POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Hello Posten

Kategori: Allmänt

Redo för åtta timmar på Posten. 



Jag satsar på en mör kropp framåt kvällen och träningsvärk i benen imorgon. 


LOVE / H

Midsommar

Kategori: Allmänt

Midsommarhelgen har förflutit väldigt snabbt. Släkt och vänner närvarande, sena nätter, mycket skratt och sång har präglat helgen. 

Idag tog jag tag i mig själv och tog mig till Gröngarn för löpning och nu väntar 12 dagars arbete innan jag är ledig igen den 9 juli. Jag längtar. Imorgon ska det delas ut post för första gången sedan mars 2009, ack vad spännande.

Bilder från midsommar har jag inte en enda, men jag tänker i sinom tid sno Tinas.


LOVE / H

Som utlovat, Midsommarlunken

Kategori: Allmänt

Som jag lovat, ett litet inlägg. 

Jag har haft fullt upp i flera dagar känns det som. Midsommarlunk, kiropraktorbesök, dubbla arbeten och besök hos farmor och mormor har gett mig ungefär ingen tid över alls. Och den tid jag haft över har gått till Boken. Yes, Projekt Boken är faktiskt igång igen. En spark i röven blev det i form av Ana som jag nu har lejt till att läsa kapitel för kapitel och tycka och tänka. Nu har vi kanske inte kommit så långt i just den processen, men det är i alla fall igång och det är det som är huvudsaken.

I måndags kväll var det Midsommarlunken i Gånstaspåret. "Hanna Montana and the groupies! som mitt lag hette gjorde en fullkomligt strålande instats och vi hade en fantastisk kväll.


Lillayster och D myste på filtarna efter avklarad löpning.

Jag träffade även en gammal klasskompis sen gymnasiet som jag inte sett på flera år vilket var väldigt roligt.

Att D vann Naturpasset, en karta över Gånstaspåret med orienteringskontroller, var ju också fantastiskt. Nu blir det skogspromenader med orienteringsinslag hela sommaren.

Och vi slapp vara med på bild i tidningen vilken onekligen är en lättnad med tanke på hur snygg man ser ut på bild när man springer...
Vi har även beslutat att vi nästa år ska ställa upp med två lag och ha en intern tävling. Jag har en känsla av att jag kommer vinna. 

Nu, Fotboll på Enavallen!


LOVE / H

Jobb..

Kategori: Allmänt

Ikväll ska jag ta mig tid att blogga, det lovar jag.

Nu ska jag sjappa till Posten för extrajobb, efter lunch till Enavallen för mer jobb.

Pengar rullar in?


LOVE / H

Oh the sopsäck...

Kategori: Allmänt

Det har varit en väldigt händelserik dag idag.

Jag, Kajsa och Tina skulle till Västerås, och dit kom vi ju också. Men så gled ena fönsterrutan ner i dörren i bilen. Så man kan säga att det blåste in lite och att parkera bilen och gå därfirån inte var speciellt aktuellt. Jag fick helt enkelt bara gå och byta mina trasiga skor medan Kajsa och Tina väntade i bilen. 

Sedan fick det blir gamla vägen hem i 70 kilometer i timmen. Granne Nisse fick fixa bildörren lite provisoriskt så länge och vi slog till med ett storkok rabarbersaft. Eftersom det regnade fick vi lite påhittigt när vi kommit hem täcka hålet med en sopsäck.


Ibland är vi verkligen uppfinnigsrika...

Därefter har jag lärt Tina att virka och vi har filosoferat och virkat för fullt ute i regnet på altanen. Mat får bli morgondagens problem, vi åt ju i alla fall en sen lunch. 

Imorgon är det även dags för Midsommarlunken...Då ska vi äga Gånstaspåret!


LOVE / H

Dagens outfit.

Kategori: Allmänt

Det här har jag på mig idag:



Tröja: KRANAB, mammas eftersom jag i ett svagt ögonblick gett bort min till Tina. 
Jeans: Arvegods från Edith.
Skor: Adidas sleek series ballerina från Amsterdam 2008.
Smink: HAHAHAHAHAHA!

Nu ska jag sätta på mig en regnjacka i sportmodell, även den adidas med ESK-tryck (mammas) och ta mig upp på stan i regnet. Jag ska förmodligen även rota fram ett billigt paraply som ligger och skräpar någonstans.

Konsumtionshets? Vad är det?


LOVE / H

Om Grekland.

Kategori: Allmänt

Här sitter jag på ett nytt jobb, och har fått tid "att vila mig lite eller googla något". Jag känner mig mest uttråkad av just den uppgiften trots att jag bad om mer arbete.

Jag läser lite om Grekland och alla demonstationer och jag blir liksom arg.

Jag förstår också att befolkningen inte vill ha lägre löner och högre pensionsålder, men det är ju faktiskt inte Papandreous fel. Det var ju regeringen före honom som fifflade med alla pengar och det är därför det inte finns några pengar nu samt en hel drös med skulder. Om Greklands befolkning inte hjälps åt, hur har de då tänkt att lösa den ekonomiska krisen? Är det någon av de demonstrerande grekerna som har ett bättre förslag på vad man kan göra så skulle jag vilja höra det.



Sedan tycker jag också att de kan inse att det är 2011, de är med i EU och att gå i pension vid 55-års ålder inte längre är rimligt.

Men grekerna lever fortfarande på att de uppfann OS, demokrati, all matematik etc. etc. etc. etc.
Personligen undrar jag vad de genomfört under de senaste 1500 åren, för jag har faktiskt ingen aning!



LOVE / H

Projekt boken.

Kategori: Allmänt

Jag har ett projekt som ligger på is sedan två år tillbaka. Det är en bok. Jag håller på och skriver en bok, eller höll på kanske man ska säga. 

Boken utspelar sig på Kreta under min första guidesäsong. Idag har jag läst igenom de fem kapitel jag lyckades åstadkomma den sommaren och jag blev faktiskt förvånad över innehållet. Det är, tycker jag, målande, beskrivande och faktiskt ganska roligt emellanåt. Jag har inte öppnat dokumenten sen jag lämnade Kreta 1 oktober 2009 så man kan lugnt säga att det var med skräckblandad förtjusning jag läste igenom dem idag. 

Vad jag kommit fram till är att jag måste fortsätta skriva. Det är för bra och för viktigt för att jag bara ska skita i det. Jag måste bara ha en väldigt bra story, jag behöver bolla idéer och brainstorma tror jag. Efter kretaresan förra veckan har jag dessutom mina känslor till ön helt färska och inspiration till att skriva. Jag har dagen till ära diskat min nya Starbucks-Kreta-mugg och jag ser redan framför mig hur jag sitter uppe sent om kvällarna och knåpar med mina ännu oskrivna kapitel. En spark i röven är vad jag behöver för att starta upp projektet på nytt!

Hur som helst, boken ska någon gång i framtiden blir klar. Titeln är ju spikad sen länge. 


LOVE / H

Underbara, älskade Kreta!

Kategori: Allmänt

Som utlovat, en recension av Kretaresan.

Det finns mycket att säga om resan till Kreta. Hur härligt det var att träffa Sarah, Per, Robin, Sanna och Alex. Hur allt var precis lika fint som jag mindes, känslan av att stå på Apollos kontor i Chania igen efter nästan två år. Hur INKA såg ut som vanligt, Troppan och Summertime var på samma ställe och att Larran inte flyttat på sig. Hur Chanias rusningstrafik gjorde mig hög, hur lukten på lädergatan Skridlof och smaken av en ischailatte på Starbucks i hamnen orsakade fullkomlig euofori. Hur nationalvägen såg exakt likadan ut, hur grekerna körde exakt likadant som för två år sedan, hur shoppinggatorna i Heraklion är de samma som för två år sedan och hur duvorna fortfarande skrämde mig. 

Jag kan berätta om de ryska typ-två-diabetes-barnen som ockuperade vårt hotell med sina föräldrar. Hur de inte ens visste vad ett kösystem är eller Saade-systerns skånska skrik dagarna i ända för att locka oss till styrka, vattengymnastik, boule, dart och volleyboll. 

Jag kan försöka förklara hur fetaosten och tomaterna smakade. Jag kan försöka beskriva hur havet svalkade och hur vi lekte i vågorna som små barn och därefter svepte in oss i saronger som blev stela av saltvattnet. Hur vi bubbligt fnittrade som 13-åringar höga på socker en hel dag från Rethymnon till Chania och Falassarna, tillbaka till Chania och Rethymnon igen via Georgioupolis. Jag kan berätta hur vi önskade att denna fantastiska dag aldrig skulle ta slut. 

Hur vi gick vilse i Rethymnons gamla stad och därför skådade hela Fortezzaborgen, hur vi badade i solnedgången och hur vi kämpade oss svettiga och anfådda upp till rummet 155 trappsteg upp. Jag kan meddela att vi passat på med allt, precis allt och haft väldigt många spontana känslor. Vi har planerat hela vår framtid, med dubbelbröllop och förlossningar på KSS. Semestrar till Kreta i framtiden "med tjejerna" och hur våra män är kvar hemma. 

Jag skulle kunna försöka förklara allt, men jag kommer inte att lyckas.


Den godaste grekiska sallad jag någonsin ätit.



Road Trip!


Per fixade bilen med en engagerad Edith som fick lära sig om slangarna, eller rören eller sladdarna...


På Olive Tree, med våra fina armband.


En doft av läder och kepsar.


Starbuckspaus.


Chanias fullkomligt bedårande hamn.


På jakt efter en solhatt.


Cupcakes på Starbucks i Heraklion.


Sarah och Luke i ett koncept jag fullkomligt hatar, pussbild!


Vid Heraklions hamn.


En rysk turistbild.


Om någon frågar mig vilken min favoritö är så svarar jag Kreta innan jag ens hunnit blinka. Kreta är fantastiskt, men jag tror inte att det är ön i sig som ger svaret på frågan. Jag tror att det är känslan av Kreta, minnena från Kreta och människorna från Kreta som ger känslan. Och plötsligt får jag en känsla av att jag måste fortsätta skriva på min påbörjade bok, genast!


LOVE / H 


Fågelfobin

Kategori: Allmänt

Min fågelfobi, som jag ibland hävdar inte är så stor, har verkligen tagit sig till en helt ny nivå.

När jag vaknade imorse hörde jag ett förfärligt kraxande utanför ytterdörren och tänkte då öppna och skrämma bort fåglarna, men där låg istället en död skata. Jag fick total panik, ringde pappa och frågade om den vanliga nyckeln passar i den andra dörren, som aldrig används, så att jag skulle kunna gå ut den vägen istället. Han sa något om en spade och jag började gråta, bara tanken på en död skata på en spade jag opererar var alldeles för mycket. Tanken på att gå ut, låsa och larma var nästan värre om den döda skatan var närvarande.

Således så fick pappa leja vår granne Nisse till att ta bort fågelkräket och när han sen ringde på för att säga att det var klart så förväntade jag mig nästan lite smått att han skulle ha fågeln på en spade och visa mig att den var död och inte kan göra mig något. Så blev tack och lov icke fallet och jag inser att KBT kanske vore en bra idé...

Idag ska jag börja jobba, tur att jag har en fantastiskt fin portfölj från Kreta. Jag behöver bara ha viktiga papper att lägga i den först och sedan ska den få följa med på mina äventyr.

Ikväll ska jag skriva om Kreta och visa bilder så fort jag hittat kamerasladden.


LOVE / H

Kungen

Kategori: Allmänt

Väldigt tidig morgon i Enköping och jag kan inte sova. Kan bero på att jag somnade väldigt tidigt, eller så behöver jag sova mer och kommer gå omkring och gäspa hela dagen.

Jag sitter och läser lite om Kungen på diverse hemsidor och jag tänker typ såhär:
Vem bryr sig om Kungen gick på strippklubb för typ 100 år sedan? Inte jag i alla fall. Det finns få saker jag skulle bry mig mindre om än om Kungen varit och tittat på halvnakna kvinnor som dansar. Kaffeflickor för 25 år sedan? Jaha, likgiltighet är ju också ett uttryck tänker jag utan att röra en min.

Om nu Kungen varit på strippklubb eller porrklubb eller vad det nu är han anklagas för, ska vi arrestera honom då? Nej, men vänta lite. Han kan ju inte bli dömd för någonting så vad tjänar häxjakten till? 

En sjukt kriminell man har bilder, jaha vad kul för dig. I vilket photoshop-program har du fixat till dem? Efter alla dina andra utpressningsbrott känns det verkligen rimligt att lita på dig. Och när ska han egentligen visa bilderna? "Jag ska visa dem snart". Ja men för all del ta god tid på dig, vi kan skriva om att bilderna finns så länge. Det blir ett helt sjukt bra löp och vi säljer lösnummer. Tack för pengarna Mr Markovic säger Aftonbladet.



Vem har inte varit på strippklubb liksom?


LOVE / H

Det drastiska beslutet...

Kategori: Allmänt

Gosskören sjöng fint igår, men jag tycker att har man hört två låtar så låter resten sedan likadant. Men hallelujah vad troende jag blev.

Jag har ett tag känt för att göra något drastiskt, sagt och gjort för idag var det dags..

En bild i sann Blondinbella-anda först:



Och så resultatet på det...



Hej sommar och hej då svettigt, tungt och långt hår...


LOVE / H