfest. Jag har ju inte ens tagit mig ur sängen idag. Jag har dragit bordet med dator till sängen så jag slipper sitta på en hård stol..

Är det åldern kanske som spökar? Så mycket drack jag faktiskt inte igår, men bara för att jag fyllt 23 så ska man må som en arm stackare...

Hur ska Oktoberfesten om en vecka sluta egentligen?


LOVE / H

B-Day

Kategori: Allmänt

Jag blev i onsdags ett helt år äldre. Känner mig dock inte speciellt mykcet klokare. Eller så är jag för klok för att upptäcka det själv.

Dagen bestod mest av grupparbetande hos Ana. Vi käkade marängsviss och hade en fin dag tillsammans allihopa. Thai/Kinabuffé till lunch dagen till ära vilket var väldigt gott.

En kvällspromenad med Lisa innan vi hamnade hos Nina för Idol och Kungarna av Tylösand. Vi käkade chokladpudding och drack mängder med te.

Nästa onsdag är Nina inte här så då vet jag inte vem jag ska hygga med på kvällen. Någon med tv...

Jag måste tacka för alla samtal, sms och gratulationer som trillade in under dagen. Väldigt trevligt!

Idag är jag ledig så jag spenderar dagen med pluggböcker, ICA Maxi-handling, träning och ikväll blir det fest!

Imorgon har vi korridor kick-off, vi får se hur det blir med den, annars har jag plugg att underhålla mig med!


Bilder under helgen från kvällens bravader!


LOVE / H

Hattdag

Kategori: Allmänt

Igår var vi alla lagom nedstämda efter det fina valet Sverige genomförde i söndags. Folk borde skämmas!

Nåväl. Vi hade i alla fall grupparbete på schemat. Vi försökte muntra upp oss under dagen och hålla hjärnorna igång. Lättare sagt än gjort..

Philip var dock väldigt duktig  på att vika fina pappershattar..


Vikning pågår..



Karin tog en powernap...


Personligen kände jag mig lite grann som Peter Pan, eller möjligtvis Robin Hood..



Ana och Sanna försöker vara effektiva...


Vår maskot Tina. Döpt efter en aldrig existerande gruppmedlem.


Idag har vi grupparbetat och haft seminarie. Heeeeela dagen. Från nio till halv sex. Min hjärna är helt slut. Tur att det finns Skype så man kan jiddra med Min Blomma på andra sidan Atlanten i alla fall. Det fanns tydligen en hel del att skvallra om...

Anyway. Jag ska snart sova. Njuta i min nerlusade säng av min sista natt som 22...

Imorgon blir det marängschvischschsch.............


LOVE / H

Nollesittning och effektivitet!

Kategori: Allmänt

Så i fredags var det Nollesittning för BeEkIng som är min studentkår. Vi slog klackarna i taket och började förfesta redan klockan 16.30 efter en heldag i skolan med föreläsningar och grupparbete. Förfest hemma hos Lisa i grannhuset med Sanna, Emelie och Linda . Därefter drog vi oss mot kåren vid kvart i sex. På sittningen blev det omplaceringar, det fanns ett vackert sånghäfte och en massa spex från BEST, Ekonomerna och Ingenjörerna. Karin representerade BEST, vår förening...och självklart vann hon!




Karin i lila, okänd ekonom i rött samt okänd ingenjör i helsvart som försöker imponera på ingenjörsjuryn.

Därefter fick kameran vila under maten och efterrätten. Vi bjöds på kyckling med potatissallad samt kladdkaka. Väldigt gott och trevligt sällskap vid bordet. Jag måste erkänna att jag inte känner mig helt hemma på tillställningar som denna. Jag har liksom ingen koll på högskolevärlden och de efterfraser som inte står i sånghäftet efter sångerna, hur ska jag kunna dem? Massa regler jag inte har koll på, men det sätter sig förmodligen så småningom. Jag var ju inte ensam nolla i alla fall...

Därefter gick vi på mellanfest på Kurorten...
Temat var Han? Hon? så man skulle egentligen bytta kläder. Det tog Björn och Thea fasta på..

Björn och Thea/Thea och Björn? Jag är ytterst osäker..

Lördagen tog jag sovmorgon samt pluggfri dag. Jag mötte upp Nina för kebab. Hon hade skrivit tenta halva dagen, stackarn. Det var dock väldigt trevligt med lite uppdateringar och skvaller. På kvällen blev det hyrfilm med Lisa och Sanna hos Sanna. Filmen var sådär, men sällskapet gott..

Idag skulle jag plugga. Jag har gjort ungefär allt utom just det.

Jag har åkt inlines:

Ja Mamma, jag hade alla skydd samt hjälm!


En Västgötsk cykelväg i sol..


När jag kom hem tränade jag expressträning med Jennie Widegren samtidigt som jag lyssnade på downloadlistan i p3. Så stretchade jag väldigt länge samtidigt som jag läste hela "Grynets bok":

Vi undrar alla vart Grynet tog vägen? Vi försöker införa henne igen för vi behöver alla lite Grynet i oss. Hon har många smarta saker att säga har vi kommit fram till under de senaste festerna..

Efter läsning så storstädade jag lägenheten samt skurade badrummet kliniskt rent och därefter tog jag tag i disken. Jag pallrade mig in i duschen innan jag faktiskt tog tag i mig själv och började läsa ett häfte om ledarskap som ska vara klart imorgon. Sedan började jag laga lite mat.

Jag åstadkom en tacopaj med kyckling och till det blev det ananas, gurka, tomat och guacamole!


Kostcirkeln?

Har även hunnit med att gå till ica och lämna tillbaka hyrfilmen från igår. Ikväll ska jag tre våningar ner till Sanna för att se på valvakan och äta chokladpudding. Efter denna ytterst effektiva dag så är vi lätt värda det..

Röstat? Avklarat för länge sedan!


LOVE / H

Husdjur

Kategori: Allmänt

Jag har fått ett par inneboende kan man säga...Jag vaknade i förrgår upp med röda utslag på armarna. Min granne och programkamrat Sanna påpekade att det kunde finns vägglöss här. Tydligen hade hon rätt. Igår var Anticimex på besök och min lägenhet är nu beströdd med stenmjöl som förhoppningsvis ska ta kål på dem. Under tiden måste jag dock bo i lägenheten och sova i min säng för att "locka fram dem" så de kan trampa i mjölet och skalen skäras sönder.

Personligen skulle jag hellre bosätta mig i ett badkar med is för att kyla ner mina ben och armar som aldrig slutar klia. Köpte Clarityn igår, det hjälpte föga. Tänkte dock ni ska få se hur mina arma armar faktiskt ser ut..



Underarmarna är faktiskt mycket värre än det ser ut. Det är överallt, även på ovansidan och dessutom värre idag än igår. Överarmarna, ungefär som det ser ut.

Underbart kort och gott!

Så här ser tydligen mina inneboende ut...


Idag har halva dagen spenderats hos Ana (spanskt stavning) för grupparbete. Vi fick en del gjort, men personligen fastnade jag mest för hennes ett och ett halvt-år gamla dotter. Übersöt och min nya bästa vän. Jag har frivilligt erbudit mig att barnvakta....typ...

Sanna bland böcker. Och inget plugg utan fika! Idag blev det kladdkaka, på onsdag när både jag och Ana fyller år blir det marängsviss...


Ikväll har vi haft korridormöte. Jag hade tydligen en klasskompis i korridoren. Svårt att veta när vi är 130 personer på varje föreläsning. Nåväl, vi ska ha korridor kick-off nästa lördag för att lära känna varandra. Trevligt värre....

Kvällen tänker jag spendera med Friends och ryskt te!

Imorgon är det seminarie om psykologi, grupparbete samt nollesittning som gäller!


För övrigt. Jag kommer hem om två veckor! Tre dagar i Onebuying. Jag längtar!

LOVE / H

Megamåndag!

Kategori: Allmänt

Så är måndagen snart till ända.

Startade morgonen med att gå upp klockan sju. (Varför är folk frivilligt vakna så tidigt?) Hade sällskap till skolan med granne/klasskompis Sanna och de flesta var ganska trötta när vi startade. Vår föreläsare kommer in och berättar att vi alla 130 personer ska spendera sex timmar tillsammans under dagen. Kändes väldigt peppande. Det är tur att det varje timme finns en akademisk kvart inom högskolan så man får rensa hjärnan lite och ta ett varv runt skolan, som när man var yngre...

Efter alla föreläsningar var slut så finslipade vi lite på vårt grupparbete, del två, innan jag hann hem en timme för att läsa mer kurslitteratur. Därefter så tog oss jag, Sanna och Lisa till biblioteket för att förtidsrösta. Så nu bockar vi av det på listan...Känns väldigt stort...



Planen för kvällen är att ta mig igenom en föreläsning på internet om Microsoft Excel. Är det något dataprogram jag inte kan hantera eller har tålamod med är det Excel så jag undviker det helst. Men ska jag bli klar med kursen är det nog dags att ta tjuren vid hornen. Jag får i värsta fall ringa Anna på Skiathos för support. Hon är en klippa på Excel...

Imorgon väntar en lika lång dag i skolan men med start klockan tio istället för åtta, jag ska nog överleva...




LOVE / H


Supersöndag!

Kategori: Allmänt

Det har varit en väldigt lugn helg. Jag har spenderat den med kurslitteratur, mestadels.

Idag hann jag dock med en snabbis på stan som avbrott i studierna tillsammans med Nina.
Lyckades ÄNTLIGEN köpa mig ett par jeans till. Nu tänkte jag att jag ska försöka att inte shoppa förrän jag kommer till USA i jul. Lycka till Hanna!

Nåväl, som jag förut påpekat så är Skövde, liksom alla andra svenska landsorter jag besökt, helt öde på söndagar trots att butikerna faktiskt är öppna och det regnade idag. Vart håller alla 11 000 studenter vägen? Och vart är Skövdes 50 000 invånare?


Tom galleria!


Och en tom gågata...

Trots detta lyckades vi hitta ett öppet fik. Personalen hade ungefär ingenting att göra så istället för att faktiskt duka av borden stod de i kassan och babblade...I vilket fall som helst. Jag hittade ett nytt iste som var lite speciellt. Man kan skicka SMS med sina visdomsord och funderingar som sedan trycks i flaskan, man drar bort en klisterlapp när man druckit ur och de dyker upp som en pratbubbla..


Denna fundering lyder: "Man borde blivit korvgubbe. Tänk sälja korv hela dagarna"

Ganska intressant säljteknik om jag får säga det. Jag önskar jag kommit på den själv. Vill man nu hur som helst skicka in sina egna visdomsord så gör man det till 71120 och skriver pourte sedan mellanslag och sin checka text så hamnar det möjligtvis i en flaska så småningom..

Därefter gick jag hem och gjorde paj samtidigt som jag pratade med lillkusin över msn. Tur det finns kameror så jag kan hålla koll på henne...Pajen? Den smakade gudomligt. Jag blev tvungen att göra två för det är svårt att dela ett ägg till en smet...


Köttfärspaj med curry samt ädelostsås, även kallad Rut-Stinas...


Paj nummer två i ugnen. Som synes så har jag en väldigt liten ugn, därav två pajer.

 Men nu har jag mat så jag klarar mig halva veckan. Skulle jag tröttna så kan jag ju alltid bjuda in någon trevlig militär från regementet på middag, eller någon annan trevlig prick. Men bara en för jag har inte mer än två stolar att sitta på...


Imorgon har jag en väldigt lång dag framför mig i skolan. Från 8 till 15 och därefter grupparbete. Men nästa vecka blir desto lugnare...Väldigt spännande. Det är tur att föreläsningarna är intressanta i alla fall...


LOVE / H

The grand tour

Kategori: Allmänt

Efter klagomål från lillasyster måste jag självklart publicera en bild från lägenheten. I mitt försvar kan jag ju inte ge er allt på en gång. Det måste ju finnas något att skriva om idag också.

Här är hur som helst mitt enda rum sett från hallen/kokvrån/badrumsdörren och garderoben:


Jag vet att gardinerna är för långa. Jag har köpt någon slags tejp på Hemtex för att lägga upp dem, men jag förstår inte hur man gör. Den som först tar sig till Skövde får gärna hjälpa till så bjuder jag på mat och husrum..

Efter en hel förmiddag (eller nja, jag vaknade klockan 11) med plugg genom en tredjedels kursbok cyklade jag till Maxi. Mina överstrykningspennor tog slut och dessutom behövde jag veckohandla. Därefter ignorerade jag disken och byggde istället på diskberget genom att steka pannkakor:


Här ska tilläggas att jag sällan lyckats med pannkakor i hela mitt liv. Jag kan inte vända dem, men jag insåg snabbt att så länge man har en teflonpanna och inte en i gjutjärn så var det inga som helst problem. Jag hade kunnat vända dem i luften, om jag bara velat.

Därefter blev det såklart mat vid mitt fina lilla bord tillsammans med fuskvispad grädde, men jag har ingen visp så då får man fuska. Jag tänker absolut inte vispa grädde för hand!


Jag har nog aldrig gjort färre pannkakor, men jag behövde inte fler. Den lilla plätten blev på köpet. Till maten ett avsnitt av How I Met Your Mother...

Resten av lägenheten får ni se när ni kommer på besök, men kort och gott är det två plattor, en diskho, två skåp ovanför, en kyl med ett minimalt frysfack, tre garderober samt en klädhängare. Jag har dessutom ett badrum med dusch. Väldigt trevligt.


Well, ikväll ska jag softa. Jag är klar med dagens plugg, ska ta tag i disken och eventuellt försöka mig på en Rut-Stinas-paj till middag. Wish me luck!

LOVE / H

Acklimatisering

Kategori: Allmänt

Jag kunde inte hålla fingarna borta. Författargenen i mig gapar efter att skriva av sig.

Två skolveckor har passerat i Skövde, men för två veckor sedan hade jag min sista dag på Skiathos, i värmen.

Veckorna fullkomligt flyger förbi mig och jag är i något slags välordnat kaos. Still confused but on a high level säger lärarna. Jag kan inte annat än att hålla med.

Första veckan var det nollning samt heltidsstudier, något förvirrande. Det var rosa fester, förfester, vi gick kortege genom hela staden med poliseskort. Det kändes lite som ett andra studenttåg då vi självklart hånade de andra studenterna med våra fantastiskt fantasifulla sånger. Därefter var det olympiska lekar, inflyttning i lägenhet och fest på kåren. Kameran var med ungefär noll dagar av sju, men en bild har jag åstadkommit.



Första kvällen. En nollningslapp runt halsen och obligatoriskt pannband för alla POLare. Rosa dricka på det och kvällen var komplett. Vad gäller minen så flörtar jag om det inte framgår. Ärligt talat ser jag ju bara helt creapy ut, men jag bjuder på den..



Trots kyla är jag förvånad över hur väl den svenska sensommaren tagit emot mig. Enda gången det faktiskt regnat var såklart på min inflyttningsdag. Det fullkomligt öste ner i säkert en hel timme eller två. Därefter har vi haft strålande sol ända till idag. Trots detta går min fastighetsskötare i t-shirt:

Han heter Philip och idag är första dagen jag sett honom i långbyxor.


Utsikten från mitt fönster här på fjärde våningen denna vackra dag ser ut som följande:

En helt vanlig svensk medelstor studentstad skulle man nog kunna säga..


Jag försöker anpassa mig till ett liv i Sverige, men jag måste erkänna att det är svårt. Livet styrs numera av rutiner, tidiga mornar, tidiga kvällar och alldeles för lite spontanitet. Igår försökte jag och Nina till exempel hitta ett café eller liknande för kvällsmat strax efter sju. Men "köket har stängt" "Våra specialerbjudanden gäller varje vardag mellan 16 och 19" mötte oss ungefär överallt, såvida vi inte ville ha en middag för 250 kronor per person. Staden är dessutom helt öde vilket förvånar mig. Vart håller alla människor hus? undrar jag spontant. och förresten, vem äter middag på en restaurang mellan klockan 16 och 19?

Det slutade med att vi åt på Mc Donalds som för övrigt också var helt öde. De hade ingen mat klar och var så uttråkade i kassan att de levererade allt direkt till bordet. Min teori är att folk antingen sitter hemma framför Idol eller andra TV-program jag inte har koll på, pluggar eller aktiverar sig i föreningslivet.

Vi gick hem till Nina och spelade ett frågespel om Sverige. Hon kan förvånansvärt lite om sitt eget land, men allt svenskt blir så mycket roligare på engelska...Sverige - sve-ri-yeh som man tydligen uttalar det enligt korten..

Jag kom hem vid halv elva till dunk dunk dunk. Min granne en våning ner hade nog fest. Jag kunde sjunga med i alla låtar som spelades om jag bara velat. Jag tog istället fram min favoritbok som avbrott i all kurslitteratur:

Jag skrattade förmodligen minst lika mycket nu som när jag var nio, tolv, sexton och arton.

Den här fantastiska boken är anledningen till att om jag någonsin får för mig att skaffa barn och får en dotter ska hon ta mig tusan heta Petruska. Borde alltså skaffa mig en dansk man..


Men allt som allt rullar det på och känns lovande i Skövde. Trots min totala förvirring över studentliv, kurslitteratur, seminarier och tentaoro känns det som att jag håller på att landa. Att jag fryser röven av mig är en annan sak. Jag kan leva med att det bara är jag och de indiska utbytesstudenterna som går med fingervantar och vinterjacka i september. Men jag kanske vänjer mig snart. Jag är trots allt nästan utbytesstudent som Jesper så fint formulerade det härom dagen...


Well, stay tuned kära vänner.


LOVE / H