POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Onsdag.

Kategori: Allmänt

Jag har tappat min inspiration. Det verkar hända allt oftare nuförtiden. Jag har ingen aning om vad jag ska göra åt det hela. Jag har jättemycket att skriva om, men samtidigt absolut ingenting att skriva om. Hur motiverar jag mig till att skriva oftare? Går det? Jag kanske bara borde ta tjuren vid hornen.

Idag fick vi tillbaka resultatet på tentan vi skrev förra fredagen. Jag fick VG. Jag är vansinnigt nöjd kan man säga.

Nu har nya kurser satt igång. Det är de två sista kurserna innan c-uppsatsen ska skrivas och vips så är det sista skolåret passerat och vi står arbetslösa i juni. Det känns onekligen betryggande. Inte.

Nästa helg invarderas Skövde av halva Sverige. Enköping kommer, Karlstad kommer, Borås kommer och Kalmar kommer. 25-årsfest står på schemat och jag längtar ihjäl mig. Det kommer onekligen att bli fantastiskt. Det finns inget annat alternativ känner jag.


24-årsfest

Jaha. Nähä. Jag kanske ska sova eftersom det råkar vara skoldag imorgon.


LOVE / H



Religion.

Kategori: Allmänt

Få saker upprör mer känslor och åsikter än religion.

Jag blir ibland vansinnigt arg när det kommer till religion. Att människor inte kan acceptera varandras åsikter och trosuppfattningar är en sak. Men att med Gud som försvar inte acceptera sina medmänniskor över huvudtaget gör mig mörkrädd. Att skydda sig bakom gamla skrifter istället för att bilda sig en egen åsikt och uppfattning är skrämmande. Att inte acceptera samhällets utveckling trots all kunskap som finns år 2012 kan inte beskrivas som något annat än ren galenskap.

Mina bästa vänner på SVT, Korrespondenterna, säger det bäst av alla. Program sju av tio hittas på SVTplay. Det rekommenderas varmt.

Och den här blir väl aldrig gammal?

Heja alla oinskränkta människor som kämpar världen över för allas våra rättigheter!


LOVE / H

Frihet.

Kategori: Allmänt

Tentaveckan är över. Tentan är skriven och en hel del förlorade sömntimmar ska tas igen. Inatt fick jag tio timmars sömn och jag kan inte ens minnas när jag sov till halv tio senast. Tentan gick för övrigt bra tror jag. Det kändes helt okej, så nu ska vi bara gå och vänta på resultatet. Ikväll är det dags för den obligatoriska tentafesten som förhoppningsvis kommer att resultera i ett nära-på-medvetslös-tillstånd imorgon. Vi slår klackarna i taket och gör Downtown Skövde ikväll. Som vi är vansinnigt bra på. LOVE / H

Saker i mitt hem som hånar mig.

Kategori: Allmänt

Imorgon går vi in i tentaveckan. Det är som vanligt med skräckblandad förtjusning, man vill ha mer tid för att man inte känner att man har koll och man vill ha den överstökad för att man inte längre orkar bry sig om hur det går. Det är de mest paradoxala veckorna i ens liv.

Det finns hur som helst en del saker i mitt hem som hånar mig.

Exempelvis ser jag de här varje gång jag öppnar badrumsskåpet:


De här investerade jag i när det var sommar.

Det var alltså i maj eftersom att högsommarvärmen därefter uteblev vilket de ständigt påminner mig om. Min solbränna den här sommaren har varit fullkomligt obefintlig.

I mitt kylskåp ligger denna:
Den ska vi konsumera på lördag, dagen efter att tentan är skriven.

Jag blir både glad och deppig varje gång jag öppnar kylen. Den fyller alltså sin funktion med bravur och ligger där och hånar mig.

Och eftersom tentaperioder är som de är mest fokuseras all energi på skolan och studier vilket gör att hemmet kommer i andra hand.


Och så här ser det ut under mitt köksbord. 

Det är faktiskt så illa så att min vän Lappskan till och med kommenterade hur smutsigt det var igår. Jag behöver nog akutdammsuga ikväll eftersom det imorgon ska vara pluggstuga här.

Jag lever onekligen ett sanslöst glamoröst liv just nu.


LOVE / H

Favorit i repris.

Kategori: Allmänt

För er som har missat det, förmodligen ingen med andra ord, så blir det en favorit i repris för min del över jul och nyår.

Jag åker till älskade älskade New York för massor av kvalitetstid med Min Blomma, ockuperande av "Pappsens" lägenhet och eventuellt en tripp till resten av släkten lite längre upp i landet.

Oavsett vilket så längtar jag ihjäl mig. December kan inte komma fort nog. Jag längtar efter att spendera pengar på Abercrombie & Fitch, Hollister och Centrury 21. Strosa på gatorna bland höghusen och låtsas att jag är en inföding, fika på Starbucks, viedoblogga med Min Blomma och låtsas medverka i en film i Central Park.

Ska även arbeta hårt för att övertala henne om att det bästa alternativet för nyårsafton är Times Square. Bara för att vi kan och för att det skulle vara så sanslöst coolt. 

Manhattan från en skyskrapa downtown.

Det enda vi hoppas på nu är att flygen är i tid och att snöstormarna uteblir.


LOVE / H


Söndag.

Kategori: Allmänt

Min hjärna är redan tentatrött trots att det är nästan två veckor kvar tills den går av stapeln. Det här bådar inte gott, men vi får helt enkelt bara se det som att vi har börjat plugga i tid.

Gårdagens fyra och en halv timme i skolan gjorde sitt för att dämpa ångesten och idag blev det ytterligare två och en halv. 

Nu lagar jag matlådor för brinnande livet, hade tänkt hinna med att sova middag men gymnastik står på schemat så det får bli ett senare problem. Månne hinner jag lägga mig ner en halvtimme, frågan är bara om inte det gör mer skada än nytta.

Sådär, då var ytterligare två minuter av mitt liv bortslösade på inget vettigt alls.


LOVE / H


Lördag.

Kategori: Allmänt

Jag vill bara meddela församlingen om att jag inte gått upp i rök. Jag har heller inte gått under jorden även om jag just nu önskar att så var fallet.

Det är två veckor till tenta och dags att ge sig in i bubblan. Så opraktiskt att jag då passar på att jobba när jag får chansen och tänker att "det löser sig" anågende pluggeriet.

Därför ska jag således denna lördag förmiddag bege mig till skolan, sätta mig i biblioteket med Cissilaya och studa röven av mig. Därefter ska jag träna med Lappskan. 

Typiskt att det är sol, för jag hinner inte riktigt njuta av den just nu känner jag. 

Ikväll ska jag träffa Sara och Evelina. Vi ska göra något som är billigt och som inte involverar rusdrycker. Vad det blir återstår att se. 

So long!


LOVE / H