POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

James!

Kategori: Allmänt

Idag har jag tillbringat dagen i Lidköping hos Pernilla.

Vi tittade på det kungliga bröllopet i England som eventuellt är det tråkigaste jag någonsin sett. Vi var fullt eniga om att Victoria och Daniels bröllop förra året var 100 gånger bättre!

MEN, här måste jag erkänna att Kate Middletons lillebror James var fullkomligt bedårande. Snygg, välartikulerad och han verkade inte ens nervös när han läste Romarbrevet. Det är numera mitt favoritbrev i Bibeln och jag insåg att jag genast måste flytta till England och erövra honom. Hans brittiska var förmodligen sexigare än danska, vilket i min värld säger en hel del!

Sedan gick vi på stan och jag funderade på vem De La Gardie var som tydligen är överallt i stan. Med hjälp av google så har jag upptäckt att det är en adlig släkt (surprise, surprise) och han med förnamnet Magnus grundade den nya delen av Lidköping. 

Jaktstugan står på torget, den är dock flyttad från en skog och placerad där. Numera huserar turistinformationen där.



En jaktstuga för adeln, uppernbarligen.

Så, England nästa?


LOVE / H


Hej ålderstecken.

Kategori: Allmänt

Det känns onekligen som ett ålderstecken när jag irriterar mig på mina grannar klockan halv tio på kvällen för att de grillar, spelar musik och har det allmänt trevligt på gården nedanför mina fönster.

Men jag vill sova snart.

När blev jag så gammal? Härom veckan såg jag ut som 17 och nu beter jag mig plötsligt som 82.

Det finns uppenbarligen ingen som helst logik i mitt beteende...


LOVE / H


Rudbeck och Atlantis!

Kategori: Allmänt

Eftersom jag är så sjukt lärd så lär jag mig ju uppenbarligen inte så mycket från mina uppslagsverk från 1926, men det är trots allt extremt underhållande läsning.

Visste ni att Olov Rudbeck den äldre på 1600-talet tyckte sig funnit bevis på att mänsklighetens vagga funnits i Sverige? Det var tydligen här Atlantis funnits och här människan och all kultur fötts. Det här skrev han ner i fyra stora band som hette Atlantikan. 

Den svenska regeringen fullkomligt älskade Olov Rudbeck och det är ju inte så svårt att förstå med tanke på hans konstateranden. Att tvivla på hans teorier var ju ren dumhet, och dessutom farligt för det var ju klart att han hade rätt. Man kan inte gå emot Olov Rudbeck, regeringen OCH kungahuset bara för att man tror sig veta bättre.



Jag vill också komma på helt galna teorier som folk tror på. Det är lite som Gud. Någon hittade på att vi ska tro på något, och så gör folk det. 

Den dagen någon bevisar för mig att Gud finns, då ska jag tro på honom. Fram till dess tror jag på mig själv och bestämmer att det är jag som gör mina val och styr mina handlingar och mitt liv!


LOVE / H

Sjukt nice surprise!

Kategori: Allmänt

Igår var ju en helt okej trevlig dag måste jag säga. 

Det berodde ju främst på att hyresavin låg i brevlådan när jag återvände till Skövde. 



RABATT PÅ 500 KRONOR!

De ska ju bygga om i våra lägenheter och det här är sista hyran som betalas före sommaren. Vi skulle få 500 kronor i avdrag på hyran närmast ombyggnationen och det är tydligen nu. 

Det är som 500 kronor rakt ner i fickan, för när de bygger om och jag inte kan använda kyl och spis, då är det sommar och jag befinner mig i Enköping eller så har jag faktiskt flyttat härifrån.

Vad jag ska göra med min nyvunna förmögenhet är fortfarande oklart.


LOVE / H

Passa på!

Kategori: Allmänt

Svenskar måste verkligen vara överlägset bäst i världen på att "passa på".

Så fort solen skiner så måste man passa på att vara ute och njuta av den, för det är ju så sällan den är framme i detta avlånga land. När jag bara bodde utomlands så spelade det här mindre roll då vi hade sol mest hela tiden, året runt. Att inte röra sig utanför lägenheten en hel dag var då helt accepterat.

Men här i Sverige passar vi på. 

Vi passar på att shoppa, medan vi har pengar...(what?)

Vi passar på att handla sprit när vi är utomlands för det är ju mycket billigare.

Vi passar på att ta en resa till Åland för att handla billig sprit trots att det blir billigare att bara åka till systembolaget eftersom resan kostar, maten på båten kostar osv osv osv....

Men mest så måste man ju passa på att njuta utav sommaren och solen, för det har vi ju knappt i Sverige.




Jag tror att jag ska sitta inne hela sommaren i ren protest mot passa påandet...


LOVE / H

Super Mario!

Kategori: Allmänt

Insåg idag att eftersom jag fick g på hemtentan så måste jag belöna mig med att köpa Super Mario Allstars till wii. 

Men först måste jag ha energi nog att ta mig utanför huset och upp på stan. Helgens projekt kanske.

Jag har fortfarande stora planer på att gå på fest imorgon. Med morfinhostmedicin klarar man allt...


LOVE / H

Lepheton

Kategori: Allmänt

Typ gryning utanför fönstret, men det är redan ljust och jag kan inte sova mer.

Idag har vi kommit till stadie hosta och jag tänker fullkomligt gå ner mig i hostmedicin-med-morfin-träsket....


LOVE / H

Tack för lovet, verkligen!

Kategori: Allmänt

Idag har jag avverkat hela dvd-boxen med första säsongen utav Solsidan, sett en helt värdelös film på canal plus samt slösurfat. Har även åstadkommit en dusch och tagit in post som en ganska snygg brevbärare levererade.

Jag har druckit två termosar med te, ätit tre skålar glass och två mackor, missbrukat världens bästa spanska nässpray samt förbrukat ett oräkneligt antal näsdukar vilket har resulterat i en röd och sårig näsa.

Så mycket för påsklov och långledigt!


LOVE / H

Herr Eliasson

Kategori: Allmänt

Här sitter jag hemma i Enköping sömnlös med en rinnande näsa och halsont. Jag har inte varit sjuk sedan juli, är det verkligen nu det ska komma? Jag väntade hela hösten på en förkylning, sedan väntade jag hela vintern och just som jag trodde att jag var immun mot allt vad förkylningar heter så kommer det.

Jag kan inte sova...

Jag läser att Niklas Eliasson har blivit dömd idag, till 14 års fängelse för 15 våldtänkter samt misshandel. Det är inte ens ett år per våldtäkt vilket känns något pinsamt! Men först ska han ju genomgå en rättspsykiatrisk undersökning såklart. Behövs verkligen det? Enligt mig lider alla våldtäktsmän, mördare etc. av psykiska störningar. Ingen psykiskt stabil och frisk människa skulle väl begå sådana handlingar? Och om han nu lidit av en psykisk störning när brotten begåtts så får han inte fängelse alls, då får han psykiatrisk vård, blir friskförklarad och släppt?! Verkligen helt rätt, tydligen....



Själv är jag tveksam.


LOVE / H

Första turen..

Kategori: Allmänt

Uppe med tuppen idag, har klarat av årets första inlinestur. Det var svettigt, men sjukt härligt!

Nu återstår dusch, frukost, packning och lite lätt städning innan jag ska möta upp Pernilla för en lunch på stan och därefter bär det av emot Enköping och ledighet. 

Jag gillar Påsklov!


LOVE / H

Boråshelg..

Kategori: Allmänt

Helgen i Borås är nu över. Tröttheten vet inga gränser och jag fullkomligt tvingar ögonlocken att hålla sig uppe till klockan 21.00...

Vid ankomst till Borre igår så blev det genast en tripp till badhuset. Jag har inte badat i ett badhus på fem år, och ärligt talat så väntar jag gärna minst fem år innan jag besöker ett badhus igen. Men Hannas småkusiner ville leka av sig, så vad hade man egentligen för val? Jag spenderade ändå större delen utav tiden i bubbelpoolen.

Därefter blev det häng med hela Hanna-släkten. Jag bad om brödernas autografer till Storebror som eventuellt kommer göra mig väldigt illa nästa gång jag är i Enköping, men det får det vara värt. Bröderna i fråga spelar i Elfsborgs a-lag!

Jag och Hanna återupplevde minnen från Spanien, kikade fotoalbum och upplevde nostalgi. Familjemiddag och rödvin var ju också trevligt.

Vi begav oss till Hannas vänner för förfest innan vi tog oss ut i nattlivet. El Clásico på Franks och sedan Vimmel och X&Y. Sen var det ju efterfest. Till klockan fem imorse satt vi i ett studentkök med en spanjor, en paraguayan och en dubaier. Vi försökte spela kort, hej knekt blev det ett väldans liv om och halv fem kom en tjej från en våning upp ner och bad oss vara tysta. Jag skämdes mest men lät minst...

Lite välbehövlig sömn på det och jag mådde nog mycket bättre än jag förtjänade imorse. Det var ju onekligen trevligt med tanke på att jag inte druckit alkohol på tre månader...

Idag har vi varit på ett berg med okänt namn och kikat på utsikten över Borås.



Måste hålla mig vaken till efter Mästarnas Mästare, men sedan får det vara nog. Jag behöver sömn!

Och som jag förutspådde, det blir alltid märkliga upptåg i Hannas sällskap. Jag förstår inte ens vart de spansktalande herrarna kom ifrån, men jag fick prata lite spanska och det var ju sjukt ringrostigt. Mer spanska åt folket!


LOVE / H

Hanna x2

Kategori: Allmänt

Gör mig så sakteliga redo för att åka till Borås över natten. Det ska bli galet roligt, och man vet aldrig vilka upptåg det blir när Hanna x2 är i farten.


Här är vi på bröllop i Finland för en herrans massa år sedan. Eller typ tre kanske...

Anyways, jag förväntar mig minst sagt roligheter och dessutom har vi massor att ta igen!


LOVE / H

Lov, typ.

Kategori: Allmänt

Nu känns det nästan som att jag har tagit påskov, med undantag för en liten ynka föreläsning på måndag.

Jag är dock totalt tömd på energi. Har tvingat med mig Sanna på träning och därefter blir det hårfärgning med Lisa. Jag hoppas verkligen att träningen går bättre än i förrgår, jag vill inte se stjärnor idag!

Snart är jag redo för Enköping. Och snart är det sommar...


LOVE / H

Tenta - check!

Kategori: Allmänt

Tentan är över och jag tror att det gick ganska bra.

Det kändes som ett högstadieprov, den tog mig 20 minuter att göra och sedan fick jag stirra på klockan i 25 minuter tills jag var tillåten att gå.

Jag är galet trött trots att jag sovit middag i två timmar. Det kanske har något att göra med att jag började se stjärnor på spinningen igår. Den så kallade "Loffe-effekten" då han åstadkom samma sak förra veckan.

Dagen har spenderats utan att öppna en enda kursbok vilket var välbehövligt, men imorgon är det dags igen. Sedan tar jag helg och ska roa mig i Borås vilket jag ser fram emot.

För övrigt har jag tackat ja till ny lägenhet idag, även det känns bra.

Jag har precis kollat på en gymnastikfilm. Jag vill stå på händer på en strand...


Elafonissi, Kreta -09

Jag längtar till sommar!


LOVE / H

Snipp snapp snut, plugget är inte slut.

Kategori: Allmänt

I precis detta nu skulle jag utan några som helst problem kunna somna ståendes. Jag är sjuk trött, huvudet snurrar och förvirrar mig med begrepp.

Ingen rast och ingen ro, jag trotsar tröttheten med spinning och mer plugg. Imorgon är det tenta som gäller!


LOVE / H

Tentaplugg..

Kategori: Allmänt

Det är vårkänslor i luften som varvas med tentaplugg.

Helgen har spenderats med plugg, plugg och åter plugg, en cykeltur på landet samt träning. Trots allvaret har det varit både trevligt och mysigt under pluggstunderna.

Imorgon kör vi ända in i kaklet, men ger oss även belöning under pluggets gång. Återkommer med hur det artar sig under morgondagen.

På onsdag är det så dags, sista salstentan för terminen och därefter ska vi slappna av. Fokusera på annat samt träna som idioter. 

Och i helgen blir det en tur till Borås och den andra Hanna.

Nu hoppas jag att ipoden har tillräckligt med batteri för en promenad i kvällssolen.


LOVE / H

Bowlingvinnare!

Kategori: Allmänt

Jag vann över Pernilla i bowlingen igår, vilket jag självfallet är väldigt nöjd med.

Jag fick 242 poäng och hon hade bara 231. Elva poäng är en krossande seger enligt mig.

Enligt Pernilla så hade hon inte fått poäng för en strike och fått spela en omgång mindre, men enligt pappret står jag som vinnare. Och alla vet ju att svart på vitt är bevis nog!



Vi blev så osams om resultaten igår och idag att hon försökte putta mig ur sängen inatt och hon blev tvungen att åka hem vid lunch idag.

Men som sagt, JAG VANN!


LOVE / H

Åldersnoja bortblåst!

Kategori: Allmänt

Om jag hade haft en livskris eller en liten släng av åldersnoja så försvann den idag.

Jag fick visa leg när jag löste in min vinstlott på tio kronor mot en ny lott.


Att  jag inte vann på den nya lotten är ju inte ens relevant längre.

Jag ser ut som 17! Vilken SEGER! Vänta till nästa gång jag besöker Systembolaget. De kommer förmodligen kräva att den jag går dit med visar leg för att intyga att mitt leg är äkta!


LOVE / H

Let's bowl

Kategori: Allmänt

Jättehärligt att vakna klockan halv sex på morgonen bara för att det i princip blåser storm utanför fönstret...verkligen.

Skoldag, seminarium med världens flummigaste kvinna. Förklaringar på begrepp vi inte förstått, men som inte blev speciellt mycket klarare genom hennes förklaringar.

Tentaångest.

Borde plugga.

Borde städa.

Ikväll är det bowling som gäller med BEST och därefter nattsällskap av Pernilla.




Hon blir nog asglad när hon inser att jag ska upp till tvättstugan klockan sju imorgon bitti.


LOVE / H

Fullt upp..

Kategori: Allmänt

Heldag i skolan, snabbplugg, löptur, studiecirkel inför tenta och därefter sömn. 

En hel dags planering när dagarna är som bäst...


LOVE / H

Ebba i Bollnäs

Kategori: Allmänt

Jag antar att alla vid det här laget ha sett Ebba 4 år som bryter ihop totalt för att Bollnäs förlorar SM-finalen i bandy.

Hittas här för de som inte sett det

Det här verkar ju folk för övrigt tycka vara underhållning.

Jag tycker bara att det är tragiskt.

Den här tjejen är fyra år och hennes värld kretsar kring bandy! Jag vet att hon är från Bollnäs, men det måste väl ändå finnas en gräns.

Vad har hon för föräldrar egentligen som fått henne så totalt insnöad?

I min värld är det här som en Knutbysekt, men i bandyform...



Jag undrar vem som är Helge Fossmo i den här soppan....


LOVE / H

Människosyn..

Kategori: Allmänt

I helgen fick jag en present av min mamma när vi var på Myrorna. 

Illustrerad världshistoria i färg i sex band från 1926. Sjukt fina böcker, de luktar galet gott för att inte tala om hur de är skrivna. Gammelsvenska när det är som bäst!

Jag känner mig genast mer lärd.

Något jag dock upptäckt är att deras människorsyn inte är den bästa. Det står om den vita rasen, negrer och annat. De har till och med vetenskapliga bevis för den vita rasens överlägsenhet.

För mig finns det djurarter och människor. Människa heter homo sapiens på latin, det finns inga underkategorier. Vi må ha olika utseende, men vi är en ras. 

Men att läsa hur böckerna är skrivna är extremt intressant. Det var normen och verkligheten på 20-talet att människan bestod av raser. 

Det jag tycker är anmärkningvärt är hur de inte lindar in något i finare ord, det står faktiskt neger och då pratar vi om ett uppslagsverk. Idag skulle ingen skriva neger utan att skapa debatt.

Pippi Långstrumps pappa är negerkung och det tycker jag att han ska få fortsätta vara. Sluta förvränga verkligheten. Pippi är skriven på 40-talet då många europeiska länder fortfarande hade kolonier världen runt och ansåg sig stå högre än landets ursprungliga invånare. 



Om man skulle ta bort det ur barnböckerna, hur ska barnen då förstå varför samhället ser ut som det gör idag?Allt hänger ihop och jag tycker att det är bättre att förklara hur det var och hur det är nu. En hel generation naiva barn känns ju inte så lockande, och föregående generation inklusive min egen verkar ju ha klarat sig ganska så bra hittills....


LOVE / H

Det här med musik

Kategori: Allmänt

Jag älskar musik!

Musik gör livet gladare.

Musik speglar känslor.

Musik framkallar minnen.

Musik inbjuder till nostalgi.



Jag vill ha musik som man kan sjunga till. Jag hatar skrik och jag hatar tuggummitechno. Jag vill ha något att sjunga med till, bli glad eller ledsen av och något man kan röra kroppen till utan problem.

Härom helgen när jag ville lyssna på "Det snurrar i min skalle" med Familjen så fick jag höra "VA? Lyssnar du på indie?"

Jag vet ärligt talat inte ens hur indie låter. Jag tycker att låten är bra, jag kan sjunga med till den och den är på skånska. Dessutom är den med i Ediths jympapass vilket också får mig på bra humör. (Jympa stavas med j på Friskis&Svettis, men jag vill skriva med g.)

Jag struntar i genre, jag struntar i etiketter.

Jag lyssnar på det jag tycker är bra, oavsett vilket fack folk vill stoppa in det i.


LOVE / H



Japan och kärnkraft

Kategori: Allmänt

Japan är ett modernt land och en världsekonomi. De har ett stort antal kärnkraftverk som ju måste ligga vid kusten för att ha tillgång till vatten och avkylning. Vad jag inte förstår är hur Japan kan placera kärnkraftverk vid Stilla Havskusten. 

Japan har ALLTID drabbats av tsunamivågor. Omkring Japan finns fyra kontinentalplattor som orsakar jordbävningar och tsunamivågor, och har alltid gjort.

Om jag var Japan så skulle jag onekligen placera alla kärnkraftverk längs landets västra kust för att undvika stora katastrofer..



Nu ligger ju de flesta kärnkraftverken just där, men Japan är ett litet land och kan vi transportera energi från Forsmark till Kiruna så borde verken på den japanska västkusten kunna transportera energi till städerna på den östra sidan utav landet..

Eller är det något jag har missat?


LOVE / H

Lika som bär

Kategori: Allmänt

En sparkdräkt:



En större sparkdräkt:




I min värld spelar det ingen roll hur sköna one piece är. Det är inte okej att ha sparkdräkt på sig i vuxen ålder. Det kallas regression, och vem vill tillbaka till det anala stadiet?


LOVE / H