POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Måndag.

Kategori: Allmänt

Jag tänkte bara meddela församlingen om att jag inte gått upp i rök. 

Jag har varit i Göteborg. Jag har flyttat. Jag har varit utan internet.

Jag passar på att göra som jag gör vart fjärde år. Jag vältrar mig i OS-gymnastik.

Jag återkommer vid ett senare tillfälle. 


LOVE / H


Mot Göteborg.

Kategori: Allmänt

Enköping har behandlat mig väl denna vecka. Jag har hunnit med IKEA-besök i Västerås, skruvande av IKEA-möbler, kalas, tre grillkvällar varav en i Västerås, vinhäng, svampplockning och svamprensning (så sanslöst tråkigt). Nu är väskan snart packad och jag beger mig av söderut till vad jag själv kallar Sveriges baksida, men många andra envisas med att kalla Sveriges framsida.

Oavsett vilket så ska jag till Göteborg och hänga med Min Blomma ett par dagar eftersom hon berikat vårt fagra land med ett besök. Till vardags bor hon ju i Amerikat där borta bortom havet.

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost och vänta på min lift i form av Storebror och Isbykvinnan.


LOVE / H 


Dalavistelse.

Kategori: Allmänt

Jag har varit i Dalarna i helgen och vilat upp mig. Nu har jag möjligtvis varit hemma i två dygn, men inte haft en tanke på att blogga ändå.

Jag har kommit fram till att Dalarna är bra för själen. Man borde verkligen åka dit oftare och insupa Dalaluften lite mer. Att stå uppe i Oljonsbyn och titta ut över Orsasjön och Grönklitt inger ett lugn som ingen annan plats jag besökt gör.

Det är stundvis så vackert så att det nästan gör ont i ögonen.


Det här är taget från Udden vid Orsa Camping ut över Orsasjön. Gesundaberget skymtar på andra sidan.


Det här är taget från samma ställe, det är inte photoshop som har lagt till effekter, det är Dalarna som redigerat bilden helt på egen hand.

Efter 30-årsfirande på lördagen, där jag krossade allt vad motstånd hette i musiktävlingen, och en spontan ukuleletillställning med allsång på söndagen så besöktes i måndags Mora. Vi gick en visning i Anders Zorns gamla hem, Zorngården. Tillåt mig att bli uppslukad, jag vill jobba som guide igen och grotta ner mig i trivial information om denne fascinerande man samt hans hustru. Jag fick träffa Mora-Nisse och besöka Vasaloppsmålet samtidigt som jag var vid mina sinnes fulla bruk och inte utmattad av elva timmars skidåkning. Jag kände inte igen mig, mitt på upploppet var ju en rondell...


Jag och Mora-Nisse.


I fäders spår för framtids segrar. Sveriges bästa slogan, som jag kallar den.

På måndagskvällen besökte vi just Udden på Orsa Camping för att delta i allsång med kändisarnas kändis i Orsa, Kalle Moraeus. Regnet bestämde sig för uppehåll och till och med solen gjorde oss sällskap. Onekligen stämningsfullt.


Kalle M.

Jag säger precis som Kalle: UNDERBAAAAART!

Mer Dalarna åt folket!


LOVE / H


Semester!

Kategori: Allmänt

Har insett att halva sommarlovet har gått. Hittills har jag jobbat och... eh jobbat ja. 

Men nu blir det två veckors ledighet med massor av aktiviteter på schemat. Jag startar med en resa till Enköping om en halvtimme, men redan imorgon går färden vidare.

Uppdateringar kommer väl så småningom.


LOVE / H


Det här med Israel.

Kategori: Allmänt

Jag läser en bok just nu som heter 'Ögonen i Gaza'. Den är skriven av två norska läkare som befann sig på ett sjukhus i Gaza 2008-2009 under den så kallade 'Operation Bly' som utfördes av Israel, mot Gazas befolkning.

Jag blir så J Ä VL A arg. När jag läser sitter jag och svär högt för mig själv. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt 'jävla as' åt Israel medan jag läst boken. Nu har jag bara femton sidor kvar och känner för att genast uppsöka en israelisk politiker och kasta glåpord på hen.

Helt ärligt så skulle jag hellre besöka Nordkorea och stötta Kim Jong Un innan jag skulle sätta min fot på ockuperad palestinsk mark i Israel. Så fort Israel nämns blir jag arg. 

Under 'Operation Bly' hade den israeliska militären civila mål. 85 % av de som skadades var civila. De bombade en hel grönsaksmarknad. De bombade en FN-skola, de sköt skarpt på FN-konvojer och ambulanser samt ambulanskonvojer som de själva gett tillåtelse att evakuera patienter till Egypten med. I självförsvar då så klart. Det förstår man ju.

A large explosion rocks the northern Gaza Strip during an Israeli Air Force attack against the Palestinian town of Beit Hanoun Gaza City January 9, 2009 as seen from Israel's border with the Gaza Strip. Both the militant Islamic movement Hamas and Israel have rejected a UN Security Council call for an immediate cease-fire in the Gaza Strip, following Israel's 14-day offensive on the Hamas-ruled coastal territory.

Jag skulle hellre resa till Nordkorea för att det nordkoreanska folket inte har en aning om vad som pågår utanför landets gränser. De lever i total blindo. Det gör inte israelerna och de israeliska styrkorna var väl medvetna om vad och vilka de sköt på. Människor som kom ut ur sina hus med vit flagg i händerna sköts brutalt ner och jag kan inte låta bli att tänka på att det israelerna gör med blockaden gentemot Gaza samt det palestinska folket är precis detsamma som nazisterna gjorde mot judarna. Dessutom bombade man sönder sjukhus, polisstationer och universitet. För att 'laboratorierna användes till att framställa bomber'. 

Att dessutom spränga FN:s matlager, skolor och konvjoer, som är tydligt uppmärkta, är det dummaste jag någonsin hört. Israel har brutit mot folkrätten, krigsrätten och de kränker det palestinska folkets mänskliga rättigheter varje dag. De har kanske glömt att det var FN som faktiskt föreslog att judarna skulle få ett eget land efter andra världskriget? 

Minnet är bra men kort?

Tur att det fantastiska landet USA alltid står på Israels sida och skyddar dem. Det spelar väl i och för sig ingen roll eftersom den israeliska statsmakten uttalat att de struntar i världsopinionen. Ödmjukt. 

Det här att vi alla är människor och till 99 % lika varandra verkar många ha glömt bort. Det enda som skiljer dessa människor åt är religion, men oavsett om man är kristen, muslim eller jude så är det ju i grund och botten samma gud. 

Jag tänker lite så här:
OM NI SLUTAR SKJUTA PÅ DEM SÅ SLUTAR DE SKJUTA PÅ ER! 

Jag hade också varit arg om jag var palestinier.

För en inte fullt lika rå beskrivning av vad israelerna gjorde såsom 'Ögonen i Gaza' så rekommenderas 'Morgon i Jenin' av Susan Abulhawa. En helt och fullt fantastisk bok.

Jävla as!


LOVE / H

Spontanlördag.

Kategori: Allmänt

Igår hade vi en spontan tillställning hos Edith med vin, ost, kex samt en mumsig kaka som undertecknad bakat.

När kvällen startade så lyssnade vi på soundtracket från Rock Of Ages. Man kan säga att vi snöat in oss lite granna. Men ju längre kvällen förflöt så lyssnade vi på både Rosenström och Eddie Meduza. För varje glas vin som intogs kan man säga att de fyra tjejerna från schlätta fick bredare och bredare västgötska. Innan vi lämnade lägenehten för att ta en tur i stan så var det Galenskaparna som spelades och jag hörde ingen dialektal skillnad på Jan Rippe och de fyra västgötska tjejerna. 

Det hela var väldigt underhållande faktiskt.

Sedan tog vi en tur i byn och besökte både Harrys, Husaren och Glädje. Musiken var inte bra någonstans med vi var vid gott mod trots att vi promenerat till centrum i regn. Vi stötte på ett gäng okända människor, bland annat unga herrar från gjuteriet på Volvo. Jag upplyste även en herre om att han inte befann sig i Australien. 

Vi hittade dessutom ett hemligt rum på Glädje. Det är möjligt att fortsättning följer.

Idag har jag skurat kaklet i badrummet och rengjort ugnen samt packat ett gäng kartonger och packat ner innehållet i garderoberna. Jag har dessutom varit hos Edith och diskat. Hon låg i sängen och sov medan jag slavade i köket. Helt och hållet rättvist kan jag tycka.

Sista veckan på Kurorten är på ingång och jag längtar tills veckan är slut. Två veckors ledighet ska avverkas innan flyttlasset går till Havstena. Det känns bra.

Mer Rock Of Ages åt folket!


LOVE / H



Rock Of Ages!

Kategori: Allmänt

Igår kväll trotsade jag och Edith regnet och besökte stadens biograf för den sena föreställningen av Rock Of Ages. Jag måste nog säga att det var längesedan jag såg en så fantastisk film. Vi satt båda två med ett leende på läpparna filmen igenom och skrattade otaliga gånger högt och ljudligt.

En musikal i bästa gleeanda, fast bra på riktigt. Gamla rockklassiker filmen igenom, det var svårt att inte sjunga med. Filmen utspelar sig dessutom det fantastiska året 1987. Kan det bli bättre än då?



Malin Åkerman och Tom Cruise var helt och hållet något jag saknar ord för. 

Man kan säga att Rock Of Ages var precis vad jag behövde för att bli på bättre humör. Idag snurrar soundtracket i min dator medan jag tvättar, bakar, lagar mat och flyttpackar. Ikväll är det vin och plock hos Edith med ett gäng tjejer och eventuellt en spontan utgång. 

I övrigt fortsätter mitt oerhört glamorösa liv med postarbete, flyttpackande och ja, det var ungefär det.

Men det är dumt att klaga.


LOVE / H


Don't hate to say I told you so.

Kategori: Allmänt

Jag älskar att ha rätt. Det blev alltså som jag förutstpådde och mina spanska chicos tog hem hela Fotbolls- EM. Jag är inte det minsta förvånad, jag har ju knäckt hemligheten som ger seger här



Och tänk hur många söta barn som befann sig på planen efter matchens slut. 


Torres och Nora.

Jag och min spanska vapendragare Hanna nummer två har tagit ett beslut om att vi ska bada i en fontän nästa gång vi träffas. Det känns lovande må jag säga.

Vi kanske dessutom borde ragga upp ett gäng spanjorer så vi också får sådär dundersöta barn!


LOVE / H