POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Spontan skärgårdshelg.

Kategori: Allmänt

Ytterligare en vecka har flugit förbi mig, i förkylningens tecken. Men låtom oss börja i den roligare änden av den senaste veckans upptåg.

Efter lite kort (och mycket enkel) övertalning av min mamma i torsdags kväll så arbetade jag som vanligt i fredags. Därefter stressade jag halvt ihjäl mig för att hinna duscha och piffa till mig samt stiga ombord på ett tåg norrut inom en timme efter avslutad arbetsdag. Jag anlände till Enköping och hann med en födelsedagsfest hos storebror. Och eftersom det hela var extremt spontant och högst oplanerat visste ungefär inte en enda själ förutom mina föräldrar att jag skulle berika tillställningen med ett besök.

Det var i alla fall en extremt rolig kväll. Det inmundigades vin, det sjöngs lips och det åts tårta och cakepops. Jag gjorde en epic gucca som var så god så att den aldrig lämnade köket.

Efter att jag var trött på dräggiga män efter vår gymnastikonsdag på torget i Skövde så träffade jag äntligen en exeptionellt trevlig man på festen.


Det här är Efraim, han har för all framtid berikat mitt liv.

På lördag morgon så styrdes bilen mot Stockholm. Själva anledningen till resan norrut var att mamma tyckte att jag behövde lite själterapi och vila. Således följde jag med ut i Stockholms skärgård till Mörtö, där jag förmodligen inte varit sedan 2002. Elva år utan att besöka Mörtö är för länge och jag kände knappt igen mig.


Det här är ett perfekt ställe att låta själen hinna ikapp på.

För övrigt så blev jag förkyld ungefär i samma sekund som jag landsteg på ön vilket kändes extremt onödigt. Men men, jag gick ändå en upptäcksfärd i gamla minnens fotspår.


När det finns en insjö på en liten ö i skärgården så borde ön i fråga automatiskt klassas som någon form av paradis. I denna sjö har jag och övriga familjemedlemmar vid ett fåtal tillfällen fiskat kräftor under kalla septembernätter. Underbart!

Efter grillning på lördagskvällen, intressanta och lärorika diskussioner, vansinnigt god efterrätt och alldeles för mycket snörvlande ramlade jag ner i en säng och sov ungefär som ett litet barn. Utsikten som jag vaknade till går förresten faktiskt inte av för hackor, det ska erkännas.


Ibland är det dumt att klaga.

Ett kvällståg ner till Skövde och en cykeltur hem till Havstena som ansträngde mina lungor till bristningsgränsen och jag somnade som en klubbad säl ungefär samtidigt som klockan slog 21. Den här arbetsveckan har tack vare sjukdom varit seg och lång. Jag har sovit extremt mycket middag efter avslutade arbetspass. Jag borde kanske ha sjukskrivit mig måndag och tisdag men jag jobbar tydligen inte så. Nu är jag i alla fall betydligt piggare, men fortfarande trött.

Hur som helst så var det en fantastisk helg och min själ fick lite ro. Jag hade till och med telefonen på flygplansläge hela lördagen. Den fick endast agera kamera. Man borde ha fler sådana dagar, det är något jag ska börja införa tror jag.


LOVE / H


 
 
 
 


Ledig vecka.

Kategori: Allmänt

Jag var alltså ledig förra veckan. Det var extremt trevligt på alla sätt och vis. Veckan startade med att Min Blomma som till vardags huserar i USA berikade Skövde med ett besök.

Välbehövliga uppdateringar, skvaller och apollosnack upptod en del av vår tid. En annan del av tiden passade vi på att strosa i stadens mer centrala delar, äta mat, dricka vin och motionera på berget. Vi lyckades även anordna en picknick på Billingen med utsikt över hela byn Skövde.


Nej, men vi ser väl inte svettiga ut?

Det tråkigaste vi genomgick var när hon åkte härifrån. Jag hatar avsked när man inte har en aning om när man ses igen. Att inte ses oftare än en till två gånger om året är alldeles för lite. God bless skype.

Sedan blev det en högst oplanerad visit till Enköping där det blev späckat schema som innehöll familjehäng, kvalitetstid med syskon, vänhäng på en brygga vid Mälaren, vindrickande i Västerås med min namne samt Carro, 24-årsfest hos lillasyster och tårtkalas som var mer än välbehövligt. Jag hade en bra ledig vecka konstaterar jag kort och gott.

Mälarhäng.

Den här jobbveckan är nog den bästa hittills på sommaren, det kan vara så att ledigheten gav mig lite arbetsenergi. Det kan också vara så att luncher hos Horrace får mig på bättre humör.

Igår huserade gymnastikföreningen på torget i stan då Sommar i City äger rum på onsdagarna hela sommaren. Jag gick på händer och spexade för att locka barn till vår hinderbana. Folk borde gå på händer över torg oftare är det enda jag kan konstatera. Vi har också stora visioner om ett nytt fristående som håller på att ta sin form. Vi spenderar därför en hel del tid på gräsmattor just nu utförande diverse akrobatiska konster och danser. Återkommer med resultat vid ett senare tillfälle.

Nu, lugn kväll med läsning.


LOVE / H

I sakta mak.

Kategori: Allmänt

Som sig bör råder det sommarmode på bloggen. För ungefär den miljonte sommaren i rad. Jag har fullt upp med att ta del av andras skrivande än att faktiskt knåpa ihop något själv. Skönlitteratur slukas just nu så att det snart sprutar ur ögonen på mig. Om någon skulle fråga hur många böcker jag läst sedan skolan slutat har jag inget svar utan att behöva tänka i ungefär en kvart och sedan fråga en handfull människor, för själv har jag tappat räkningen.

Och det är precis hur underbart som helst!

I övrigt tragglar jag på Posten där jag ömsom plågas av enformiga arbetsuppgifter, och ömsom njuter av att inte behöva använda hjärnan överhuvudtaget. Alla dagars höjdpunkt är lunch hos Fru Horrace i Skultorp. Om jag hade behövt sitta ensam varje lunch hela sommaren i Folktandvårdens personalrum så hade jobbet varit absolut outhärdligt. 

Annars roar jag mig med att springa Strupen, åka inlines och ta en och annan promenad. I fredags drack jag bubbel också för att fira den godkända uppsatsen med min kompanjon Cecilaya.

Nästa vecka kommer Min Blomma hit. Räknar kallt med en fantastisk vecka, inte bara för att det är min enda lediga vecka på hela sommaren utan för att sällskapet kommer att vara optimalt.

Hur spenderar mina få läsare sin sommar? Men framför allt: Vilka böcker läser ni???


LOVE / H