POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Degkroken som vägrar lossna..

Kategori: Allmänt

Imorse bakade jag kanelbullar, allt för att ignorera den enorma hög med kurslitteratur som väntar på mig.
Bullarna jäste långt över förväntan, eller så var det helt enkelt bara så att jag borde skurit mindre bitar. I vilket fall som helst blev de väldigt goda, och stora...



Nu till mitt dilemma. Jag får inte loss degkroken från bakmaskinen. Den är totalt fast. Jag har googlat bruksanvisningar och tittat på bilder med instruktioner till, men likförbannat vägrar den att släppa. Degkroken sitter fast med bulldegsrester på.



Nu är frågan om jag ska "diska den på plats" och låtsas som absolut ingenting tills min Mamma kommer hem inom en viss framtid eller om jag bara ska erkänna hur pinsamt oteknisk jag är som inte kan få loss en degkrok från en hyperny bakmaskin...

Ni anar mitt dilemma..
Jag tror dock på ett mellanting. Jag ska ringa storkusin som har en likadan maskin och be om assistans, jag klarar uppenbarligen inte av det hela själv.



LOVE / H


Allt utom kurslitteratur..

Kategori: Allmänt

Igår tog vi så tag i måndagskvällen och besökte Enköpings fantastiska biograf. The Socail Network stod i tablån och den var helt klart sevärd. Jag jämnade ut könsrollerna i salongen så att vi blev en kvinna samt tio män.


Jag hoppas och tror att Mark Zuckerberg inte är, i verkligheten, så som han framställs i filmen...

Startade dagen idag med en löptur runt stadens södra delar i fantastiskt solsken..

Jag har även besökt IKEA och spenderat en del av studiebidraget på välbehövlig inredning tillsammans med Carro. Åt även en fantastisk IKEA-lunch för ynka 29 kronor. Jag gillar Ingvar Kamprad. Må IKEA aldrig hamna i någon annan familjs händer...


(Inte riktigt vad jag åt, grönsaker är ju farligt)


Därefter har jag blivit bjuden på mat hos Tina och spatserat staden runt med henne och lillasyster.

Kvällen spenderas i soffan, under filtar och med massor av te. Jag fryser!


LOVE / H

Tenta - check

Kategori: Allmänt

Tentan är inskickad och postad, känns ganska så bra att ha det avklarat. Har dessutom fått betyg på allt från delkurs ett och allt var godkänt, NICE!

Igår åkte jag till Arlanda och hämtade upp Tingeling. Hon var väldigt brun och jag är aningens avundsjuk! Vi åkte hem till Enköping, via typ 18 omvägar. Det hade varit en olycka på E18 och det var totalt stopp efter Ekolsund. Vi lyckades vända vid ett kryss, och fick köra tillbaka till Bålsta och sedan gamla vägen hem i ösregnet och skymningen. På s-gatan väntade så söndagsmiddag med familjen. En ljuvlig porterstek med världens godaste sås och smågodis till efterrätt. Skvaller med Sarah i både bilen, eftersom vi fick en massa extratid, och hemma. Massor att ta igen.. Vi tog oss en promenad genom Enköping på kvällen och gjorde ett för Sarah kärt återbesök på torggrillen. När vi kom hem hade vi soffmys med en brittisk film med ett stort frågetecken på...

Somnade gott igår vill jag lova och imorse blev det frulle innan Sarahs pappa kom och hämtade henne. Jag gick till Mamma och skrev ut tenta som numera är inskickad.

Istället för att läsa kurslitteratur så kollar jag på SOS - En segelsällskapsresa på svt...

Ikväll blir det bio med storebror..


Min storebror kan ju för övrigt verkligen konsten att posera framför en kamera....


LOVE / H

Enköpings-weekend

Kategori: Allmänt

Är nu på hemmaplan i Enköping, dit jag anlände i tid i torsdagskväll. Igår bjöds det på pannkakslunch hos Farmor innan jag åkte till stadens norra delar för lek med småkusinerna..

Kvällen spenderades som privatchaufför till och från Enavallen i typ 18 omgångar samt med Tina och Carro. Vi åt massor av mat och spelade spel, sedan blev vi nostalgiska och bläddrade oss igenom gamla skolkataloger. Det ledde till många skratt, speciellt avslutningskatalogen från nian. HAHAHA..

Idag har jag softat med päronen, slötittar nu på tv och ska vidare på middag ikväll med Mormor. Eventuellt också bättra på skoförrådet, verkligen jättesynd att det bara är jag i släkten som har samma skostorlek som Mormor..

Imorgon kommer äntligen Tingeling från Rhodos och jag ska ta en tripp till Arlanda! På kvällen väntar söndagsmiddag med familjen, "Veckans kollegor" från Skiathos ska äntligen få sammanstråla, YES!


Jag och Tingeling på Skiathos kick-off i maj. Vi ska ha minst lika roligt imorgon!



LOVE / H

Enköping nästa

Kategori: Allmänt

Så var den skolveckan över. Nu har jag inte en endaste föreläsning förrän den andra november. Jag måste erkänna att jag gillar det, men jag är heller inte van att ha så mycket tid till övers. Vet inte riktigt vad jag ska göra av dagarna...

Åker i alla fall till Enköping om 45 minuter, så länge tåget är i tid vill säga. Vi hade en liten snöstorm här i eftermiddags. Västgötaslätten blev alldeles vit...men det smälte fort..

Helgen är ganska oplanerad med tanke på att de flesta där hemma befinner sig på annan ort..förslag på aktiviteter välkomnas därför!

Vi får se hur lång vistelsen blir, men minst en vecka, förmodligen mer..




Ett Skövde i snö. Riktigt så här illa var det ju inte idag, men ändå..en försmak av vad som komma skall.

Jag håller för övrigt redan på att frysa röven av mig. Hur tänkte jag när jag beslutade mig för att flytta hem till Sverige?



LOVE / H

Andra tentadagen..

Kategori: Allmänt

Tentadag två är slut. Eller, i mitt fall tog den väl slut för tre timmar sedan ungefär. Jag känner mig sjukt effektiv. Nu har jag stängt ner för idag och ska inte börja korrigera och pilla i den förrän imorgon. Låta det smälta in lite, reflektera och sedan ska det omformuleras.

Har nu på eftermiddagen läst lite grann, gått och småplockat i lägenheten samt bokat tågbiljett. Kommer hem på torsdag kväll klockan 20.20 till fantastiska Oneybuying. Blir hemma en hel vecka, nästan som semester om det inte vore för all kurslitteratur jag ska släpa med mig.

Insåg även att Sarah Tingeling kommer hem från Rhodos på söndag. Jag erbjöd mig genast att hämta henne på Arlanda så vi hinner få kvalitetstid och söndagsmiddag med familjen innan hon susar vidare till de värmländska skogarna på måndag. Jag längtar!

Just nu sitter jag och lyssnar på Rasmus Seebach, jag saknar danska! Sjukt vackert språk, jag vill ha en dansk man! Jag kanske rentav kan ta Rasmus?



Ikväll ska jag gå en promenad med Lisa, det behövs.
Förkylningen känns okej. Jag bara snorar lite, men ingen hosta, inget halsont så jag överlever minst sagt.

Imorgon är det äntligen onsdag och Glee-kväll igen hos Nina!


LOVE / H

Första tentadagen..

Kategori: Allmänt

Vaknade klockan nio imorse, visserligen av alarm men ändå. Lite frulle innan jag tog tag i hemtentan. När jag läste igenom allt kände jag bara ett stort shiiiit. Jag har många gånger under dagen undrat varför jag läser ett så flummigt ämne och inte bara x plus x ger y. Det hade helt klart underlättat, men men. Sådana simpla saker är visst inte mitt kall i livet. Jag har babblat på som en gnu halva dagen. Har klarat av fem frågor av åtta idag. Jag räknar med att vara färdig imorgon och sedan använda resten av tiden till att korrigera, flytta runt kommatecken och skriva om allt, typ...Jag har trots allt två veckor på mig.

Mådde dessutom lite bättre idag än igår så jag hoppas att det värsta är över. Imorgon ska jag dock på cellprovtagning. Tack så sjukt mycket Västa Götalands landsting att man får gå på det när man fyllt 23. I Uppsala är det 25. Har aldrig någonsin känt mig så tacksam, verkligen. Hmpf..

Jag planerar att tillbringa kvällen med lite film. Just nu slösurfar jag och lyssnar på nostalgiska The Sounds. Det ger en lätt känsla av högstadieångest..


Det framkallar dock också en del fina minnen..

Slösurfandet har genererat i följande intressanta artikel på aftonbladet.se:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/hermanlindqvist/article7969744.ab

Herman är en väldigt klok man. Jag vill vara lika cool och kunnig som honom, minst!

Jag önskar att vädret var finare. Det är typ storm, grått och regnigt här.

Men när jag är klar med tentan kommer jag hem till Enköping en sväng. Om det blir på torsdag, fredag eller lördag, det får vi se, men hem kommer jag i alla fall..


LOVE / H

Tentauppladdning...

Kategori: Allmänt

Jag kunde inte somna inatt. Jag släckte klockan tolv, med en fruktansvärd huvudvärk. Jag tänkte att jag skippar att ta tabletter när jag ska sova, det går ju ändå över när man sover. Klockan två hade jag fortfarande inte somnat och gav upp. Ipren och panodil, fick till och med ta till iskallt-vatten-på-handduk-tricket för att kyla ner mitt huvud. Somnade väl framåt klockan tre.

Vaknade klockan nio, huvudvärken borta men hur snorig som helst. Satt hela förmiddagen och bara snorade och crejvade smoothies. Gick till ICA och köpte ABCDE-vitaminer, frysta bär och florsocker...dagen har således tillbringats i sängen med typ fyra filmer, lika många smoothies och ändlösa koppar med te. Lyckades dessutom göra toast till lunch...Hm..

Spenderade också en timme på Skype med Min Blomma, liksom igår kväll. Hon är ensam i det stora huset i New Jersey, och jag är ensam i Skövde.

Idag borde jag pluggat igenom allt vi gjort de sista veckorna till hemtentan, men jag har liksom inte haft någon energi. Får väl vara tacksam för att det är just hemtenta och att jag har två veckor på mig. Jag har fortfarande planer på att göra färdigt den på en vecka och sedan åka hem till Enköping en vecka och softa lite, för sen när kan jag göra saker långsamt?





Här är den fantastiska boken jag har tenta på. Den är bara 600 sidor tjock, på engelska. Tro det eller ej, men jag har faktiskt läst hela. När tentan väl kommer imorgon ska jag bara komma på ett finurligt sätt att navigera i den och göra skitbra formuleringar på svenska av alla uttryck. Google translate kommer förmodligen att hjälpa mig en bra bit på vägen...


LOVE / H

Jag kommer sen..

Kategori: Allmänt

Igår, liksom idag, startade jag dagen med 40 minuters löpning. Därefter lite frulle och annat tjafs. Igår var det städ och tvättdag. På kvällen begav jag mig tre våningar ner till Sanna för Idol. Jag har inte sett Idol på massor av år, med undtantag för enstaka avsnitt hos Nina precis i början av serien..

Igår satte jag även igång med "Jag kommer sen". Inte ens halvvägs igenom boken har jag någonsin förr fällt så många tårar till en bok. Sidorna är fullkomligt salta...
Boken handlar för övrigt om diskoteksbranden -98 i Göteborg...helt klart läsvärd, om än väldigt hemsk.




Idag har det veckohandlats på Maxi och läsningen fortsätter. Imorgon ska jag läsa igenom alla summeringar i den stora fina boken inför hemtentan nästa vecka! Jag är laddad!

LOVE / H 

Helgen är här..

Kategori: Allmänt

Idag hade vi sista seminariet med gruppen. Inga mer grupparbeten förrän i nästa kurs, och då blir det nya grupper. Känns konstigt att en hel kurs snart är slut. Nästa vecka är det hemtenta som gäller.

Idag kom böckerna till nästa kurser som läses parallellt. Psykologins grunder och grunder i organistation och ledarskap. Man kan väl påstå utan överdrift att jag vet vad jag ska läsa framtill mitten av januari: Kurslitteratur!

  
Den understa är på över 1000 sidor.

Vi får väl hoppas att det är bra böcker i alla fall...

Men som sagt. Det känns dumt att blanda ihop alla socialpsykologiska perspektiv jag har i huvudet med de psykologiska när jag ska tenta nästa vecka. Så jag börjar med den här:


Mitt uppdrag i helgen nu när jag sett färdigt på Glee. Jag förväntar mig tårar!


Igår var jag på tv-kväll hos Nina. Vi fick sällskap av hennes lillebror. Var nog ett av de roligaste avsnitten av Glee jag sett, eller så skrattade vi bara för att vi hade sällskap. Vad vet jag? Kungarna av Tylösand var som vanligt inget annat än pinsamt. Men nu är det bara två avsnitt kvar innan serien är slut...


Hittade en bild som Lärke på Skiathos tog i somras som jag helt glömt bort..


I Kati Giorgi med bland andra Goldie Hawn och Kurt Russel i bakgrunden.
Amatörpaparazzi när den är som allra bäst...


Imorgon är jag ledig och behöver inte infinna mig i en skolsal på en hel vecka...känns konstigt.



LOVE / H

Död åt snooze

Kategori: Allmänt

Igår snoozade jag för första gången sedan jag gick på högstadiet. Det var dumt. När man väl hade bestämt sig för att ligga kvar i sängen blev det så mycket svårare att ta sig upp istället för att bara gå upp på en gång...

Jag är faktiskt lite besviken på att jag inte har någon träningsvärk idag. Jag kanske tränade bort den jag redan hade?

Har idag haft seminarie och inte så mycket mer. En promenad och soft eftermiddag. Det är som bekant onsdag och därför blir det Tylösand och nya Glee hos Nina. Stående onsdagsdate kan man säga..

Jag känner mig lite nere idag. Vet inte varför dock. Det blev grått ute igen, och lika kallt som förut. Så här länge har jag inte varit i Sverige på nästan två år. Min kropp törstar efter sol. I guess it's just one of those days idag..

Jag skulle gärna ligga på en sandstrand. Bara en dag....


LOVE / H

Spin it!

Kategori: Allmänt

Är seg i benen. Har varit på spinning ikväll. För första gången, typ någonsin. Jag minns inte när det var senast, eller om jag någonsin varit på det. Hur som helst...jag svettades ungefär som en gnu. Efter 20 minuter trodde jag att jag skulle kräkas. Men icke. Så fort jag kommer över 25-minutersgränsen kan jag hålla på hur länge som helst. Precis som när man är ute och springer. Då är lungorna plötsligt bara med på allt. (Även om musklerna inte är det)

Eventuellt kommer jag att ha träningsvärk imorgon. Men jag gillar det.

Ikväll dricker jag te och tittar på glee..


LOVE / H

Hej endorfiner!

Kategori: Allmänt

Gud vad jag insåg idag att jag saknat endorfiner i mitt liv sen jag blev guide. Den här veckan har jag tagit morgonpromenader och tränat varje morgon. Idag var jag till och med ute och sprang. Jag kan inte somna på kvällarna, jag har för mycket energi. Jag älskart!

Det blev aldrig bio igår. Det blev bättre!

Kilade hem till Nina för filmkväll. Först såg vi It's complicated med bland andra Meryl Streep. Man kan inte annat än älska henne. Därefter blev det En shopaholics bekännelser. Eftersom jag varit off från världen under en längre tid så har jag totalt missat den och bara läst boken. Det var längesedan jag skrattade så mycket under en och samma kväll. Helt rubbade filmer faktiskt..

Efter två filmer så visade Nina mig det allra första avsnittet av Glee. Jag undrar, även om jag bott utomlands, hur ingen har lyckats uppmärksamma mig på den här serien? Den har allt jag någonsin bett om. High school-miljö, cheerleaders och massor av sång och dans. Som INTE blir avbrutet mitt i, utan hela låtarna! Jag har nu varit hos Nina och nallat allt till min hårddisk. Ikväll blir det Gleemaraton på Norra Trängallén. Jag har läst färdigt min feta bok för den här kursen och har bara seminarier i veckan. Inget kvällsplugg med andra ord. Istället: Glee!



Jag har en känsla av att det här kan bli en av mina favoritserier genom alla tider. Typ..

Imorgon, lite grupparbete och that's it. Eventuellt promenad och träning också...


LOVE / H

Onebuying weekend

Kategori: Allmänt

Så, som utlovat. Bilder från den gågna helgen i Enköping..

På fredagen var det ju kalas. Jag tog inte en endaste bild...

Lördagen däremot, var det dags för årlig fest och Oktoberfest. Den jag inte träffade på Joar, den var i så fall inte där. För mig veterligen träffade jag i princip allt och alla...

Kvällen började med förfest hos storebror. Jag hade överbliven tårta sedan kalaset. Den tog Jeppe mer än gärna hand om..


Hembakad, typ blåbärstårta..

Festen rullade vidare..


Christian, Tim, Storebror och en väldigt skummande öl...


Carro var där, Tina var där och av någon outgrundlig anledning ser jag nästan brun ut. Eventuellt beror det på sällskapet. Men men, jag ser brun ut, punkt.

Sen drog vi oss mot Joar. Vissa gick och vissa cyklade.


Ett par hundra meter före Statoil där Christian fick för sig att pumpa Tinas däck tills det sprängdes. Det hördes ända till Volvo..

Därefter var vi på Joar hela natten. Jag dansade inte, jag lyssnade inte på banden och jag stod inte i baren. Gud vet vad vi gjorde, men roligt hade vi. Och eftersom vi inte hade bråttom hem strosade vi runt på stan efteråt till halv fem på morgonen. Trevligt värre..


Dagen efter stod skog och svampplockning på schemat. Vi hittade mest flugsvamp, men det var vad Svesselina bett om så jag plockade dem..


Fantastisk flugsvamp, inte sant?

Efter all plockning fikade vi i skogen och blev därefter körda till Picasso för den obligatoriska kebaben..Ljummy!

Lite packning och mer mat innan jag hoppade på tåget tillbaka till Skövde och somnade som en stock.


Idag var jag i skolan en och en halvtimme. 40 av 130 i klassen var där. Väldigt lugnt och skönt med andra ord..

Jag har galet ont i huvudet, stannar hemma ikväll och kollar film istället för att svira. Imorgon blir det fika och bio med Nina..


LOVE / H



Autopilot

Kategori: Allmänt

Jag ber om ursäkt för bristen på uppdateringar. Jag spenderade en helg i Enköping och tappade på vägen bort både tid och rum. Sen jag kom tillbaka till v-slätten har jag inte gjort speciellt mycket alls. Skola måndag, tisdag och därefter NADA! Jo, jag har gått morgonpromenader med styrketräning på schemat, läst ikapp allt jag inte läste i helgen samt tvättat och städat.

Igår var det onsdag och som vanligt TV-kväll hos Nina med Kungarna av Tylösand. Förmodligen det värsta program som en svensk tv-kanal någonsin producerat, men vi kan liksom inte låta bli. Man skrattar i alla fall en timme i sträck. Därefter blev det C.S.I vilket gjorde att det blev extremt läskigt att sova när man väl kom hem sen. Jag tänkte bara igenom en massa gamla C.S.I-avsnitt jag sett förut. Hm. Lyckades dock med sex timmars sömn.

Imorse hade jag klockan på sju, eftersom jag skulle till tvättstugan. När jag vaknade och insåg att det var mörkt ute ångrade jag rejält mitt påhitt med att försöka gå upp så tidigt och sov en timme till. Jag har alltid, ALLTID, varit en morgonmänniska. Ända tills jag spenderade mer tid utanför Sveriges gränser än inom. Jag kunde bokstavligt talat inte kräla mig ur sängen imorse. Det var fysiskt omöjligt.

Inser dock att jag borde vänja mig om jag ska spendera en hel vinter i Sverige...

Ikväll har jag tittat på film med Sanna. Imorgon har vi en föreläsning och sedan ska jag läsa läsa läsa Social Psychology heeeeela helgen, söka artiklar och annat tjafs..

Förresten. Beställde en ny telefon igår då jag fick tuppjuck på min gamla. Hämtade den idag och träffade en kille på vägen. Han hette Loke, var sex år och fastnade mellan en lytstolpe och ett staket. För varför gå på trottaren? Han har en egen iPhone. Sa jag att han är SEX ÅR???? Han är hur som helst min granne. Har skorrade som Carl Bildt och kände på klottret i tunneln om det var nytt. Och så hade han ett pappersflygplan med autopilot...

Bilder kommer eventuellt imorgon. Jag hittar inte kamerasladden..


LOVE / H