POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Effektivitet...

Kategori: Allmänt

Jag är beredd att hålla med Karin idag. Om man går upp tidigt så får man så himla mycket gjort.

Jag har stått och lagat mat och gjort matlådor hela förmiddagen. Jag har hunnit titta på massor av Godmorgon Sverige, diskat tre gånger och ätit en ordentlig frukost. Och ändå har jag tid över innan jag ska vara i skolan..

Det enda jag inte har gjort är väl att plugga, men det gjorde jag ju igår, räcker inte det?


LOVE / H

Sverige och NATO

Kategori: Allmänt

Jag sitter och funderar på Libyen, Sverige och NATO.

Jag vill också att Libyen ska bli ett demokratiskt land och jag tycker att det är bra att Sverige ställer upp och hjälper till, men jag kan inte låta bli att tänka på vårt förhållande till NATO.

Operationen i Libyen utförs utav NATO på beslut av FN. Sverige är inte medlemmar i NATO men ska ändå skicka dit åtta stycken JAS Gripen-plan för att se till att flygförbudet efterföljs. 

NATO har 28 medlemsländer, är det inget av dem som har åtta plan att tillgå eller varför ber NATO Sverige om hjälp?



Jag är en allt-eller-ingetmänniska. Sverige är ett fegt land.

Jag tycker att om man vill hjälpa till med militära insatser utomlands då går man med i NATO. Politikerna säger att om vi är beredda att ta emot hjälp så ska vi också hjälpa andra. Varför är vi då inte med i NATO? Vi är bara med när det passar oss. Hur bestämmer man att det passar oss just nu?

Jag är ofta stolt över Sverige när jag befinner mig på andra platser i världen, men ibland blir jag så less på att det aldrig är okej att ta ställning. Men ändå tar vi ställning, men hävdar att vi inte gör det...

Nej vi är neutrala och deltar inte i några krig. Vi är inte på Hitlers sida, men varsågoda att använda vår järnväg så att ni kan invardera Norge. Lycka till för all del! För om vi säger nej till Tyskland tar vi ju ställning, men tar vi inte ställning när vi släpper igenom dem?

Antingen är man med i NATO eller så är man det inte, man kan inte bara vara med lite då och då. Jag har ju mycket svårt att tro att NATO skulle be det überneutrala Schweiz om flygplan, men Sverige kan man alltid lita på! Vi tar inte ställning, men så tar vi ställning, men gör det inte...

Man blir verkligen förvirrad av denna så kallade neutralitet!


LOVE / H

Rättvisa?

Kategori: Allmänt

Så här ser ett allmänt kök ut i studentbostäderna i Skövde:


(Den ingrodda smutsen syns tyvärr inte på bilden...)


Så här ser de allmäna köken ut i Sveriges nyaste häkte i Sollentuna:

(Bild från aftonbladet.se)

Är det bara jag som tycker att någonting känns väldigt fel?

Jag känner mig väldigt tacksam för mina två kokplattor och min bänkugn. 

Förmodligen är det nya häktet även fritt från vägglöss, vilket är mer än man kan säga om studentbostäderna vid inflyttning. Heja Anticimex och tack för hjälpen.

Man kanske skulle bli förbrytare...


LOVE / H

Vasan 2012

Kategori: Allmänt

Nu är tydligen Vasaloppet 2012 ett faktum. 

Jag är anmäld, betald och klar..



Men jag tog en avbeställningsförsäkring ifall jag skulle råka bli skadad eller sjuk.

Karin Eckert, Nu är det allvar!


LOVE / H

Helgen..

Kategori: Allmänt

Helgen börjar lida mot sitt slut, liksom vistelsen i Enköping..

Det har varit väldigt trevligt med lite tid hemma, och jag som i min enfald trodde att jag skulle ha tid att läsa kurslitteratur. Man skulle kunna säga att just det här med kurslitteratur inte blivit av, det får bli morgondagens tågprojekt.

Gårdagens stockholmsbesök blev totalt misslyckat på grund av teknikens under. Jag pratade med min smukke pige när jag var på tåget, men när jag kom fram till Stockholm var telias gren för utlandssamtal stängd. Jag ringde Camilla 100 gånger och hon ringde mig 100 gånger. Jag spenderade tre timmar i Stockholm, fyra varv på Drottninggatan och lika många på Hötorget samt Västerlånggatan fram och tillbaka innan jag gav upp och tog tåget hem igen. Camilla fick mina sms imorse klockan elva, bara 24 timmar för sent!

Kvällen var desto trevligare med Eart Hour-häng hos Lillasyster plus sambo med trubadur, musik och skitsnack samt årets första korvgrillning på balkongen.

Idag har jag fått våfflor, gjort mitt bästa för att kurera Tinas stukade fot samt kickat ass på Super Mario hos Storebror innan jag grät till Mästarnas Mästare...

Imorgon är jag åter på schlätta med ny energi samt ett par stavar som ska med upp på billingen!


LOVE / H

En sommar på landet...

Kategori: Allmänt

Jag ska tydligen spendera min sommar på följande sätt:



Jag har aldrig sysslat med lantbrevbäring förut, det ska onekligen bli spännande. Jag satsar på att kunna nå till brevlådorna samt få en extremt brunbränd högerarm och kunna alla låtar som spelas på Rix FM utantill...

Fem veckor på landet och två i stan, då kan man spara benmusklerna till vasaloppsträningen. Jag som skulle be om de värsta trappdistrikten som står att finna i Enköping, jag får nog tänka om....


LOVE / H

Hej mjölksyra...

Kategori: Allmänt

Igår spenderade jag dagen på IKEA med lillasyster samt en tur i den nya lägenheten. I förrgår packade vi upp hela köket, jag tror att det finns fler dryckeskärl än det skulle få plats människor i den tvåan. 

Träffade Ellinore på eftermiddagen, vi försökte komma ihåg när vi träffades senast men det gick inte så bra. Jag tror faktiskt att det var innan jag åkte till Kreta vilket är två år sedan i förrgår. Det var hur som helst galet trevligt och vi tog ett gemensamt beslut att det inte får gå så lång tid innan vi ses igen!

Idag startade jag morgonen med stavlöpning till Haga och tillbaka, inte så jobbigt för lungorna för det var svårt att springa snabbt, men desto värre för armmusklerna.


Inte jag än, men jag är på god väg...

Ikväll ska jag diskutera livet med Jesper och däremellan ska tentan postas och lunch intas...

Men snart är det lördag och då ska jag till Stockholm och träffa min smukke pige som jag inte sett sen Skiathos i augusti..Och så ska jag prata danska!


LOVE / H

Stavar..

Kategori: Allmänt

Startar morgonen med musikalmusik som gör mig glad och snart kommer Lillasyster förbi och då blir det promenad med pensionärsredskapet stavar. Man måste ju träna till vasaloppet, och senare i veckan har jag även för avsikt att springa med stavar. Mig veterligen är det ganska knepigt, men är man gymnast klarar man allt. Eller är och är, var kanske är ett bättre ordval. 

Men så finns ju det fina ordspråket "en gång gymnast alltid gymnast" så vi håller fast vid det tycker jag..


LOVE / H

Det här med månlandningarna...

Kategori: Allmänt

Jag är extremt skeptisk till att människan faktiskt har varit på månen. Jag är absolut inte någon form av vetenskapsman eller kvinna (?), men är det inte väldigt suspekt?

Sovjet skickar upp folk i rymden på rymdstationer samt satelliter. USA hoppar över just de stegen och tar sig istället till månen 1969. Flaggan vajar, trots att månen saknar luft som är en förutsättning för en vajande flagga, och nej jag köper det inte.

Men det jag tycker är det absolut märkligaste, det är att USA genomförde sin fina månsatsning och påstås ha varit där sex gånger, alla mellan 1969 och 1972 och sedan dess har ingen varit där. Tyckte de att de hade utforskat månen färdigt då? Och har alla andra länder gått med på det konceptet bara för att astronauterna tagit med sig stenar? Stenar kan man ju för övrigt hitta lite här och där på jorden.

Och om de nu har varit där sex gånger, varför har ingen privatperson börjat satsa på turism? Det är säkerligen mer än en människa som skulle betala för att åka till månen. 


Hollywoodstudio?


Personligen tycker jag ju, att eftersom det är 39 år sedan de påstås ha varit där senast, så borde man väl åka dit igen med all den teknologiska utveckling som skett sedan 1972 och ta reda på nya saker. Det är en fullständig omöjlighet i min värld att människosläktet tycker sig veta allt som är värt att veta om månen...


LOVE / H

Sex månader senare..

Kategori: Allmänt

Nu är faktiskt ett första utkast till hemtentan klart, men däremot har jag inte läst igenom det över huvudtaget. Det får bli ett senare problem och förmodligen ska jag då förstå vad jag har skrivit vilket är det största problemet med den här tentan.

Jag har även efter ett halvår lyckats installera itunes på min nya dator och därmed ÄNTLIGEN fått ny musik i ipoden. Det innebär alltså peppande inför nya löpturer i vårsolen...

Men, ikväll är det fuego som gäller, samt packning. Imorgon är det styrelsemöte i skolan coh därefter bär det av norrut mot Enköping för en veckas semester, eller lov eller vad man nu kallar det på högskolan...

Jag har egentligen väldigt mycket att säga, om Khaddafi, om Japan och en massa annat. Men jag måste bara hitta lite inspiration först, eller en ståndpunkt kanske...


LOVE / H

Intervaller!

Kategori: Allmänt

Nu ger jag upp tentan för idag, vilket innebär att jag bara har en fråga kvar att göra imorgon. Jag är nästan imponerad av vad jag har åstadkommit med tanke på att jag haft Vinterstudion igång hela dagen. 

Så fort herrarnas dubbeljakt är avklarad ska jag snöra på mig skorna och ladda ipoden då det blir intervallöpning uppför Billingen idag. Det är hela sju grader i Skövde enligt min termometer så jag räknar med lite svett på vägen upp. 

Jag vill åka skidor när det är väder likt idag. Jag vill ut i spåren, men skidorna är i Enköping och snön smälter så jag får helt enkelt hålla mig till nästa säsong. Jag ska dra med mig Karin på träningsläger både vitt och brett, och minst en gång varje helg ska vi åka flertalet mil i Billingebergets spår. Har hon lurat mig att åka Vasaloppet så får hon skylla sig själv! 

Kvällens planer är obefintliga, jag behöver städa lite, jag behöver packa lite och sen är det inte så mycket mer. Det blir förmodligen en fruktsallad med kesella under kvällens gång...



Idag känns det faktiskt som om livet går åt rätt håll igen!


LOVE / H

Självdiscilpin?

Kategori: Allmänt

Igår spenderade jag aftonen med Karin. Vi tittade på Så ska det låta, men det gjorde vi inte heller egentligen. Vi hade fullt upp med att prata och diskutera, om livet och döden och allt däremellan. Nostalgi avverkades med hjälp av Youtube och vi hade en alltigenom trevlig kväll.

Tog en välbehövlig promenad hem och pratade med Storebror under tiden så att jag slapp gå genom centrum ensam sent på kvällen. 

Idag SKA jag skriva hemtenta och få till det här med självdisciplin. Om jag nu lyckas med två frågor idag så har jag ju bara en kvar sen och det skulle vara att föredra inför morgondagen, samt att då kan jag gå ut och springa i solskenet och det behöver jag.

Nu: Brunch!


LOVE / H

Ända in i kaklet!

Kategori: Allmänt

Väldigt extremt ohärligt att vakna till ett snötäckt Skövde. Jag svär på att det bara är för att jag ställde undan vinterskorna igår, ödets dumma nyck!

Idag är det hemtenta som gäller. Den såg inte så jätterolig ut, vilket ju tentor sällan gör, men desto större anledning att jobba på och få skiten gjort så att kursen tar slut och jag kan åka hem till Enköping.

Jag har en svacka, jag behöver en "terapisession" känns det som...


LOVE / H

Roligast!

Kategori: Allmänt

Den människa jag tycker är roligast på TV just nu är inte någon idiot i Big Brother, inte heller Sue i Glee eller någon annan väntad personlighet.

Nej, Horatio Caine i CSI Miami och hans fantastiska oneliners är fullkomligt fantastiska och skrattretande. 

Förra veckan sa Horatio bland annat:
"All quiet on the Western Front" (På Västfronten intet nytt)

Detta fantastiska citat kom när han satt i en bil i ett garage och spanade efter en man i rutig skjorta. Eric satt i en annan bil i en annan del av garaget och de kommunicerade över walkie talkies. 

Underbart att Horatio får till en sådan historisk mening i ett garage. Men så tänker jag så här:
Alla kriminaltekniker i tv-serier pratar alltid i väderstreck. 
Typ:
"Han är i nordvästra hörnet", "han tar den östra utgången".
Jag har ALDRIG tänkt i väderstreck, om jag så skulle stå med en karta i handen så skulle jag ändå tänka i höger, vänster, uppåt och nedåt. 
Har kriminaltekniker en ovanligt bra känsla för just väderstreck, och tänker att "nu svänger jag västerut" när de rundar ett gathörn?

Annat Horatio sagt:
"Well you know what they say Frank, speed kills." (Detta när Frank berättat att den döde precis speed-dejtat 15 perosner)
"Drive by, Miami style". (Någon åker i en båt och skjuter folk på stranden)
"So our accident, is not an accident at all" (En man har dött i ett färdmedel, men varit död i flera timmar innan färdmedlet kraschat)
"We've got to move quick. The tide is rising, and we have a sinking crime scene." (En brottsplats på väg att spolas bort med tidvattnet)



Jag undrar, vem skriver alla Horatios oneliners? De är ju verkligen komik på hög nivå!


LOVE / H

.....

Kategori: Allmänt

Känner mig trött och less idag. Inget att blogga om, men massor att blogga om.

Kan solen bara ge mig energi, tack?!

Note to self: För att få energi från solen måste man gå ut!


LOVE / H

Vårtecken!

Kategori: Allmänt

Jag kände mig lite störd av jobbiga ljud idag på eftermiddagen.

Förstå min förvåning när jag tittar ut genom fönstret och inser att de SOPAR bort allt grus på parkeringen. 

Dessutom har de gått med lövblås på gångarna och blåst gruset till högar som samlats upp.




Det faktum att jag fortfarande går i vinterjacka har ingen som helst betydelse.

Våren är här!


LOVE / H

Halleluja!

Kategori: Allmänt

Idag känns det nästan som om Jesus i egen hög person har uppstått, om man bortser från att jag vaknade med ögoninflammation och att det var så disigt att jag inte ens såg Billingen genom fönstret.

MIN KLOCKA ÄR ÅTERFUNNEN!

Den har bara varit försvunnen sedan den 28 december när jag var i NYC. IDAG hittade jag den. 

Jag som i två och en halv månad har beskyllt kusin Billy för att ha stulit den...

Vart den fanns? 

I ytterfacket på min necessär...(som jag använt två gånger sedan NYC-resan).


Tydligen inte en tjuv...

Som jag sa, JESUS!


LOVE / H

Beroende..

Kategori: Allmänt

Det här är min nya drog:



Äpple, apelsin, mango och vaniljkesella. Helst ska en passionsfrukt med i bilden också, men det glömde jag att köpa. Det är perfekt efter träning och galet gott!


LOVE / H

Seger!

Kategori: Allmänt

Här hade man planerat en lång sovmorgon, med betoning på lång. Vad händer? Jo, man vaknar klockan 8.40, pigg som en mört och måste tvinga sig själv att somna om i en och en halvtimme till. Det känns som en stor seger.

En brunch på det, en ihärdig jakt på blocket för inköp av kurslitteratur som inte alls är så billigt som man kunde önska, och väntan på att brunchen ska lägg sig i magen så att man kan ge sig ut på en löptur. Min plan är att för andra gången denna vecka ta mig upp till toppen på Billingen och suga musten ur mina lår på vägen ner.

Ikväll tänker jag även dissa melodifestivalen, för det intresserar mig inte. Jag har ju faktiskt en kartbok att roa mig med...


LOVE / H

Bröllop..

Kategori: Allmänt

Sista dagen av "mitt bästa jag"-projektet i välbefinnandestudien. Idag har jag planerat mitt bröllop. Jag har aldrig haft en bild av mitt bröllop, eller ens varit övertygad om att jag vill gifta mig, men idag så lät jag pennan dansa över pappret. Jag skulle vilja påpeka att om det här bröllopet blir som det ser ut i mitt huvud så är det en ära att bli inbjuden, det kan jag lova.

Men personligen undrar jag mest över den här mannen jag skriver om. Vem är han och vart ska jag hitta honom? Och hur ska jag stå ut med honom och han stå ut med mig? Jag står ju knappt ut med mig själv.



Annars spenderas dagen med tvätt och städning och nu har jag tagit helg. Imorgon blir det sovmorgon, avstängd mobil och ögonbindel på. Jag ska sova som en stock och inte ställa klockan för första gången på två veckor.


LOVE / H

Utelämnande?

Kategori: Allmänt

Idag kan man minst sagt påstå att "mitt bästa jag"-projektet tog sig till en helt ny nivå. Eftersom jag igår skrivit långt mycket mer om mitt liv än jag själv vill tänka på så gick jag idag tillbaka i tiden. Jag lämnade pensionsåldern bakom mig och riktade in mig på detaljer.

Jag har verkligen skrivit mer om mina planer än jag velat, men idag tog jag det en ny vändning och jag var många gånger tvungen att hålla mig för skratt. Jag blev tveksam till om jag kunde skriva vissa saker, men jag tänkte att psykologisk coach-mannen ska allt få något roligt att läsa.

I övrigt är jag mest sjukt less på snö och slask. Ge mig vår och sommar och en brunbränd kropp. Jag har bott i Sverige i över ett halvår, hur gick tiden så fort? Och inte minst, hur klarade jag av en sådan förvandling från guideliv i värme till studentliv i snö och kyla? Det förbryllar mig verkligen...

Ikväll tvingar jag med Sanna på Ediths pass på Friskis och planerar att svettas som en gnu och ta ut mig tills jag inte har någon känsel kvar i musklerna längre!



Dessutom ska vi provobsevera inför nästa skoluppgift!


LOVE / H

Psykologisk coachning mot framtiden..

Kategori: Allmänt

Jag har av någon okänd anledning gått med på att medverka i en studie om välbefinnande. En man som läser till psykologisk coach håller på med sin c-uppsats och undersöker välbefinnande och hur man kan styra det.

Jag, Ana, Edith, Karin, Sanna och Anki håller på med studien denna vecka. Förra veckan fick vi sms tre gånger om dagen och skulle svara med en siffta från ett till tio om hur vi kände oss just i stunden.

Den här veckan träffas vi på förmiddagarna och fyller i samma skala, gör en övning och fyller i skalan igen.

Övningen har hittills bestått av att beskriva "mitt bästa jag". Vi sitter alltså 20 minuter per dag och skriver om vår framtid, så detaljerat vi bara kan. Vi ska bara låta tankarna flöda och få ut dem genom pennan.

Resultatet är nästan skrämmande, och då menar jag inte hur välbefinnandet påverkas av övningen.

Jag har nu i två dagar suttit och planerat hur jag vill att mitt resterande liv ska se ut. Vad jag ska ha för jobb, vart och hur jag ska bo, man, barn, semestrar etc. etc. etc. Idag kom jag så långt som till min pension när vi ombeddes fortsätta på gårdagens historia, som jag ansåg vara färdig.

Det märkliga är det jag skriver. Om någon frågat mig för tre år sedan vad jag ville med mitt liv så hade jag förmodligen svarat att jag vill leva i en ryggsäck på en obestämd plats i världen och aldrig slå mig ner för en längre stund. Men igår tvingade jag mig själv att inse det jag vetat under en längre tid; jag vill visst slå mig till ro på en plats och bara resa till andra platser men ha ett hem att komma hem till.

När jag väl kommit så långt så flöt ju resten av livet bara på, nu gäller det ju bara att jag ska lyckas med det också. Tydligen ska övningen och bilden av min framtid påverka min val redan nu och få mig dit jag vill. Jag ska ringa Herr Psykologisk Coach om tio år och berätta vad som skett tror jag...


I'm intrigued


LOVE / H

2012?!

Kategori: Allmänt

Idag under min stretch efter min löptur så slog jag igång tvn där ett mycket märkligt program utspelade sig på okänd kanal. Det utspelades självklart i USA, de okunnigas Mecka, och handlade om ett antal familjer som är övertygade om att jorden ska gå under den 21 december år 2012. Varför just då? Jo, Mayaindianernas tideräkning tar slut den dagen och därför räknar dessa blint med att jorden går under. Det har sökt kunskap i böcker och på internet och litar på varenda konspirationsteori om Domedagen år 2012.

En kvinna ägnade hela sin vakna tid åt detta. Hennes barn fick inte gå till skolan utan överlevnadsutrustning och hon själv gick alltid omkring med sig överlevnadsryggsäck. I dessa packningar fanns filtar, sovsäckar, tandborstar, ficklampor, matpaket etc. etc. etc. 

De har köpt möbler och elektronik som det inte betalas ränta på förrän 2013, och eftersom då inga affärer finns kvar kommer de aldrig att behöva betala det. De har övningar i trädgården på hur snabbt man kan slå upp ett tält, få på sig flytvästar och paddla iväg och eftersom inga matbutiker kommer att finnas har de lärt sig att jaga.

Mina frågor är:
Om nu allt dör utom ni, varför skulle då djur finnas kvar att jaga och äta?
Om allt försvinner, allt, skulle ni då överleva bara för att ni har en ryggsäck med nödvändigheter vid er sida dygnet runt?
Planerar ni att leva era resterande liv i en skyddsdräkt som ni får på er på sju sekunder?



Och så tänker jag så här:
Om nu världen skulle gå under, varför skulle man vilja vara ensam kvar?
Om världen inte går under, insikten av att då ha slösat bort så stor del av sitt liv på att lära sig räddningsaktioner, skulle det inte kännas som att det varit förgäves?

Jag tycker att det är bättre att leva i NUET!


LOVE / H

Energi?

Kategori: Allmänt

Ikväll blir det core med Edith och det känns som att det kanske kan ge mig lite energi igen.

Efter en fantastisk helg med underbart sällskap och det bästa vädret på länge vaknade jag idag till ett gråmulet och vindpinat  Skövde en måndag med åtta timmars grupparbete på schemat.

Hit by reality och det hårt...

Jag vill ha mer sol och jag vill ha en annan kurs, som faktiskt är intressant...


Jag är så sjukt less på Bryman trots att jag inte ens läst boken...


LOVE / H

Karins Vasalopp

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått rapporter från Karins Vasalopp. 

Hon startade ju typ sist så det blev lite tight med tid till Risberg så hon tog ut sig kan man säga. Och med Karin görs ingenting halvdant. Med andra ord tog hon i tills hon stupade vilket slutade med att hon ramlade ihop och fick åka skoter därifrån. Personligen tycker jag att skoter är ganska coolt.

Men jag har pratat med Karin, hon har fått i sig mat och hon mår bra och är glad. Och hon säger att till nästa års lopp ska vi träna ordentligt och inte bara åka skidor tre gånger som hon gjort i år.



I fäders spår för framtids segrar!


LOVE / H

En helg på schlätta..

Kategori: Allmänt

Jag upptäckte precis att min kära vän Karin i vasaloppsspåren brutit loppet och det tycker jag är väldans tråkigt. Jag har tyvärr inte fått tag på henne i telefonen än så jag inväntar vidare kommentarer om orsaken till avslutat lopp. 

Jag och Lisa har haft en riktig promenadhelg. Igår gick vi ut på landet, förbi små små gårdar och andades lantluft. Vi mötte både hästar och en del bilar och njöt utav solskenet och de snötäckta fälten med skidspår. 

Idag skulle vi bara gå till ICA och lämna hyrfilm, men vi tog visst en tur hela vägen upp på toppen utav Billingeberget. 

Man skulle kunna säga att jag upptäckt nya delar utav Skövde den här helgen, och kameran har visst varit hemma hela tiden. Jag förstår varför det heter Västgötaslätten för det är, med undantag för Billingen, verkligen platt.





Stay tuned för kommentarer angående vasan!


LOVE / H

Vasaloppsfrukost!

Kategori: Allmänt

Idag var jag uppe klockan sju och Lisa kom vid tjugo i åtta med nybakt bröd. Här har det intagits en ordentlig frukost till Vasaloppet på tv. Det har kokats varm choklad, mixats smoothies, kokats ägg och frossats i. 


Angående underläggen så är jag medveten om att det är tomtar på, men jag äger inga andra.

Vi har även fått liverapportering från Karin som åker Vasaloppet. Hon var i den långa backen, och vi förväntar oss att få se henne på tvn när hon kommit till Smågan.

Och jag får rysningar av vasaloppsmusiken, jag längtar redan till nästa år när jag ska ta mig fram i spåren...


LOVE / H

Citat

Kategori: Allmänt

Det blev en hel del härliga kommentarer under kvällen igår och Lisa stod för många utav dem.

Lisa sa till en kille från Perstorp, där hennes farföräldrar bor, "Om du inte hänger med min farmor och farfar så måste du genast börja göra det." Och kort därefter så kom "Alltså, spottar jag på dig när jag pratar?" 

Det går inte att förklara Lisa med ord, hon är en sådan man måste träffa för att förstå. Men hon är alltid glad, även när hon är arg. Hon kan säga "Hanna jag är så förbannad" och samtidigt le med hela ansiktet.

Hon är en kvinnlig motsvarighet till Leif har vi kommit fram till.

Jag sa också en fantastisk sak när jag och Pernilla kom hem. Hon lånade en indisk tunika av mig och jag påpekade att den varit nytvättad i två år. Med det menade jag att den hamnade i en kartong innan jag åkte till Kreta och sedan dess har den inte blivit använd..

När vi kom hem behövde jag öva på kroppskontakt så jag skedade med Pernilla och sjöng lugna fina visor innan vi somnade. Det var väldigt trevligt faktiskt och trots mitt överdrivna beteende var jag faktiskt nykter och ansvarig för festlokalen.


Lisa dansade så fort så att kameran inte hann med.


LOVE / H

Maskerad

Kategori: Allmänt

Igår var det maskerad vilket jag personligen tyckte var väldigt roligt, men Pernilla var besviken på. Jag anser dock att det beror på hennes utklädnad. 

Jag tog tillbaka mitt tonårsalterego Grynet och gick totalt all in vad gäller klädsel och språk. 


Grynet och Snövit...

Snövit var som en ny uppdaterad version. Hon kunde både moonwalka:


Och skriva sms:

Snövit 2.0 kan vi kalla henne.

Fler kändisar var närvarande:

Priyanka Chopra, Taylor Swift samt Rödluvan


Madonna och Michael Jackson hade också hittat till festen!

Taylor Swift var väldigt begåvad:

Hon kunde både sjunga Kärlekshistorier och dansa till Drängarna..

Vem som vann pris för bästa utklädnad samt personlighet?

GRYNET SÅKLART!

Taylor och Grynet gick på utflykt till Rasmus, men han var inte hemma så vi lämnade ett meddelande till honom:

Rasmus är Ninas lillebror och bor i samma hus som festlokalen..


Vi lämnade även ett hjärta, men Sangrian behöll Taylor.

Sedan kom superhjältarna:

Wonderwoman och Poison Ivy!

På Kåren fanns två kvinnor som försökte marknadsföra snus som inte är snus. Grynet blev väldigt bundis med dem och de ville genast ha en idolbild!

Och de bjöd på både snus, nyckelband och mössor.

En allt som allt trevlig kväll och hon den blonda på bilden, hon trodde att jag var den RIKTIGA Grynet. Det är vad jag kallar att gå in för sin roll!

TA INGEN SKIT!


LOVE / H

Det här med Vasaloppet

Kategori: Allmänt

Jag vill också få leka "Mitt liv som Hellner" liksom Erik Segerstedt. Det är ju helt fantastiskt härligt och motiverande, det vara bara synd att han ramlade i backen och varit sjuk under uppladdningen.

Jag blir motiverad till ett Vasalopp trots att de kortat av tiderna för "bandet" med 45 minuter. Det är ganska mycket och startar man längst bak så har man 15800 personer framför sig. Hej utmaning!

Jag försöker övertala Karin att åka Öppet spår istället. Jag vet att det inte är samma sak, men jag vill inte starta ett Vasalopp och inte gå i mål bara för att man får köa i nio mil. Det blir inte samma känsla som det riktiga, men jag ska jobba på det. Karin går med på det, om vi åker BÅDE öppet spår OCH Vasaloppet. Jag tycker att det är väl i värsta laget.


Eller kanske skejtvasan är en bättre idé. Den går i alla fall snabbare....

LOVE / H

Grupparbete

Kategori: Allmänt

Det känns som att mitt liv består utav grupparbete just nu. Metoder hit och dit, intervjuer och undersökningsupplägg. Men imorse startade dagen med det glada beskedet att Leif godkänt gruppen för forskningsplanen i delkurs ett. Det var för övrigt väldigt obehagligt att vakna av Ediths sms då jag låg och drömde att Leif friat till mig och jag svarat ja..

Hur som helst, idag gick det bättre med djuren och även disciplinen för den delen och vi har faktiskt fått mycket gjort vilket resulterat i en ledig dag imorgon. Så jag passade på att boka tvättstugan, jag ska till maxi och handla mat, därefter är det BEST-möte samt förfest och kåren som gäller på kvällen.

Nästkommande veckor blir nog intensiva, men i gott sällskap klarar vi allt och jag ska boka tågbiljetter till Enköping. Det blir dock inte någon hemresa förrän i påsk verkar det som just nu...

Och jag längtar till helgen, men den är nästan här nu. imorgon kommer Pernilla hit och vi ska trängas i sängen hela natten efter kåren, lördag en lååååångpromenad med Lisa och söndag är det frukost fast brunch till Vasaloppet.


Och har vi tur får vi se Karin i bild!



LOVE / H

Om Kaddafi

Kategori: Allmänt

Den här snubben alltså, Kaddafi. Vad tror han att han ska lyckas åstadkomma egentligen?

Att börja bomba sitt eget land och sitt eget folk, hyra in soldater från andra länder för att skjuta de sina...

Är hans mål att kunna sitta där ensam i Libyen med sin familj när det enda som finns kvar inom landets gränser är sand och olja, för att han lyckats röja undan resterande landsmän. Skulle han se det som ett lyckat slut eller vad är hans problem? Han kan ju inte vara så naiv så att han tror att han ska lyckas med "operation-döda-mitt-eget-folk". Så naiva var ju varken Ben Ali eller Mubarak.

Vi kanske ska ta ett gäng amerikanska trupper och skicka in dem så de kan hitta honom liksom de gjorde med Saddam. 



Nej, sandlådefasoner i en stor sandlåda är nog det enda sättet som beskriver hans fullkomligt vrickade beteende.


LOVE / H