POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

2010.

Kategori: Allmänt

Eftersom jag inte riktigt är i fas med tidsomställning och Malin fortfarande sover så kan jag ju knåpa ihop en liten årskrönika...

Året startade på Gran Canaria, med ett bad i en fontän, ofrivilligt kanske ska tilläggas. Att bada fötterna var frivilligt, men att halka och bli halvt dränkt var totalt oplanerat. Det var en blöt och kall natt och veckorna som följde drogs jag med ett envist lungvirus..

I mitten på januari fick jag således nog, jag åkte hem en vecka på surprise-semester. Kan vara något av det bästa jag har gjort och den veckan gick alldeles för fort. 

Februari och mars har jag inget att säga om, det var en ständig nedräkning för att få lämna ön och resa vidare. Vid ett svagt ögonblick i början på april skickade jag dessutom in en ansökan till högskolan.

April var en enda lång väntan på att få åka hem, och när den dagen väl kom stod ett askmoln i vägen för våra
planer. Det blev tre dagars extra jobb, 14-18 timmar per dag och begreppet trötthet fick en helt ny dimension.

Väl hemma ville jag inte åka igen, men hamnade på Skiathos i slutet på april med nya kollegor. Underbar ö som ibland var för liten men sommaren gick fort. Bestämde mig för uppsägning och det bar av hemåt, mot Sverige 28 augusti. Flytt till Skövde, studentliv och ett försök till anpassning präglade september.

Hösten har gått galet fort och till slut, efter mycket om och men kom jag fram till New York och Malin och Billy. Vi har underbara dagar bakom oss med massor av kvalitetstid. Jag har träningsvärk i benen idag efter allt shoppande och vandrande igår, men det är det värt.

Jag har stora planer på att detta års nyårsafton ska bli bättre än förra årets. Personligen tror jag att så länge jag håller mig borta från fontäner så är jag okej.


LOVE / H

In NJ

Kategori: Allmänt

Efter mycket om och men lyckades jag till slut ta mig till Malin i sondags. Det tog bara fem timmar fran flygplatsen, istaller for en och en halv. Snostormen var helt sjuk och de har fortfarande inte plogat gatan utanfor Malins hus. Ikvall ska vi forsoka ta oss in till stan, vi far val se hur det kommer att ga, men jag har stor forhoppningar.


Jag ignorerar for ovrigt psykologiboken som skriker pa mig och satsar pa kvalitetstid! Och ikvall far jag antligen traffa Billy!


LOVE / H

NYC, here I come!

Kategori: Allmänt

Väskan är packad, jag är duschad och färdigpluggad för den här gången.

Ska äta en sen middag vid nio innan jag går till tåget. Det verkar vara stopp på många ställen, men än så länge inte här. Ta i trä..

Imorgon får jag äntligen träffa Malin igen, det är snart ett år sedan sist. Och på söndag får jag träffa bästa Billy, kan vara tre år sedan jag såg honom. Som jag längtar.

Heja Västtrafik, heja Brussel Airlines, heja Jet Airways och så hej Newark, hej New York!


LOVE / H

Onsdag

Kategori: Allmänt

Well, det är plötsligt onsdag, och resan börjar närma sig. Nu inväntar jag bara resfebern. 

Vaknade sju imorse och gick till tvättstugan. Någon vänlig själ hade då startat två maskiner, jag var trots allt där fem över sju..Jag blev förbannad!

Somnade om och mamma ringde klockan tio och väckte mig. Hon hade fått för sig att jag inte skulle komma iväg för det ska snöa och Bryssels flygplats är stängd. Godmorgon till dig också tänkte jag.

Men efter lite koll på yr.no och Bryssels flygplats hemsida så var katastrofen avvärjd och den är öppen, samt ingen snö ska komma till Skövde, Göteborg eller Landvetter. Inte heller Bryssel eller New York för den delen.

Tro det eller ej, men checklistan har nu bara en punkt kvar. Hemtentan är typ klar, kompletteringarna inskickade och psykologisammanfattningarna färdiga. Ska göra det sista imorgon, men det är bara lite läs och frågeställningar så det ska nog gå okej. Annars gör jag det inatt. 


Psykologiplugg

Ska nu storstäda min lägenhet, samt börja packa. Ska bara ha torra kläder att packa först.


LOVE / H

Måndag

Kategori: Allmänt

Jag försöker vända på dygnet, liksom i förväg för att jag ska orka komma till USA med så lite jet-lag som möjligt. Jag tänker att tenta kan man göra på nätterna också. Därför håller jag mig vaken till typ tre om nätterna nu och sover länge, det är ganska skönt.

Idag började jag med exempeltentan vi har i psykologi, har kommit ungefär halvvägs. Jag fastnade på gestaltlagarna och fortsätter nog imorgon, eller inatt förmodligen. 

Det är ganska intressant att läsa om psykiska sjukdomar, och extremt läskigt också i och för sig. Jag har nog en släng av det mesta, liksom de flesta andra människor. 

Ikväll blir det ung och bortskämd innan CSI och därefter ska jag fortsätta tenta. 

Jag tycker att folk borde komma tillbaka till Skövde, det är ju bara jag kvar..


LOVE / H

Söndag..

Kategori: Allmänt

Hemtentan är nu klar, eller i alla fall ett utkast. Nu ska det bara skickas runt till lite klasskompisar, jämföras och se om vi förstått Anders ludd rätt, från fel bok.

Resten av dagen ska jag spendera framför TVn. Vinterstudion har distraherat mig hela helgen, och jag ska faktiskt försöka se på handboll ikväll också.

Min resväska står och hånler åt mig, opackad. Jag vill packa och åka nu! Och jag vill att planen lyfter så jag slipper fira jul ensam på en flygplats!

Och ja, självklart snöar det i Skövde.


LOVE / H

Hemtentan från helvetet!

Kategori: Allmänt

Igår var en mindre bra dag. Jag mådde egentligen fantastiskt, förutom huvudvärk.
Jag följde med Pernilla till bussen och tog en sväng till apoteket för att köpa diklofenac mot ljumsken. Tog det plus panodil enligt mammas rekommendationer när jag kom hem. Sedan tog det en halvtimme tills det kom upp igen.

Provade igen två timmar senare, men det blev exakt samma sak. Jag har nu dragit slutsatsen att jag inte tål diklofenac. Gårdagen spenderades således mestadels i sängen, men blåbärssoppa och film. Jag däckade klockan nio och sov 11 timmar inatt.

Idag hade jag helst kollat på Vinterstudion hela dagen, men har i alla fall lyckats åstadkomma en tentafråga idag, eller ett svar snarare. Har en fråga kvar så det är väl egentligen på god väg, men det är såklart frågan från helvetet jag har kvar.

Ikväll ska jag till Nina och ta farväl. Hon flyttar imorgon, min fasta punkt i Skövde. Det kommer bli tomt!

Imorgon ska fråga fyra spikas och jag ska städa min lägenhet, igen. Tur att den är liten så att det går snabbt.


LOVE / H

Torsdag på Bogrens

Kategori: Allmänt

Helgen har bara börjat, men jag är helt slut ändå.
Efter det fina fotot på min piruettpose i onsdags så lyckades jag sträcka ljumsken. Det resulterade således i en väldigt halt torsdag. Mammas tips var diklofenac vilket Emma glömde köpa till mig på stan. Tur var nog det. Istället blev det ipren och panodil. Efter seminarie till klockan 17 så bar det av hem till mig. Jag, Pernilla och Jakob lagade lite mat och drack en del vin. Emma dök upp, väl förberedd för en natt på stan.

Emma fick dessutom prova min fina posthatt..

Med  smärtstillande i kroppen bar vi oss av till Bogrens efter inte helt rumsrena konversationer...
För att vara torsdag så var det galet mycket folk ute, hela dansgolvet var faktiskt fullt..

Lite Bogrens..

Mig veterligen hade jag en bild på Jakob med posthatt också, men jag tror att han har stulit min kamera och raderat den.

Hur som helst, Jakob har inte facebook. Eller hade kanske vi ska säga, det tog nämligen jag och Pernilla hand om i torsdagsnatt när vi kom hem. Han ska få den av oss, så småningom. Synd att vi inte har skola förrän 4 januari bara...Försenad julklapp?


LOVE / H

Julrusch!

Kategori: Allmänt

Ruschen i mitt fall handlar väl knappast om att få julklappar och annat tjafs färdigt, snarare skolarbete.
Idag har jag suttit och fullkomligt svurit mig blå och gul åt hemtentan. Fråga ett tog aldrig slut, det fanns liksom inget svar ända tills Lisa ringer och säger att fråga ett-svaret finns i förra upplagan av boken som läraren visst har. Han har alltså inte kollat att den uppdaterade kurslitteraturen stämmer överens med den gamla. Eventuellt ville jag slita mitt hår.

Nåväl, jag har tagit mig igenom två uppgifter av fem så jag är på god väg, uppgifter till psykologikompendiet väntar jag fortfarande på men kompendiet har jag.

Idag blev det istället en enormt lång promenad, så lång att jag har ont i en ljumske nu.

Kameran var med och här kommer fantastiska vinterbilder

Campanilen på Campus


En stillbild av den numera vida berömda piruett-posen!


Lisa och julgranen på campus...



Skövdes egen julbock på torget, gjord av isoleringsmaterial...


Vi gick även till Nina för att hämta mina alkoholhaltiga drycker jag förlagt i hennes kyl sedan ett par veckor tillbaka. På väg därifrån skrålade vi julsånger falskt som Håkan Hellström så det förmodligen hördes över hela Skövde. Skratta fick vi i alla fall göra.


Nu ska jag åstadkomma lite mat (läs färdig risgrynsgröt och apelsin)


LOVE / H

7 av 10, check!

Kategori: Allmänt

Plötsligt känns livet nästan överkomligt igen, synd bara att det är de värsta sakerna på listan kvar!

Men så här ser det ut just nu:

* Gruppredovisning, psykologi (och helst veta vad jag ska säga)

* Redigera och skicka in grupparbete

* Läsa färdigt kurslitteratur till organisation och ledarskapskursen

* Svara på seminariefrågor till på måndag.

* Sammanställa seminariefrågor med gruppen på måndag

* Skriva svar på seminariefrågor till 4 januari-seminariet nästa vecka (Med hjälp av ett kompendium som ännu inte finns)

* Komplettera hemtenta.

* Skriva färdigt psykologisammanfattningar

* Skriva en hemtenta i organisation och ledarskap

* Lära mig en tjock psykologibok till salstenta


Resten av kvällen ska nu ägnas åt städning så att min lägenhet ser okej ut när Pernilla kommer och kraschar på torsdag. Vi ska göra byn och fira att årets föreläsningar samt seminarier är slut. Jag längtar, det känns som om det kan bli hur bra som helst.

Note to self: hämta alkohol hos Nina..



LOVE / H

Idioti

Kategori: Allmänt

Ibland blir jag sjukt trött på mig själv. Jag kom hem kvart i tre idag, kastade i mig en macka och skulle tvätta och vara effektiv med plugg. Så, vad gör jag? Jo jag sover, i tre timmar. Halv sju vaknade jag och insåg att jag missat tvättiden, inte öppnat en endaste bok samt inte ätit ordentlig mat på hela dagen.

Det märkliga är att jag fortfarande är galet trött, trots att jag egentligen inte alls har tid med det. Och istället för plugg har jag kollat på Ung och bortskämd samt CSI. Tar jag inte tag i mig själv imorgon kommer jag att gå bärsärkargång, på mig själv. Ingen skola på onsdag i alla fall. Min plan är att vara sjukt effektiv, har även bokat ny tvättid...We'll see about that!

Förmodligen ett av mina stoltaste ögonblick, verkligen!


LOVE / H

Progress

Kategori: Allmänt

Plugghelgen från helvetet går i alla fall framåt. Trots att jag helst bara vill lägga mer ner i sängen och kolla Vinterstudion hela dagen så trotsar jag det. Jag måste bli klar med skiten!

* Gruppredovisning, psykologi (och helst veta vad jag ska säga) - Det hela gick fullkomligt lysande. Jag klev in i min gamla guideroll och det sa bara pang och så var det hela över.


* Redigera och skicka in grupparbete

* Läsa färdigt kurslitteratur till organisation och ledarskapskursen

* Svara på seminariefrågor till på måndag, Två av fyra avklarade.

* Sammanställa seminariefrågor med gruppen på måndag

* Skriva svar på seminariefrågor till 4 januari-seminariet nästa vecka (Med hjälp av ett kompendium som ännu inte finns)

* Komplettera hemtenta.

* Skriva färdigt psykologisammanfattningar samt förstå det jag skrivit, Är på god väg...

* Skriva en hemtenta i organisation och ledarskap

* Lära mig en tjock psykologibok till salstenta


Belöningen so far bjuder på ett glas julmust.

Jag bjuder dock på lite bilder, bättre sent än aldrig...


Från BEST-awards för över en vecka sedan...
Senast jag hade den klänningen på mig ramlade jag i en fontän, det enda jag var nära att ramla i den här gången var snödrivor..


Anna hos Pernilla i torsdags. eventuellt var vi övertrötta hela bunten och skrattade hela kvällen..


En halv Johan och en hel Pernilla...


Lisa på vår improviserade Nobelmiddag i fredags, i mjukisbyxor där vi i princip somnade i början av idolfinalen.


Så kör vi på lite till. Ända in i kaklet!


LOVE / H

Status..

Kategori: Allmänt

För att se hur jag ligger till än så länge återkommer checklistan här:


* Gruppredovisning, psykologi (och helst veta vad jag ska säga) - Det hela gick fullkomligt lysande. Jag klev in i min gamla guideroll och det sa bara pang och så var det hela över.


* Redigera och skicka in grupparbete

* Läsa färdigt kurslitteratur till organisation och ledarskapskursen

* Svara på seminariefrågor till på måndag, En av fyra avklarade.

* Sammanställa seminariefrågor med gruppen på måndag

* Skriva svar på seminariefrågor till 4 januari-seminariet nästa vecka (Med hjälp av ett kompendium som ännu inte finns)

* Komplettera hemtenta, nästan klar.

* Skriva färdigt psykologisammanfattningar samt förstå det jag skrivit, Är på god väg...

* Skriva en hemtenta i organisation och ledarskap

* Lära mig en tjock psykologibok till salstenta



So far so good.
Fyra timmar psykologisammanfattningar klara för dagen. Men vidd hjälp från ipren, panodil och Berocca boost. Vaknade med huvudvärk. Ingen hit alls ärligt talat. Nu blir det avbrott för lunch innan jag ska sätta igång med organisation och ledarskap..

Åh vilken härlig helg...

LOVE / H

Torsdag..

Kategori: Allmänt

När dagen är slut borde jag kunna bocka av två saker på listan, men det blir nog bara en på grund av vår referenstabbe. Men den är snart fixad.

Startar med grupparbete klockan nio, ska möta Lisa tio i. Därefter en snabb lunch på stan med Anna. Redovidning av psykologiarbetet 13-17 och sedan buss till Lidköping direkt. Eventuellt kommer jag somna på bussen, men väl framme hos Pernilla ska jag nog vakna till liv igen. Dessutom har jag hört rykten om att det bjuds på tacos, det blir man ju alltid glad av.

Man kanske skulle försöka förstå den där nedrans femfaktormodellen nu då..

Jag vill ha helg, men den kommer ju bara bli jobbig. Vi får väl hoppas att jag lär mig något på kuppen!


LOVE / H

Fan fan fan fan

Kategori: Allmänt

Jaha, här trodde vi att arbetet nästan var klart. Hej, vilken missuppfattning vi gjort med referenser. Jag plöjer nu igenom böcker och försöker minnas vart vi hittat vad. Rookie-mistake!

Och så glömde vi visst att vi skulle ha en diskussion. Fixart imorgon, det ska ju inte in förrän på tisdag men jag hade ju naivt nog börjat fila på helgens Organisation & ledarskapsarbete lite i förväg för att beta av. HAHAHAHA! Bra jobbat Hanna.

Jag drunknar i böcker, men ska ändå till Nina för obligatorisk glee-kväll. Jag behöver andas, det får man faktiskt. Om man så får sitta vaken till senare inatt och leka med psykologiböckerna!


LOVE / H

Checklistan

Kategori: Allmänt

För att hålla koll på vad jag ska åstadkomma inom knappt två veckor:

* Gruppredovisning, psykologi (och helst veta vad jag ska säga)

* Redigera och skicka in grupparbete

* Läsa färdigt kurslitteratur till organisation och ledarskapskursen

* Svara på seminariefrågor till på måndag 

* Sammanställa seminariefrågor med gruppen på måndag

* Skriva svar på seminariefrågor till 4 januari-seminariet nästa vecka (Med hjälp av ett kompendium som ännu inte finns)

* Komplettera hemtenta

* Skriva färdigt psykologisammanfattningar samt förstå det jag skrivit

* Skriva en hemtenta i organisation och ledarskap

* Lära mig en tjock psykologibok till salstenta


Här sitter jag i min manströja och överväger att slå mig själv i huvudet med boken så att all information kan få en möjlighet att fastna i mitt huvud av sig självt...

Ska tydligen till Pernilla i Lidköping på torsdag också, hon fyller visst år. Men mig veterligen hade hon huvudvärk på min födelsedag så eventuellt har jag det på hennes...

Därutöver så ska jag skaffa mig ett liv samt utöka dygnet till 40 timmar.

Kan jag inte bara få packa och åka till USA nu? Eller så spolar vi fram tiden två veckor så är jag nästan på väg och checklistan förmodligen inte har några punkter kvar...


LOVE / H

Stress..

Kategori: Allmänt

Just nu har jag personer i skolan som förgyller mina dagar. Dagarna börjar med skratt och dagarna slutar med skratt. Allt däremellan är också ganska roligt ärligt talat. Med hjälp av Kristina Lugn, Karen Horney, gruppmedlemmar och klasskompisar går livet spikrakt uppåt på dagarna. Det gör mig glad.

Efter en halveffektiv dag, som dock gjort vårt arbete färdigt består nu kvällen av tentakomplettering, tvätt, mat, promenad med Lisa, komma fram till hur jag ska prata om Freud, Erikson och neoanalytikerna på cirka tre minuter samt ha skype-date med Malin..

Jag har för mycket att göra på en och en halv vecka, men med lite hjälp från vänner så ska det nog gå bra.


LOVE / H

Snöstorm...

Kategori: Allmänt

Eventuellt borde jag sluta tänka. Men när man väl blivit insnöad är det svårt att få snön att smälta igen. Det kommer nog en vår i mitt huvud snart, imorgon hoppas jag när jag lyckats ta igen sömn och släppt gammal crap som inte ens förtjänar att ältas...
LOVE / H

Skövdiska nattlivet..

Kategori: Allmänt

Helgen till ända. Haft två väldigt trevliga dagar med min storebror. Julklappar är inhandlade, skvaller utbytt och det blev för mycket vin igår samt en tur i det Skövdiska nattlivet där vi träffade Nina & co på Bogrens. Därefter så sprang vi in i både Faddern, Indiern och Lappen. Icke att förglömma han med håret.



Kvällens bästa citat:

"Men jag får inte göra något dumt för han i grå mössa!" (Han med håret)

"Alltså vi har inte gjort något, du kan vara lugn" (Nina)

"Hej, jag har hört att du är hästtjej" (Vän till han med håret)

"Men det beror helt på hur långt Skövde är!" (Storebror)

(svar): "Alltså, vad menar du? En meter är fortfarande en meter" (Nina)

"Kom. Kom hit då. Men kom då" (Eventuellt en vän till han med håret, men jag är ytterst osäker)


Bilder? Jag glömde visst kameran hemma. Kan för övrigt tacka både kusin och farbror för födelsedagsvinet.

Jag vaknade med huvudvärk imorse. Den har inte gått över än.

Har dock skrivit om Jung och libido samt totalt ignorerat min tvättid...


LOVE / H

B.E.S.T Awards..

Kategori: Allmänt

Igår var det finsittning på Peach Pit, 10 meter från min port. Måste erkänna att det var väldigt bekvämt med så kort avstånd! Vi var så vackra, men bilder kommer nog imorgon.

Storebror är på ingång till Skövde så ska väl snart ner till gatan och lotsa honom rätt bland snödrivorna.

Därefter blir det att göra byn i jakt på julklappar och sedan storhandling på Maxi. Eventuellt en utgång ikväll på Husar'n eller Bogrens kanske...


Fick igår resultaten på hemtentan. Det blev ett U. 113 i klassen har fått U, 12 har fått G. Så trots att jag inte är godkänd är jag knappast ensam om det, så det ska bara kompletteras. Som Nina säger, inget at gräva ner sig för!


LOVE / H

Besatthet..

Kategori: Allmänt

Jag vet inte hur det gick till, men plötsligt är vi som besatta av Karen Horney och hennes bok Kvinnans psykologi. Den har verkligen förgyllt två dagar av våra liv, för att inte tala om facebookstatus...

Karen är så rubbad. Ett helt kapitel i boken är tillägnat förnekande av vagina. Kan man annat än älska det?


För övrigt hade vi en obligatorisk heldag idag från 9 till 16 om kris och katastrof. Det sades inte så mycket som jag inte redan visste, och rasterna var höjdpunkten. Speciellt den när vi skulle diskutera en 20-minutersfilm i smågrupper i en timme och tio minuter. Vi diskuterade nog i en hel minut innan Karens bok åkte fram samt En överlevnadshandbok för dejting och sex som jag fick i studentpresent och lånat ut till Emma.

Skratt gör en frisk. Min yrsel och mitt illamående släppte ända tills jag gick in i klassrummet igen.


Tog en siesta efter skolan, liksom igår. Imorgon är jag äntligen ledig, ska plugga röven av mig, städa samt gå till banken och hämta mina beställda $$$$$

Jag längtar till jul när jag ska leka med Min Blomma igen!


Spex på Kreta byts ut mot spex i NYC! Gud vilken otur att min kära släkting på Manhattan har flytt ön i jul och jag bara råkar ha nycklarna till hans lägenhet. Vi kommer nog få det väldigt långtråkigt Min Blomma och jag..


LOVE / H

Horney

Kategori: Allmänt

Psykologiarbete i skolan på schemat. Psykodynamik och neo-freudianer har lett oss till Karen Horney. Karen Horney som från början verkade vara en tidig feminist med livmoderavund istället för penisavund visade sig vara absolut värst av alla. Att kvinnor är missnöjda med hela sin tillvaro eftersom de inte kan se och känna på sina könsorgan som männen gör varje gång de kastar vatten leder tydligen till ett väldigt jobbigt liv. Tydligen har hon haft kvinnliga patienter som masturberar som sina fäder och vars högsta önskan är att någon gång kunna urinera som en man. En fader som tillrättavisat sin dotter när hon urinerat och vidrört sitt könsorgan trots att han själv alltid gör det.



Allt detta från en kvinna som blev kär i sin äldre bror, blev förskjuten av denne och levde med depressioner som påföljd av detta under sitt resterande liv. Hon verkar ju onekligen vara en väldigt modernt tänkande och framåtsträvande kvinna, eller?





LOVE / H