POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

På väg.

Kategori: Allmänt

Här går jag omkring och fyller år och har mig utan att ägna någon som helst uppmärksamhet till min tappra skara bloggläsare. Men det har ni ju lärt er acceptera vid det här laget gissar jag.

Födelsedagshelgen var hur som helst helt och hållet fantastiskt rolig. Lillasyster och Tina kom ner till Skövde för umgänge, i lördags stod en middag med fler vänner på agendan och kvällen blev natt innan vi återvände till Havstena.

Därefter har det gått i ett och jag har haft exakt noll energi över till någonting.

Men jag anar ljuset i tunneln. och på lördag så åker jag till Barcelona. Det är eventuellt precis vad min själ behöver. Nio dagar ledigt, fem dagar i Barna och tid för min själ att återhämta sig efter ett påfrestande sista studieår och en evinnerligt lång jobbsommar.

Om jag längtar? HAHAHAHAHA, gissa en gång.

Återkommer förhoppningsvis om en vecka och lite till med en rapport från min vistelse i Kataloniens hjärta.

Tills dess, hasta luego.


LOVE / H

Senaste nytt i punktform.

Kategori: Allmänt

Eftersom jag inte orkar låta orden göra sina konster som de vanligtvis brukar göra får ni istället en snabb livssammanfattning i punktform.

* Jag har i snart två veckors tid varit lantbrevbärare i Lerdala.

* Jag är extremt trött på grusvägar och min kärlek till asfalt växer för var dag som går.

* Jag kan allt om Marcus Hellners släkt och deras förehavanden (han, liksom dem, är ju från Lerdala).

* Jag saknar mina lunchdater med Horrace i Skultorp.

* Jag ska inte börja jobba i Töreboda.

* Jag fyller tydligen år på söndag.

* Om tio dagar befinner jag mig i Barcelona.

* Hej, min själ är utmattad och ser fram emot att andas katalansk luft och atmosfär.

* Jag ska frossa i sangria och patatas bravas.

* Och på lördag tänker jag dricka bubbel.

* För dagar som dessa måste man fira att man lever och har hälsan. #KristianGidlund


LOVE / H

Söndag.

Kategori: Allmänt

Ytterligare en vecka har passerat. Jag har tydligen blivit en helgbloggare på sista tiden. Oklart hur det blev så, men det får man helt enkelt acceptera.

Igår sprang min Lillasyster Stockholm Halvmarathon på 1.58.12. Hon är så satans grym! jag blir så inspirerad. Har ni förresten sett 'En Klassiker' på SVT? Om inte, så gör det direkt på SVT play. Hej inspiration, säger jag!

Jag MÅSTE göra en klassiker. Och jag tänker att har jag redan klarat av Vasaloppet (som borde vara det värsta) en gång så är resten inga problem. Alltså jag förringar på inget sett de övriga loppen, jag ska träna som en gnu. Men ändå. Nio mil på skidor är svårslaget i vilja under loppet och utmattning efter målgång. Men herregud, både Lillasyster och Horrace är ju på det här med en klassiker så det kommer naturligtvis att gå som en dans.


När klassikern ska genomföras är ännu oklart, men mitt mål är att det ska ske innan min 30-årsdag. Då har jag fyra år och en vecka på mig. Jag fyller ju tydligen år nästa helg. Men det är en annan historia.

Så länge avverkar jag vaken tid i löparspåren och på crosstrainingbanan på berget. Jag känner mig typ i form, eller på väg dit i alla fall.


LOVE / H

En annalkande helg.

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag ska leva måndag till fredag, men nu längtar jag verkligen till helg. Varför?

Ingen speciell anledning förutom att jag vill sova samt därefter ta dagarna som de kommer. De senaste helgerna har varit fyllda av planerade aktiviteter, medans den kommande tvärtemot är totalt tom. De planerade aktiviteterna har alla varit extremt roliga, men ibland behöver man faktiskt andas också.



Jag tänker att jag ska baka bröd i min assistent som jag fick i examenspresent. Jag ska läsa böcker, träna och vila ut mig. Kanske städa om jag känner för det. I vilket fall tänker jag inte klä upp mig, mingla runt bland folk med ett krav att jag måste vara trevlig, sminka mig eller tvätta håret. Jag ska bara vara. Och jag tänker njuta som aldrig förr. Även vädret ska visa sig från sin bästa sensommarsida så jag tänker kanske passa på att vara utomhus och insupa sommarens sista solstrålar efter vilka min bleknande hud girigt längtar.

Jag tänker passa på!

Så, hur länge tror vi att jag klarar av att vara stilla? Vadslagning på det?


LOVE / H