POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Avskalat.

Kategori: Allmänt

Jag saknar verkligen den beståndsdel som bidrar med tålamod till kroppen.

Jag är så trött på att få mail där det står "tjänsten är tillsatt" eller "vi har valt att gå vidare i processen med andra sökanden".

Jag har inget tålamod för att söka jobb. Det är framför allt väldigt svårt när jag inte vet vad jag egentligen vill jobba med. Men jag är så trött på det här med att söka jobb där alla arbetsgivare kräver ett antal års erfarenhet. Hur ska jag någonsin kunna få erfarenhet om jag aldrig bli insläppt? Hur ska jag kunna ha erfarenhet inom ett område som kräver universitetsstudier när jag precis avslutat studierna? Jag är verkligen inte en stjärna på matte men det är en ekvation som är väldigt svårlöst i mitt huvud.

I helgen var jag förresten i Göteborg och besökte min fina vän Lisa. Herregud vad jag saknar alla våra promenader som ägt rum i tre år, dag som natt, i Skövde. Vi har i helgen fullkomligt vältrat oss i självömkan och livsproblem. Vi har fullständigt givit oss hän åt att ventilera allt som vi är trötta på med både livet och arbetsmarknaden. Och det är så skönt att det finns människor som man kan umgås med där man aldrig behöver ge sken av en fasad. Där man vet att det är okej att uttrycka precis allt man känner och tycker. En frizon för både tanke och känsla. Som livet borde vara mest alltså.


Låtom oss riva fasaderna

För övrigt så är jag ju ganska dålig på att dölja mina känslor mest hela tiden, så det är med fasad är något jag jobbar med oerhört sällan. Men i helgen har vi varit fasadfria. Det var välbehövligt och berikande. Och vi har bestämt oss för att NU vänder det!


LOVE / H

En akustisk gitarr.

Kategori: Allmänt

Jag har köpt en gitarr. Det kan ha varit ett av mina bättre infall i livet. Det som är mindre bra är smärtan i mina fingertoppar på vänsterhanden. Men en gitarr känns som en optimal sak att ha i mitt liv just nu, då jag behöver distrahera mig från livets stora frågor och beslut. 



Och blir jag tillräckligt bra så kan jag försörja mig som trubadur, och då spelar det ingen som helst roll var i världen jag bor. Alla kan uppskatta musik.

I övrigt har jag min första helg på hemmaplan, helt fri från storslagna planer på över en månad vilket har gjort min själ gott. Jag har tränat, bakat, lagat mat, umgåtts med vänner, läst böcker och tvättat. Det har onekligen varit välbehövligt. Så nu har jag samlat på mig energi för mörka och regninga höstmånader som jag tänker ta med storm när jag flänger från kust till kust i detta avlånga land. Ingen rast och ingen ro. 

Jag har egentligen hur mycket som helst att skriva om, men idag är inte dagen för det. Men förr eller senare kommer den, och vi längtar förmodligen alla dit..;)


LOVE / H

Barcelonarapportering.

Kategori: Allmänt

Barcelonavistelsen fullkomligt flög fram, och innan jag visste ordet av var jag tillbaka i ett något kallare Sverige. Men som utlovat är det nu dags för en rapport.

En sammanfattning med så få ord som möjligt skulle kunna vara följande:
* Tapas
* Sangria
* Strandhäng
* Bad
* Shopping
* Nattsudd
* Spontanitet
* Skratt

Sällan har jag blivit så lugn av att se en stadssiluett som jag blev när jag såg Barcelona genom flygplansfönstret. Det var verkligen som balsam för själen. All livsstress, press och ångest fullkomligt rann av mig och innan jag visste ordet av var jag i spansk lunk.

Startade med världens bästa lunch

Sangria och Patatas Bravas.

Sedan vilade jag ut på stranden i Vilanova i ett antal timmar. Efter mitt strandhäng tog jag en välbehövlig siesta innan jag gjorde Vilanovas kvällsliv Alltså strosade i stan bland butikerna i vimlet innan jag styrde kosan mot min gamla bostad. Familjen där jag bodde hade jag då inte sett på fem år, men de bodde kvar och jag ringde extremt spontant på klockan. Halv nio anlände jag och fyra timmar senare gick jag hem för att sova min skönhetssömn.


Fam Langbehn/Soldevilla.

På söndagen startde jag med löptur på stranden och därefter ett morgondoppp. Jag ifrågasatte även mitt eget omdöme hela morgonen med hur jag 2007 kunde lämna en sådan fantastisk plats.


Vilanovas strand.

Därefter bar det av till Barcelona och Hanna som tog emot med öppna armar. Vi åkte till stadsparken, strosade i stan och åt en sen tapasmiddag. Och det är precis så som alla dagar borde vara.


Parc de la Ciutadella.


Spontan steppdans i parken.


Tapasmiddag.

Därefter spenderade vi två dagar på stranden. Vi var på takterassfest, nattsuddade, drack mojitos och vin, åt mer tapas samt drack sangria.


Bogatell.


La Platja.

Mojitos.


Tapas och sangria.

På onsdagen hade jag en rejäl shoppingdag medan min namne var i skolan hela dagen. Jag gick bananas i Barcelonas största shoppingscenter som låg fullkomligt öde en onsdagsförmiddag. Lite ytterligare shopping inne i stadens centrala delar innan Hanna slutade skolan och vi gick till La Boqueria för att dricka färsk juice och strosa bland diverse matvaror. En blandning av högt och lågt, frukt och fisk, nötter och lammhuvuden samt hjärna från okänt djur.


Hanna x 2 plus chili.


Finn ett fel.

På kvällen var vi på ett två timmar långt träningspass med löpskolning samt löpning och diverse övningar i Parc de la Ciutadella. Svetten rann i värmen och luftfuktigheten gjorde synnerligen sitt för avvätskningen. Efter det bestämde vi spontant träff för att äta svenska tapas på Pappa Sven i trakterna kring Urgell. Hanna x 2 var kanske eventuellt i sitt esse.

Man kan faktiskt säga att ett antal individer "råkat ut för Hanna och Hanna". Men kul har det varit och jag fastslog redan innan jag landat i Barcelona att jag måste flytta dit igen. Ska bara hitta ett sätt att försörja mig på först..


Det är ju här vi är som allra bäst.

Mer Barcelona åt mig, tack!


LOVE / H