POLare på HIS

Betraktelser från studerandet på Högskolan i Skövde (och allt annat som konstant snurrar i mitt huvud).

Det här med månlandningarna...

Kategori: Allmänt

Jag är extremt skeptisk till att människan faktiskt har varit på månen. Jag är absolut inte någon form av vetenskapsman eller kvinna (?), men är det inte väldigt suspekt?

Sovjet skickar upp folk i rymden på rymdstationer samt satelliter. USA hoppar över just de stegen och tar sig istället till månen 1969. Flaggan vajar, trots att månen saknar luft som är en förutsättning för en vajande flagga, och nej jag köper det inte.

Men det jag tycker är det absolut märkligaste, det är att USA genomförde sin fina månsatsning och påstås ha varit där sex gånger, alla mellan 1969 och 1972 och sedan dess har ingen varit där. Tyckte de att de hade utforskat månen färdigt då? Och har alla andra länder gått med på det konceptet bara för att astronauterna tagit med sig stenar? Stenar kan man ju för övrigt hitta lite här och där på jorden.

Och om de nu har varit där sex gånger, varför har ingen privatperson börjat satsa på turism? Det är säkerligen mer än en människa som skulle betala för att åka till månen. 


Hollywoodstudio?


Personligen tycker jag ju, att eftersom det är 39 år sedan de påstås ha varit där senast, så borde man väl åka dit igen med all den teknologiska utveckling som skett sedan 1972 och ta reda på nya saker. Det är en fullständig omöjlighet i min värld att människosläktet tycker sig veta allt som är värt att veta om månen...


LOVE / H

Kommentarer

  • Jonas säger:

    21Det sitter en överliggare som håller ut flaggan.

    2Inte så mycket att kolla på där

    3Finns turistfirmor som säljer biljetter redan

    Det var så ordspråket myntades:

    "Been there Done that"

    2011-03-20 | 22:23:29
  • Anne-Lie säger:

    håller med till fullo! Har du sett dokumentären om detta?

    2011-03-20 | 22:35:28
    Bloggadress: http://annely.blogg.se/
  • Anne-Lie säger:

    håller med till fullo! Har du sett dokumentären om detta?

    2011-03-20 | 22:35:42
    Bloggadress: http://annely.blogg.se/
  • Sanna säger:

    Känns som det skulle vara svårare att fejka det än att faktiskt göra det, inte värt att fejka det. Och varför ingen varit där? För att det kostar en jävla massa pengar och tid att anordna det, och för vaddå? Hämta lite månsten som det redan finns en massa av på jorden? Ovärt.

    2011-03-20 | 23:44:47
    Bloggadress: http://pipig.blogg.se/

Kommentera inlägget här: