POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Årets bästa dag!

Kategori: Allmänt

Alltså lördagen kära vänner. Lördagen var utan tvivel årets hittills bästa dag. När dagen övergick i kväll så var jag så hög på livet att jag var tvungen att göra piruetter och "Sound-of-music-hopp". Ni vet när man hoppar åt sidan och slår ihop fötterna i luften?

Låtom oss ta det från början. Jag vaknade alldeles för tidigt, men passade på att göra något bra av det hela varpå jag tog en promenad i den kyliga morgonluften fullkomligt bländad av solskenet.

Därefter stuvade fyra tjejer in sig i en bil och åkte till Vedum. Vad gör man i Vedum, undrar ni säkert. Och det ska jag tala om. Man låtsas att man är med i en musikal!

För i Vedum står järnvägsstationen vid vilken man spelade in exteriörscenerna till Stinsen brinner. Ett mästerverk av Galenskaparna & After Shave. Eftersom hela dagen bara flödade av solsken så gjorde även det sitt för humöret och upplevelsen.


Ett stycke svensk kulturskatt.

Efter att jag spelat in en liten musikalscen framför den ståtliga och numera renoverade järnvägsbyggnaden så styrde vi kosan mot Falköping. Men man ska inte glömma att vi innan stationsbesöket besökt Vedums berömda skobutik. Jag och Evelina fyndade vårskor.


Varsågoda att bli avundsjuka på mina nya skönheter till skor.


Vi åkte som sagt till Falköping efter vårt Vedumsbesök. Där besökte vi Falbygdens ost och åt ost- och delikatessbuffé tills vi nästan kiknade.


I entrén till Falbygdens ost finns väldigt viktig information angående transtatusen vid Hornborgasjön.

På väg från Falköping kom jag på att vi var tvungna att svänga förbi Skultorp för att kika på Skaraborgs mest vansinnigt överdådiga trädgård. Det gjorde vi, men först åkte vi till familjen Horrace där vi hängde i trädgården, lekte med barn, jag hoppade studsmatta och vi hade en allmänt högst trevlig tid tillsammans. Och det var länge sedan jag hoppade studsmatta så både jag och Mästerkatten tyckte att det var på tiden. Riddarpojken kom ihåg vem jag var och vi spelade innebandy, fast på gräs. Även han fick testa på lite studsmattehoppning i solskenet.

Och eftersom vi hade haft en så fantastisk dag så vägrade vi att det skulle ta slut. Således sände vi Sara till gymmet på högst frivillig basis, Cecilaya åkte vidare på skruva-kök-äventyr och jag och Evelina unnade oss vin på balkongen med en del gitarrspelande och musik som sällskap. Just ja. Solen var närvarande också. Men vi kom på att vi kanske måste flytta till andra sidan berget. Eller bara vara tacksamma för att det nu är sommartid.


Jag menar, KOLLA! Mer sånt här tack, NU!


Efter att Sara gymmat klart svängde hon förbi, vi åkte och handlade mat och sedan hem till henne och grillade korv som spisades tillsammans med gucca och bröd. Och kanske lite vin också.


BBQ!

Och sedan kom vi på att det faktiskt var Earth Hour. Därför släckte vi lampor och stängde av datorer etcetera och tände en brasa samt spelade ett par låtar på gitarren.

 
 

Hur kan det vara tillåtet för en sådan dag att ta slut?

Men i vilket fall, snacka om att samla på sig energi efter en sjukt lång och mörk vinter. Fler dagar som denna tack!


LOVE / H


 
 
 
 
 

Kul.

Kategori: Allmänt

Mormor efterfrågade att jag skulle skriva något roligt i bloggen.

Men eftersom humorn sinat i takt med min trötthet och utmattning efter två galet intensiva veckor nöjer jag mig med en rolig nyhet.

Jag fick tjänsten som lagledare i Tibro. Alltså jobbet jag vikarierar på just nu. Min titel är från och med första april inte längre brevbärare. Det händer något på jobbfronten alltså. Äntligen!

Och ikväll ska jag och lillasyster försöka få platser till Öppet Spår nästa år. Alltså första steget i vår klassiker som ska genomföras 2015...


LOVE / H

Lördagsfunderingar.

Kategori: Allmänt

Presentationen i onsdags, undrar ni? Det gick bra. Jag gillar att hålla presentationer och allt som har med att stå på en scen att göra. Men det här momentet med filmkameran var ju inte jätteroligt. Jag tänkte inte på den under själva presentationen, men när vi sedan fick se våra framträdanden för att utvärdera: Inte det minsta roligt alls. Jag har inget som helst behov av att se mig själv på film. Det är bara obehagligt. Jag vet vilka ticks jag har för mig, jag behöver inte se dem...

Hade efter presentationsdagen en hotellnatt i Nässjö, passade på att njuta av relaxavdelningen på kvällen. Alltså satt jag i en bubbelpool och tänkte på livet och försökte slappna av. På torsdagen startade vi vårt grupparbete som ska redovisas i höst. Vi har en bit kvar kan man säga. Fick även en rundtur på Nässjö brevterminal. För man undrar ibland hur ett brev hinner från ena delen av Sverige till en annan över en natt. För mig är det helt sjukt att det fungerar, den processen är faktiskt väldigt fascinerande. Skulle kunna gå ett par varv till där inne.

Idag, internationella kvinnodagen till ära, så ska jag träffa Cecilaya. Vad vi ska göra är ännu lite oklart, det enda vi vet är att det involverar chokladätande. Och innan dess tänker jag njuta av vårsolen och lugnet.

På tal om internationella kvinnodagen, jämställdhet och feminism. Och det här att vi ännu inte är i hamn.

Det finns en internationell kvinnodag. Det finns ingen internationell mansdag. Behöver jag säga något mer?



Så idag kämpar vi inte bara med varandra. Vi kämpar för varandra. Precis som alla andra dagar!


LOVE / H



Idétorka.

Kategori: Allmänt

Jag har idétorka. Jag ska på utbildning på onsdag vilken denna gång kommer att handla om kommunikation. Till dess ska jag ha förberett en presentation på cirka sju minuter utifrån ett "postbudskap". Jag kommer ingenstans alls med den här presentationen just nu kan man säga. Jag vet inte hur jag ska få någon form av inspiration för att lyckas formulera det hela.

Det ironiska är att jag har improviserat sånt här typ hundra gånger förr. Men det finns en viktig skillnad: Den här gången ska jag bli filmad, för att vi sedan ska kunna utvärdera det hela.

Valfri person som vill komma med tips är varmt välkommen!

Så länge öppnar jag ett tomt worddokument, surfar runt på Postens hemsida och hoppas på det bästa, så att jag sedan kan se veckans avsnitt av Girls.


LOVE / H