POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Enköping

Kategori: Allmänt

Är på plats i ett väldigt grönt Enköping vilket känns väldigt härligt.

Jag har ju dock redan fått röven full av uppdrag att utföra inför fredagens examensfest i lillasysters ära. Idag har jag innan klockan ens slagit tio lagat mat till kvällen och besökt Farmor. Ska vidare mot Västerås vid lunch med lillasyster för en snabb shoppingtur. 

Ikväll ska jag bli lite kyrklig och gå och lyssna på en gosskör från England. Återkommer senare om jag blivit frälst eller inte..

Även imorgon finns ärenden att uträtta plus att det är student i stan. Hur jag ska lyckas hitta en parkering klockan två när jag ska till kiropraktorn är ett mysterium. Måste ordna med lite shopping inför Kreta också, och måste hitta mina sandaler som totalt försvunnit. Ska gå förbi skomakaren trots att jag är övertygad om att de inte är där.

Jag håller mig hittills sysselsatt i alla fall och har ungefär inget roligt alls att skriva om.


LOVE / H

Plastic fantastic!

Kategori: Allmänt

Lägenheten är i princip nerpackad vid det här laget. Det är damm överallt och det känns som att hela jag är inplastad. Lite kvar nu innan jag kan ge mig av efter lunch. Hur jag ska underhålla mig i tre timmar till har jag ingen aning om, kolla om Sanna är vaken kanske..

Hur som helst så är det plötsligt väldigt skönt att jag bor i kartonger, det betyder ju att jag ska flytta. Först Enköping lite tillfälligt och därefter en ny lägenhet i Skövde, känns hur bra som helst!

Nej, men mer plast på det här då kanske...


LOVE / H

Byxmyndig!

Kategori: Allmänt

BEST har nu firat sin byxmyndighetsfödelsedag, och vilket kalas det blev.

Det hela startade på Kåren i form av sånger, mat, äggtoddyspex, c-vitaminbrus, speed-dating, samt specialspex.

Specialspexen bestod av tre herrar som dansade, med mer eller mindre kläder. Tre kvinnor som jobbade hårt med gurkor och kondomer samt en samarbetsövning som krävde ögonbindlar och lite smidighet och fantasi. 

Mellanfest på Kurorten då det var fantastisk musik. Vi hann med Highway Man med obligatoriska rörelser från Ediths jympapass, planking både högt och lågt, sånger från de äldre och härlig gemenskap.

Tillbaka på Kåren så skulle man kunna säga att vi tog dansgolvet, helt och hållet tog. Det var mest vi som dansade, och som vi gjorde det. Vi lyckades med spinning, fuego, titanic-snurrar och allmänt studsande. En dålig DJ, men genom sin lista lyckades vi få honom att spela både Spice Girls, Backstreet Boys, GES, Linda Bengtzing och Queen. 

Vi avslutade natten med en obligatorisk tur till McDonalds för mat.

Bildkavalkad:


C-vitaminbrusspex!


Speed-dating.


Som toastmaster och med tillgång till en gonggong blev jag fullkomligt maktgalen..


Planking på hög niva!


Planking på lång nivå!


Mellanfest.


Backstreet Boys-wannabes!


Så kan man också dansa...

Skratten har ännu inte sinat från en fullkomligt fantastisk kväll och natt.

Imorse blev det hotellfrukost på stan istället för torra Finn Crisp som är det enda jag har i frukostväg.

Nu vill jag mest sova, imorgon tar jag åter tag i packningen och inplastningen av min lägenhet.


LOVE / H

BEST goes byxmyndig!

Kategori: Allmänt

Jag är taggad till tusen, ikväll gäller det. Alkoholen är kyld, benen rakade och partystassen på. Vi har flängt runt staden idag i jakt på priser och diverse andra attiraljer till kvällens händelser. Vi har även suttit i skolan och printat häften med hjälp av Pernillas printkvot. Jag tänkte lite klipskt att jag kunde utnyttja hennes gratis utskrifter innan hennes konto försvinner i och med hennes Skåneflytt. Ibland har man onekligen huvudet med sig..



Nu ska jag bara sjunga upp, torka håret och sedan är jag redo för vårens största fest!

Bilder imorgon kanske...


LOVE / H

Sommarlov!

Kategori: Allmänt

Idag känner jag mig som en mellanstadieelev då sommarlovskänslor fullkomligt sprutar ut ur öronen och det spritter i hela kroppen!

Första sommarlovet sedan 2006 är här, och den sommaren flyttade jag till Spanien och jobbade. Lov hade jag 2005 senast och jag måste erkänna att det känns helt galet skönt. 

Idag har jag mest velat brista ut i skönsång i form av "Den blomstertid nu kommer", "Mitt sommarlov" och andra skolavslutningssånger.



Nog för att jag ska jobba sex veckor på posten och eventuellt just fick tre veckors arbete till, men bara känslan av sommar som inte innebär högsäsong med fullpackade flygplan och överbokade hotell är välkommet. Lediga kvällar, lediga helger och en sommar hemma i Enköping ska bli fullkomligt fantastiskt.

Ska ikväll släpa mig till Friskis & Svettis för sista passet för terminen, i helgen blir det löpspåren på berget istället. 

JAG HAR SOMMARLOV!


LOVE /  H

En enda röra...

Kategori: Allmänt

Imorgon går jag min sista dag i skolan för det här läsåret. Jag har ett seminarie och ska hålla ett två minuter långt tal, jag tror att jag ska överleva.

Jag ska även luncha med Pernilla som om en vecka tar sitt pick och pack och flyttar hem till Skåne för studier i Lund till hösten. 

På fredag är det dags för årets bästa sittning. Undertecknad själv är toastmaster vilket gör det hela ännu roligare och det är minst sagt en kväll jag ser fram emot. 

Jag lever just nu i kartonger, vilket är sådär. Min lägenhet behöver städas, men det är liksom lönlöst eftersom allt ändå är nerpackat och resten ska rivas ut och renoveras. 

Vulkanen på Island har lugnat ner sig, tack för det! Biljett till Enköping är bokad till på måndag, löpspåren avklarade för idag och glee är slut för säsongen.

Min Blomma har vunnit vårt vad, men ett halvår för sent så hon får inget pris av mig. Jag har idag lekt på en lekplats med Anas dotter och insett att lårmusklerna behöver mer träning.

Sverige är helt sjukt ljust på sommaren, något jag glömt bort. Imorse vaknade jag 05.40 och kunde därefter inte somna om, filosofi är ju väldigt härligt att fördriva tiden med i ottan.

Inatt vill jag drömma om Kreta!


LOVE / H

Grimsvötn och Eyjafjallajökull

Kategori: Allmänt

Här sitter jag och läser om Grimsvötn, den fantastiska isländska vulkanen som spyr ut aska. Jag får genast déjà vu från förra våren när jag satt fast på Gran Canaria.

Igår när jag snabbt såg ett inslag om aska och flygtrafik i aktuellt blev jag faktikst tårögd, och då är de enda flygplatser som stängt de på Island. Jag vet inte vad det är, men jag kan inte prata om Eyjafjallajökull utan att få gåshud och bli tårögd. 


Eyjafjallajökull 2010

Det var fem dagars totalt kaos och jobb dygnet runt innan vi äntligen fick flyga till älskade Arlanda och nu blir jag berörd innan en enda flygplats på kontinenten stängt. Märkligt det här med minne och känslor.

Jag hoppas verkligen att jag slipper vara på den andra sidan utav askmolnet den här gången. Om två veckor SKA jag vara på Kreta, punkt slut. 

Nu vet ju jag att Grimsvötn ligger under en glaciär och det är inte bra, inte bra alls. Då blir askan mer aggressiv än annars. Jag lärde mig ganska mycket om vulkaner förra våren och jag vill inte flyga i ett askmoln, inte alls. Då stannar jag faktiskt hellre hemma, men det vill jag ju inte heller. Jag vill till Kreta!


LOVE / H

Kändisskapet..

Kategori: Allmänt

Man skulle kunna säga att jag nästan gått och blivit kändis här i Skövde på sistone, för att inte tala om i hela bloggvärlden.

Man kan också säga att mitt kändisskap är anledningen till att jag inte hunnit blogga sedan i torsdags, men jag fick liksom storfrämmande då kan man säga.

Jag fick helt enkelt en kommentar från the one and only Spiderchick, drottningen av bloggvärlden. Eller i alla fall min bloggvärld. Jag menar spiderchick är ju hjärnan bakom den väldigt gamla men ack så underhållande Crazypill



Efter det här genombrottet blev jag ju onekligen tvungen att gå på extravaganta fester hela helgen samt mingla med Skövdes bloggelit, så ni får helt enkelt ha överseende med min frånvaro.


Eller så har jag bara suttit med min förbannande hemtenta, det är också ett alternativ...



LOVE / H


Nedräkning

Kategori: Allmänt

Har varit i skolan sedan klockan åtta och börjar redan tröttna trots att jag inte får gå hem förrän klockan tre. Jag och Karin satt och planerade sittningen, nu har hon gått på seminarium och jag försöker att hemtenta. Det är för luddigt till och med för mig...

Men nu är jag klar med fråga två, som jag började med igår klockan nio på morgonen. Sedan satt jag med den HELA DAGEN igår. Fråga tre nästa, och den känns inte så mycket bättre...

MEN, det här är den sista stora uppgiften innan sommarlovet och nu är det typ bara två veckor kvar till Kreta. Jag vill ha sol och värme nu. Och så vill jag utöva planking på stranden, jag tror att vi kommer vara bäst på planking av alla på hela Kreta.



Planking på Ediths vardagsrumsbord...


LOVE / H

Sociologi..

Kategori: Allmänt

Är inne i ett djupt pluggstim för tillfället. Jag har inte tränat sedan löpningen i lördags och med tanke på att jag numera är van att träna så har jag abstinens storlek större. Det beror inte enbart på plugg dock utan även på en höft som krånglar lite grann. Ålderstecken?

Men dagarna vigs åt sociologiböckerna och man vet verkligen att det har gått för långt när man ser likheter mellan Marx alienationsteori och Goffmans dramaturgi. Men det känns som att det inte finns något rätt och fel här utan det är bara att flumma på.

Är hemma på en tretimmars paus innan vi ska mötas i skolan och fortsätta. Det jobbiga med den här hemtentan är inte att det är ett extremt luddigt ämne, det är att det tar en sådan jävla tid att skriva skiten. Jag hatar att göra saker sakta, men även om man är effektiv så känns det som att man inte kommer någonstans vilket gör mig galen.



Tur att man är i bra sällskap i alla fall.

Det här med att packa ner min lägenhet får bli nästa veckas projekt!


LOVE / H

Kreta nästa...

Kategori: Allmänt

Jag längtar till Kreta dit jag ska om endast tre ynka veckor tillsammans med Edith. Men det känns också lite märkligt, för det betyder att det bara är två veckor kvar i skolan vilket är väldigt lite. Hur snabbt har det här året gått egentligen?

Och innan jag ska hem ska hemtentan skrivas, två seminarier genomföras och min lägenhet packas.
Note to self: Köp flyttkartonger!

Jag har inte ens lyckats boka en tågbiljett hem till Enköping för då blir det så tomt. Det är verkligen blandade känslor här just nu. Samtidigt som det ska bli underbart att spendera en hel sommar i Enköping så kommer jag att sakna Skövde och mina vänner här. Vi har fått en så fin gemenskap den här våren och det kommer att kännas väldigt konstigt att vi inte kommer att ses på nästan tre månader. 

Men Kreta i alla fall. Jag hoppas att jag hinner träffa mina vänner där, och sola, bada, äta massor av mat, dricka drinkar, dansa röven av mig och allmänt ha det bra.



Plötsligt känns en vecka som alldeles för lite...


LOVE / H

Sverige vs. Azerbajdzjan

Kategori: Allmänt

Man skulle kunna säga att jag totaldissade att titta på Eurovision igår, jag är så trött på allt ståhej om den tävlingen. Vaknade ju dock upp imorse och upptäckte att Sverige kommit trea med, enligt mig, en ganska dålig låt!

Men ingen har väl missat att Sverige självklart vann! Det är ju svenskar som skrivit vinnarbidraget, och koreografen är svensk och kören är ju svensk, HALLELUJAH! Hallelujah att ingen i Europa vet om det eller bryr sig om det. 

Är det inte märkligt hur Sverige alltid lyckas ta åt sig äran när andra länder vinner?



Jag tycker i så fall att Sverige kan arrangera det hela nästa år så att Azerbajdzjan kan spendera sina få tillgångar på sin befolkning i stället, eller så kan ju Sverige bara finansiera det åt Azerbajdzjan kanske. Vi vann ju faktiskt!


LOVE / H

Rösta!

Kategori: Allmänt

Igår gjorde jag något väldigt viktigt, förutom att boka en resa till Kreta om tre veckor, jag gick och röstade!

I höstas fick jag rösta i Enköping, för när jag adressändrat och skrivit mig i Skövde var röstkorten redan tryckta. Men nu när det är omval i Västra Götaland till landstinget så är jag ju skriven här sedan länge. Jag får alltså påverka, EN GÅNG TILL! Jag tycker att det är alldeles förträffligt faktiskt så jag och Edith gick till Stadshuset igår och röstade så att Anas mans jobb inte kommer att flytta. Jag känner mig väldigt stolt över det beslutet!




Jag är för övrigt fortfarande mätt, men tvingar i mig en smoothie innan vi ska upp och göra spåren på Billingen. Idag känner jag mig sjukt taggad efter två dagars vila.


LOVE / H

Expedition Mölltorp!

Kategori: Allmänt

Igår påbörjades Expedition Mölltorp. Efter avklarade seminarier och godkända tentor styrde vi kosan mot Karlsborg, men svängde naturlitvis av innan vi kom fram. Mot Mölltorp och landet. 

Där väntade härliga upptåg i form av massor av mat, livliga diskussioner, bubbel, massa godis, världens bästa kladdkaka, spel och promenader...



En tur in till den så kallade byn där det blev ett stopp på ICA Fredéns, som också hade macken "pump" vilken låg mittemot Mölltorps-Grillen! 



Grillvagnen åkte fram och den tog Pappa Karin hand om på bästa sätt..



Jag fick en ny bästa vän...det är en hund!


Han heter Milton...

Grillen fylldes med läckerheter, alltifrån kött till frukt!




Personligen är jag ju inte så lång. Jag kunde ju typ stå raklång i dörrhålet!



Vi passade på för fullt, med mat och oogachacka!


Här är förlorarna..:P

Imorse gick vi på upptäcksfärd. Vi hittade hopptornet och klättrade genast upp:


Med solen i ryggen, och vinden i mitt hår..(Även i pyjamasbyxor och nyvaken...)

Lisa testade gungan på stranden:


Hon sa att det kittlade i magen...

Vi hittade typ paradiset där min idol Gustav Svensson borde bo:



På landet är man gärna praktisk och slår ihop diverse tjänster i samma lokaler..


Compact living?

Vi hittade även Mölltorps garanterat längsta rutschkana...


Och ja, jag åkte den!

Linbanan var dock en stor besvikelse. Vi hade blivit för tunga eller linbanan för låg, det beror på hur man ser det. 


Men man kan vara graciös ändå!

Självutlösare är alltid uppskattat:


Lite lätt nostalgi.


Sömn var det sämre med, men humöret har varit på topp ändå. Jag är fortfarande mätt från igår, men inser att jag borde äta något. Jag har dock ätit frukost, och en banan idag. Det känns ändå mest som att jag skulle kunna stå mig i en hel vecka..

För övrigt har jag även varit i Mölltorps äldsta hus!


Altanen kan dock vara lite nyare än själva huset..


Jag har nog insett fördelarna med att plugga. Man är ledig en del och kan fly en stund och tycka att det är helt okej att ta en tur i byn i pyjamasbyxor utan att någon bryr sig! Mer Mölltorp åt folket!


LOVE / H

Midnattsloppet nästa!

Kategori: Allmänt

Jag har verkligen hamnat i ett stim. Ett fantastikt, underbart och härligt träningsstim och därför måste jag nu lugna ner mig. Jag minns inte vilken dag förra veckan jag inte tränade och det känns ju ganska så dumt, men jag är så peppad.

Jag är peppad för Vasaloppet, men just nu är jag mest peppad för Midnattsloppet som vi bestämt oss för att deltaga i i augusti. Och med vi menar jag ett härligt gäng från Enköping som jag personligen ska drilla hela sommaren i löpspåren och med mördarträning i backar och trappor!



Det som faktiskt driver mig mest är att det är jag som är ansvarig för träningen, jag kommer att bli en tränings-Hitler och alltså inte bara en Hitler på typiskt svenska sommaraktiviteter...

Vad gäller att lugna ner mig så tar jag nu en paus till på lördagmorgon då vi ska upp på berget och göra spåren. Jag känner mig sugen på att ta en mil. Det här kan bli hur bra som helst!


LOVE / H

Jerry S.

Kategori: Allmänt

Jag har haft TV:n på i bakgrunden på eftermiddagen idag och Jerry Springer har varit igång. Det är verkligen ett TV-program utan syfte. Jag förstår verkligen inte poängen.

En massa idioter kommer dit och gnäller om sina otrohetsaffärer med mera med mera. Ponera att det de säger faktiskt är sant, varför ska man berätta om sitt sex- och kärleksliv i TV? Och hade man den typen av relation till sina närstående borde man ju skämmas ögonen ur sig även om man inte är i TV, men här finns tydligen inga hämningar.

Det som ändå är så märkligt med programmet är att det aldrig löser något. Först kommer någon dit och berättar sin historia, sen kommer nästa person in och är arg. Därefter kommer oftast en tredje och en eventuell fjärde part in i studion och då är det ju bara försök till boxningsmatch parterna emellan som ivrigt stoppas av säkerhetsbiffarna som står beredda.

Sedan är programmet slut.



Är det verkligen underhållning?


LOVE / H

Typ sommar!

Kategori: Allmänt

Det är dagar som de senaste och de kommande som jag är glad över att jag är i Sverige. Det har blivit promenader, grillning och utomhushäng och mer ska det bli. 

Förra veckan när det var snöstorm så svor jag över att jag flyttat hem igen och förstod verkligen varför jag flyttat härifrån, men när det nu är nästan sommar är snön glömd och förlåten och jag njuter.

Man skulle nästan kunna säga att jag passar på.

Passar på att njuta av Skövde, vänner och gemenskap.

Om tre veckor blir det istället Enköping för hela slanten, en hel sommar. Min första sommar i Sverige sedan 2008, som var det första seda 2005. Räkna med att jag kommer vara pain in the ass på alla typiskt svenska sommaraktiviteter!



Men eventuellt blir det en snabb tur till Kreta i juni, eller en längre tripp till USA om jag är extremt uttråkad...
För jag måste ju passa på medan vänner bor där.


LOVE / H

Tiden.

Kategori: Allmänt

Under dagen har jag verkligen sjunkit djupare i förälskelsen med min Atlas i och med redovisningen.

Den är ju så mycket mer än en kartbok så det kanske inte är så konstigt!



Nu har jag fyra dagars ledighet framför mig som ska spenderas på ett än så länge oklart sätt. Jag ska dock träna, och ta mig ut i solen, gå till garnbutiken, virka mer och förmodligen hänga med lite vänner också.

Bara typ tre veckor kvar i Skövde innan sommarlov vilket är helt sjukt. Vart tog det här året vägen? Jag har gjort en tredjedel av studierna här och det har gått galet fort.

Så innan terminen är slut ska jag göra färdigt skoluppgifter, träna röven av mig, hitta på en examenspresent till lillasyster och packa ihop hela min lägenhet. Måste ragga upp någon med bil för att köpa flyttkartonger.


LOVE / H

Mussegympa!

Kategori: Allmänt

Idag har idéerna fullkomligt flödat ur huvudet. Vi har under dagens fadderutbildning hunnit diskutera både byxmyndigsittningen och smidit introplaner.

Lekarna till sittningen kommer att bli fullständigt fantastiska och om jag bara lyckas få tag i Gympa med Musse Pigg-musiken med hjälp av lillasyster så kommer introt att bli fullkomligt storslaget. 

Jag har även hunnit med en kort promenad med Lisa och gått igenom mitt tal till imorgon samt lyssnat på hennes.
Kontentan är att två minuter är alldeles för lite för att säga allt jag vill om min Atlas!

Även det nya glee har avverkats och jag har googlat Mussegympa utan större framgång...



Nåväl, jag räknar kallt med att det går att ordna!


LOVE / H

Atlas såklart!

Kategori: Allmänt

Herregud, ett föremål att hålla tal om. 

Det är ju hur enkelt som helst när jag tänker på det.

Jag behöver ju inte ens tänka på det.

Jag ska ju såklart skriva om min Atlas!



Lätt som en plätt!


LOVE / H

Ett föremål.

Kategori: Allmänt

Jag har som seminarieuppgift till på torsdag att hålla ett tal om ett föremål. Ett helt valfritt föremål och jag har fått skrivkramp. Jag vill förmedla en känsla. Jag tänkte just på flygplats, men det är ju inget föremål tyvärr. Kanske lika bra det för jag skulle kunna skriva en hel roman om en flygplats och talet ska bara vara två minuter. Jag skulle kunna bo på en flygplats.

Då finns ju självklart flygplan, men de ser jag mest som ett nödvändigt ont. Känslan av en flygplats är så mycket bättre. Känslan av att vara på väg och känslan av att vara framme är ju det bästa med hela resan. Själva resan är ju bara långtråkig.

Några förslag?


LOVE / H